Světlo a stíny - Série 1 (2021) (séria)
Tvorcovia:
Eric HeissererRéžia:
Mairzee AlmasScenár:
Shelley MealsKamera:
Aaron MortonHudba:
Joseph TrapaneseHrajú:
Jessie Mei Li, Ben Barnes, Freddy Carter, Archie Renaux, Amita Suman, Kit Young, Danielle Galligan, Calahan SkogmanObsahy(1)
Kirigan šílí kvůli nositelce světla a pídí se po informacích. Alině se dostane pomoci, právě když ji nejvíc potřebuje. Nině se zalíbí lovec grišů. (Netflix)
Recenzie (10)
Furt to šlape. :) ()
Epizoda, kde se pouze pobíhalo sem a tam a řešily se vztahy či jejich nedostatek. ()
Keď sa Kazovi konečne pošťastilo a mal Sun Summoner v podstate v hrsti, vzápätí nato o ňu prišiel. Taktiež sa naše Crows zapletú s The Darklingom a jeho grishami. Kazovi spoločníci, Jesper a Inej, si viedli naozaj excelentne a sledovať akčné sekvencie s nimi bolo skrátka fascinujúce. Jesper nám zase predviedol jeho strelecké zručnosti, zatiaľ čo Inej nám ukázala, ako vie zaobchádzať s nožmi. Jedine Kaz bol odkázaný na milosť samotnému generálovi Kirigana, avšak zapojil svoj rozum a podarilo sa mu ho štýlovo prechytračiť. Každopádne, ich konfrontácia bola ohromujúca, i keď pomerne krátka. Na ich vzájomný stret som sa nesmieme tešil. Na druhú stranu, dejová linka s Alinou a Mal bola dosť planá i nezáživná. Dokonca aj ich opätovné stretnutie bolo odfláknuté a ani emócie a nepodaril vyťažiť. ()
“He threw a book at me!” ()
Mám prostě tenhle fantasy svět rád, je dobře vybudovanej. Takže mi vůbec nevadí to, že například tenhle díl kopíruje Hru o trůny a vztah Johna Snow a jeho barbarky. Dva nepřátelé, muž a žena, kteří musí být spolu, aby nezemřeli. Jak originální :-) ()
Hodně běhání, trocha milosného vrkání a jinak nic. 50% ()
Najoblubenejsia grisa s nabojom a iskrou v ociach jednoznacne Nina Zenik. :) Presne na sposob dotahovaciek, aj s tym "co citila v noci pod duchnou" Jon Snowa s Ygritte z GoT. Zrejme jedine vdaka dobrej predlohe to tam aj fungovalo. Nasa ustredna trojka sa mota v meste a necha sa dobehnut..."cernoknaznik" hadze ksichtiky a par dalsich bludov...udrziavacka. ()
O něco slabší než minule, ale stále poměrně dobré. Kupodivu mě nejvíce bavila dějová linka s gríšou NInou a jsem zvědavý, kam to povede. Seriálu by asi více slušel větší rozpočet, přeci jenom ty lokace a kostýmy by mohly být o něco lépe vybrané. Stále si nejsem jistý úplnou kvalitou námětu, místy to bývá takové povrchní... ()
Vrtění se pod dekou. Kdepak už to bylo. Z naší hvězdy je uprchlík a mám pocit, že s Vrásou se už dělat nebude. Jen boj o jelena. ()
Carodejnica a viking tvoria lepsiu lovestory ako hlavne postavy. A to maju celkovy screentime tak 10x mensi. Zvysok scen zase len keci, keci, keci. ()