Reklama

Reklama

Tutanchamon v barvě

(TV film)
  • Veľká Británia Tutankhamun in Colour (viac)
Veľká Británia, 2020, 60 min

Réžia:

Paul Bradshaw

Obsahy(1)

Sto let po jednom z nejsenzačnějších archeologických objevů všech dob, odhalení Tutanchamonovy pohřební komnaty, si znovu připomeneme tuto převratnou událost a budeme obdivovat jedinečné poklady, jak je tehdejší egyptologové spatřili, a to dokonce prostřednictvím zrestaurovaných archivních záběrů. Za použití nejmodernějších technologií kolorování a podrobného historickému průzkumu před námi znovu ožije Egypt, jak jej spatřil věhlasný objevitel Howard Carter. (National Geographic)

(viac)

Recenzie (3)

Wiikii 

všetky recenzie používateľa

Spíše než o Tutanchamonovi je dokument o jeho objeviteli Carterovi a jeho sponzorovi lordem Carnarvonem, který i po otevření hrobky po čase zemřel, kvůli nešťastné náhodě  a to mělo za následek vytvoření kletby od novinářů, což se v tomto dokumentu taky dozvíte... HODNOCENÍ: 85% (4*) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Panovník nula, historicky nevýznamný, avšak vďaka nálezu sa stal viac ako po 3200 rokoch od smrti azda najslávnejším faraónom všetkých čias. National Geographic nám tentokrát priniesol kolorizované zábery z objavenia jeho hrobky a k tomu popis už mnohokrát počutého. Pomocou moderných technológií sa skúma, akým spôsobom postupoval Carter pri svojom pátraní. V celku nudné, ale jedno stálo za to: informácia, že takzvaná Tutanchamonova kliatba je celé len novinársky výmysel na to, aby sa lepšie predávali noviny. Proste hoax. Na rovnakom princípe funguje žurnalistika dodnes. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama