Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Claudio Noce natočil film podľa skutočnej udalosti, v ktorom sa vyrovnáva s tragickými udalosťami vlastného detstva. Jeho otec, zastupujúci prokurátor, sa v roku 1976 stal obeťou atentátu teroristickej skupiny Ozbrojené proletárske oddiely. Na udalosti sa pozeráme očami desaťročného Valeria, ktorý sa od osudového momentu postupne uzatvára v ustavičnom strachu o otcov život. Valeriov odveký zvyk vymýšľať si imaginárnych priateľov sa odrazu zhmotní v Christianovi, ktorý je o niečo starší a oveľa odvážnejší. Tento samotár a rebel sa zjaví z ničoho nič a spoločne strávené leto vyústi v odhalenie tajomstva, ktoré navždy zmení ich životy. V úlohe Alfonsa exceluje skvelý Pierfrancesco Favino, známy z filmu Prvý zradca. (MittelCinemaFest)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (2)

jesuisnobody 

všetky recenzie používateľa

To nám ten MittelCinemaFest ale začal. Jedna hviezda za nádejnú prvú tretinu a Favina. Inak to je na poli Európskeho filmu (ak nerátam pár tohtoročných brakov z Netflixu) zďaleka to najhoršie. Celé je to sentimentálne, od 40 minúty nechutno priamočiare a predvídatelné, charaktery stagnujú zo scény na scénu viac a viac a o hlavnej postave (pánovi režisérovi) ani netreba hovoriť. Že dám kandidátovi na Zlatého leva z Benátok jednu hviezdu sa mi ani nesnívalo. Ďakujem 2020. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Film má pěknou psychologickou linku a pěknou kinematografii a až renesanční obrazy. Nejlepší část filmu je zkoumání vztahu mezi otcem a synem. Je zde hodně chlapcovy představivosti. Je tu i zvrat, který ale nedává moc smysl. ()

Reklama

Galéria (16)

Súvisiace novinky

8. ročník MittelCinemaFest bude online

8. ročník MittelCinemaFest bude online

23.11.2020

Začíná VIII. ročník Středoevropského festivalu italského filmu MittelCinemaFest, který je na programu od 26. listopadu do 3. prosince na platformách MYmovies.it a LIVE moje kino v bezplatné online… (viac)

Reklama

Reklama