Reklama

Reklama

Mladý Wallander

(seriál)
  • Veľká Británia Young Wallander (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

Nové zpracování případů mladého policajta Kurta Wallandera ve Švédsku roku 2020. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (26)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Toto mi teda vôbec nesadlo. Wallandera mám rád, knižného i televízneho, lenže toto si iba požičalo jeho meno a je to akože "origin story", ale zasadená do súčasnosti. To by až tak nevadilo, hlavný predstaviteľ je celkom OK a má okolo seba sympatickú partiu (hlavne Richard Dillane ako Hemberg je vlastne omnoho wallanderovskejší ako sám Kurt), a celé je to dobre natočené a tak. Len ten príbeh, ach... ASI SPOILERY... Východiskom je brutálna vražda mladého belocha moslimským radikálom v no-go zóne. Už pred zapnutím som vedel, že za tým všetkým bude v skutočnosti stáť zlý biely pracháč. A áno, hneď v prvej časti sa ukáže aj postava bieleho pracháča, len ešte nevyzerá, že je zlý. A hádajte, či to bol on, kto všetko nafingoval, aby sa dostal k ešte väčšiemu majetku. Veru tak. Mne ten koncept v zásade neprekáža, len je to zúfalo otrepané a predvídateľné. Áno, je tam aj rasistický otec zabitého mladíka, aj demonštrácie neonacistov, aj aktivistka bojujúca za práva prisťahovalcov, do ktorej sa Wallander zamiluje, aj černošský vodca podsvetia v no-go zóne, ktorý v skutočnosti nie je žiadny krvilačný hrdlorez, ale cool sympaťák a pomôže Wallanderovi odhaliť tých zlých bielych pracháčov. Takže ak chcete vidieť Wallandera v skutočne zaujímavom prípade, ktorý sa zaoberá témou rasizmu, pozrite si radšej Bielu levicu s Branaghom. ()

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

V řadě první, na seriál s Branaghem to určitě ani trochu nedostačuje. V řadě druhé, obsazení hlavní role mi moc nesedlo. V řadě třetí, je to strašně průhledné. Nic zajímavého, nějaká supr detektivka, to se nekonalo. Až trapně předvídatelné. Ale hlavně, jak je dnes v módě, je to politicky založené. Je to postaveno na proimigrantské politice. Imigranti jsou vlastně hodní a slušní lidé a za vším hledejte bohatého bělocha. Nejhorší možnost se uskutečnila a vznikla další sračka, která se rozhodla nám ukázat, že ilegalita je vlastně v pořádku. Politická korektnost v praxi. Jenže to moc tlačí na pilu, na to nemám žaludek. Hnus. Další série této propagandy je mi u zadnice. ()

Reklama

Kokos 

všetky recenzie používateľa

Já jsem docela spokojený. Trochu mi vadilo to, že jako mladý Wallander se to mělo odehrávat někdy v 80. letech (Když knižnímu Wallanderovi v 91. roce bylo 42 a filmovému 55 v roce 2015). Na to se ale tvůrci vykašlali (asi neměli prachy na retro?) a střelili to do současnosti, takže jsem měl problém s kontinuitou. Ale když se od toho člověk odpoutá, čeká ho relativně dobře vystavěný případ, esence melancholické atmosféry Wallanderů s Brannaghem (a v knihách) a solidní herecké výkony. Ale Brannagh je Brannagh... ()

clara.bow 

všetky recenzie používateľa

Knihy o Wallenderovi  Henninga Mankella jsem nečetla, ale přiznávám, že se mi práce některých skandinávských spisovatelů líbi. Za mě je koukatelná nejen první serie, ale s odstupem času i ta druhá. Představitel Kurta - Adam Pålsson je sympaťák a některé z dalších herců, jako skvělý Richard Dillane, známý ze Hry o trůny, jsem už měla možnost vidět v jiných seriálech. Žádné veledílo, ale jak jsem psala, dívala jsem se a byla zvědavá, kdo je vlastně vrah...takže, docela ucházející 2.serie... ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Sympatický protagonista, sympatický tím, tak akurát zamotané prípady a málo seriálovej vaty. Na druhej strane zase logické nedostatky, trochu schizofrénna snaha o britskú atmosféru v severskom prostredí, viď napríklad britský prízvuk postáv, čo je ale aj vec toho, v akom jazyku Wallandera pozeráte. Avšak švédsky jazyk som v ponuke nenašiel. Pre katarzné ukončenie chýba ešte séria číslo tri, v ktorej by som sa vrátil k pôvodnému prípadu, ktorý by sa mohol prepojiť s novými vraždami, prípadne by prebiehal paralelne. Táto zazobaná rodinka by si zaslúžila návrat. 70% ()

Galéria (74)

Reklama

Reklama