Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dej se odohráva na Sicílii behom päťdesiatych rokov a rozpráva o Joeovi Morellim (Sergio Castellitto), ktorý se vydáva za hľadača talentov pre štúdio Cinecittà v Ríme. Všetko se ale zmení, keď se stretne s mladou dievčinou Beátou. (nessbeal)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"HAVE YOU EVER SEEN "GONE WITH THE WIND"?" ------------ To čo za pekelne špičkový káder sa tu stretol? Tornatore v réžii, jedinečný Dante Spinotti za kamerou a skladateľská legenda Morricone v notách. Človek by si myslel, že počet hodnotení bude aspoň cez dve tisícky, v skutočnosti nie je ani cez dve stovky. Nuž. The Star Maker sa točí okolo Morelliho, hľadača talentov, ktorý okráda a balamutí nie moc bystrých obyvateľov Sicílie. Dej je pomerne strohý a priamočiary, s hŕstkou príbehových odbočiek. Na počudovanie mi počas dvoch hodín nevadilo takmer nič, až na jednu drobnosť. Film vyzerá, ako keby bol točený v 60. rokoch s rozpočtom o hodnote novšieho Nissanu. Neviem presne, či je to zle, keďže príbeh je zasadený do 50. rokov, viem však, že mi to enormne vadilo. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dejovo hodne jednoduche, ale rezisersky vycibrene, namakane s takmer perfektnymi dialogmi. Rezisera Tornatoreho /legenda o 1900, Bio Raj/ dost mozem, na rozdiel od mentalov typu Pif. Oziarene nadhernym sicilskym slnkom, kde chlap hlada herecke talenty pre filmy ...... nadhera. Akcne sceny takmer ziadne, skor taky taliansky ciry art, a to ja moc rad : 95 % ()

Reklama

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Možná ten film měl být snem o slávě, iluzi, marné naději, tvrdém nárazu a neměnnosti charakteru, mně se však všechny tyto záměry spojily v jedno velké nedorozumění v díle, kterému je osmnáct a stylizuje se do šedesátníka, s tím, že výsledkem není příjemné retro, ale film pro pamětníky bez kouzla doby vzniku. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď je väčšina filmu vyplnená podobnými motívmi imaginárneho hľadania hereckých talentov, udržiavalo si to svoju úroveň po celú dobu a ani raz to nespadlo niekam do monotónnej fádnosti. Veď tie kastingy v podstate pôsobili dosť komicky, a k tomu všetkému tie prenádherné kulisy starých kamenných sicílskych miest a okolitého vidieku - no proste fantázia. Tornatore opäť raz krásne odprezentoval svoj rodný ostrov tak ako sa patrí. Napriek tomu som očakával niečo o kúsok dynamickejšie a zamotanejšie. Aj keď záverečná štvrtina filmu bola naozaj nadpriemerná, no ostatok bol taký bežný Tornatoreho štandard. ()

mohamedsfinger 

všetky recenzie používateľa

Tenhle film balancuje na té nejtenší hranici mezi hořkou komedií a pravým dramatem a já si myslím, že postupem času od prvního plynule přechází k tomu druhému. A nejde zde jen o tu zmiňovanou lásku kfilmu, ale hlavně o lásku k Sicílii a jejímu težkému údělu. Ten se během pár minut objeví ve tvářích všech vesničanů při castingu, za což hercům patří opravdová poklona, protože během tak krátké doby vyjádřit tolik se nepovede jen tak. Samozřejmě v ničem nezaostává ani hlavní hrdina a krása žen (zvláště Beaty), jež do tohoto snímku dokonale zapadají. A jak už to tak bývá u pana ražiséra zvykem, tak po formální stránce je film doveden k dokonalosti a podtrhnut nádhernou hudbou. ()

Reklama

Reklama