Reklama

Reklama

Superhit

(festivalový názov)
  • Česko Triumf (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Príležitostný herec Etienne prijme ponuku viesť nacvičiť vo väzení s odsúdenými delikventmi známu divadelnú hru Samuela Becketta Čakanie na Godota. Ojedinelý experiment sa mu nielen podarí naštudovať, ale dokonca dostane šancu uviesť predstavenie aj mimo múry nápravného zariadenia. Každé vystúpenie znamená nielen nový úspech, ale aj umocňuje vzťah medzi Etiennom a vystupujúcimi väzňami. Netradičný divadelný súbor napokon čaká finálne zavŕšenie – pred veľkým publikom v Paríži. Stane sa posledná spoločná noc očakávaným superhitom pre všetkých? (Art Film Fest)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (8)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Skutočný príbeh švédskeho herca a režiséra Jan Jönson z roku 1985 so sociálnym posolstvom a výborným záverom. Malý experiment aj o tom, ako sa môže správať človek, keď zavonia závan slobody. Film miestami dáva aj nádych drámy na úrovni Nedoknuteľní, ale na ňu nakoniec nedosiahne. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Tento "Superhit", alebo inak "Triumf", ma nebavil, no nie preto, že to vôbec nie je komédia (aj keď to vraj je komédia). Problém som mal hlavne so scenárom, následne so strihom (ktorý musel byť v súlade so scenárom) a vlastne aj s celou réžiou (herci boli ok). No keď pozerám na iné hodnotenia, tak ma napadá, že nejaký ďalší problém bol aj vo mne, no ja si fakt neviem pomôcť: dej filmu sa venuje z 25% súkromiu hlavnej postavy a zo 75% skúšaniu divadelnej hry. To je ako by sme pozerali na film vo filme, no popravde viac sa pozeráme na onú divadelnú hru, respektíve na skúšanie tej hry, čo pre mňa bolo ťažko tráviteľné, lebo tá je neznalcovi priblížená tak nesúdržne, nezaujímavo a chaoticky, že chudák divák z toho nemá okrem frustrácie nič. A ten absurdný koniec to celé už fakt zabil (myslím tým negatívne zabil), ale mne to už bolo jedno, ja som bol hlavne rád, že je tejto (sorry) blbosti koniec. 25%. ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Vtipné mi to nepripadalo a dramatická línia bola tiež slabá, keďže väčšinu filmu sa skúšala hra. Nejaký vývoj tam mal len hlavný hrdina, ktorý bol pre zmenu skôr nesympatický. Celkovo sa to dosť vlieklo a jediné, čo ma rozosmialo, boli fotky skutočných väzňov, podľa ktorý vznikol film. Namiesto piatich belochov obsadili multi kulti zmesku. Fakt prdel. 4/10. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Takovy feel good film zkrizeny s typem Hallmark. Pribeh je ale uveritelny a ma dost co rict co se tyka svobody veznu a jejich resocializace. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Tohle Francouzi umí. Směs komiky a emocí, milé citlivé vyprávění motivované skutečným příběhem. Z závěru možná maličko až přílišné snažení tahat z diváků emoce, ale i tak pěkné podívání. ()

Galéria (13)

Súvisiace novinky

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

Byly rozdány 33. Evropské filmové ceny

12.12.2020

Dnes večer byly prostřednictvím online přenosu z Berlína uděleny Evropské filmové ceny (EFA) v rámci svého 33. ročníku. Nejvýraznějším výhercem se stal dánský snímek Thomase Vinterberga Chlast, jenž… (viac)

Reklama

Reklama