Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Tak trochu jiná popelka. Dívat se na to dalo docela dobře. Jen jsem teda moc nechápala proč se mohli všichni zblázdnit z toho, že Danielle sloužila tý maceše. Měla přece stejně urozenej původ jako ta nevlastní matka s dcerama. Takže jsem vlastně většinu těch problémů co jí to přineslo dost dobře nechápala. Stejně tak jako mi přišel nesmyslný ten začátek s tou babkou co si tam pozvala Grimmy aby jim vyprávěla příběh co se skutečně stal. Pohádka je pohádka a tomuhle snad nemůže nikdo uvěřit, že by se to mohlo někdy stát. Výsledná délka mohla být o něco kratší, ale to byl detail. Dávám 4* pohádky sice nejsou zrovna můj šálek kávy, ale čas od času dostanu "Popelkovskou" náladu. ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Popelka je pohádka, které se vždycky vysmívám, a jedinou čestnou výjimku zpodobňuje Libuška Šafránková;) Takže co ode mě čekáte, když se tu sejde husička Drew Barrymore s "úžasným, milým, sympatickým princem" Dougrayem Scottem? Jenže když uvážíme, že se musela dodržet příběhová i charakterová šablona, co můžeme hodnotit? Výpravu, patřičně bohatou, může ve filmu shodit jen historická nevěrohodnost, a když princezna nedrandí po cestách v podhradí na galuzkáči Favorit (což se u českých televizních "pohádek" také občas stávalo), v rámci pohádkovosti nemůžeme vytknout nic ani v tomhle ohledu...takže globální hledisko - zážitek/myšlenka/zábavnost - tady je to lehce nadprůměrné, protože už jsme to sice stokrát viděli, ale bylo to celkem hezké. ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Nudný "remake" popelky s nevyráznou a pro mě nepřítažlivou Drew Barrymore v hlavní roli. Naštěstí démonická Anjelica Huston aspon trochu drži tuto pohádku nad vodou. ()

gouryella 

všetky recenzie používateľa

Americani se opet pokusili o dosti netradicne pojaty znamy pribeh (o Popelce) a musim rici, ze tentokrat se jim to vazne povedlo. Svizne tempo, ktere neztraci dech a nadprumerne herecke obsazeni cini z teto pohadky velmi slusny nadstandard. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Naprosto prostoduchá hollywoodská mutace klasické pohádkové fabule o Popelce. Co v něm ale dělala postava Leonarda da Vinci, to mi bylo celý film skutečnou záhadou... Nejde mi o žádnou přehnanou historickou věrnost, ale tohle je jen primitivní vršení těch nejprofláklejších ikon západní kultury... Nejhorší možná Popelka, kterou si umím představit... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

"Sadnite si, bratia Grimmovci. Rozpoviem vám príbeh." Krásna rozprávka, ktorú mám rád odkedy som ju koncom 90. rokov videl na VHS. Pôvodne sa mala volať Popoluška, nakoniec ale v poslednej chvíli tvorcovia názov zmenili. Vydarená kombinácia realistickej rozprávky (bez trikov, drakov, zakliatych kráľovstiev atď.), sviežo pôsobiacej romantickej komédie (princ je v podstate sympatický blbec) a prekvapivo realistickej melodrámy (skvelá Anjelica Huston ako uveriteľná macocha hlavnej hrdinky, ktorú fajn stvárnila sympaťáčka Drew Barrymore). Rozpočet 26 miliónov, celosvetová tržba 98... veľmi pekné. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Milá pohádka, jakých už bylo plno. Snaží se být nová a akční, ale stejně zůstalo jen u té romantiky. Mohlo to být horší, ale mohlo (mělo) to být lepší, než pár vtipů a hromada zbytečných klišé. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Děsná blbost. Příběh naprosto jasnej od začátku do konce, spousta trapnejch situací. Drew Barrymore tady nic moc nepředvádí a princ je fakt strašněj ňouma. Ostatní herecký výkony hrůzostrašný. A celkově fakt děsně nudící ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Až na drevenú Drew Barrymore to nie je zlý film, no stačí vidieť raz a dosť. Prežila som to, ale tie 2* sú tak akurát, možno aj s odretými ušami. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pekné a príjemné poňatie verzie na Popolušku, modernejšie spracovanie no pritom nie iritujúce. Zaujímavý pokus dostať rozprávku o Popoluške do reality - skutočné postavy francúzskej histórie pevne ukotvené v čase, k tomu Leonardo da Vinci a zmysluplný dej zbavený rozprávkového fantasy motívu, ktorý tu je nahradený už zmieneným umelcom. Na relax ani viac nie je treba. Deti sa celkom bavili a miestami aj ja spolu s nimi. Lepší priemer. 65/100 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Pri návšteve mojej rodiny niekedy pred pár rokmi na Vianoce som sa dozvedel, že večer predtým pozerali v televízii tento film a veľmi sa im páčil. Čo ma prekvapilo, pretože starší ľudia sú navyknutí na klasické rozprávky a novým kúskom ich už nik nenaučí. Tak nakoniec som bol ten starý pes, ktorého novým kúskom nenaučíš, ja, pretože som na filme nenašiel nič výnimočné a rozprávkovo kúzelné. Ale aspoň ma nesklamal. ()

Reklama

Reklama