Reklama

Reklama

Ator, pán ohně

(neoficiálny názov)
  • Taliansko Ator l'invincibile (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

V době mýtů přichází na svět Ator (Miles O'Keeffe), syn boha a princezny. Černí rytíři, kteří udržují nenáviděnou vládu pavouků a vysokých kněží, se ho obávají už jako dítěte. Nepodaří se jim ho však odstanit, takže polobůh dospěje a žení se. A tady začíná drama - přímo ze svatby je unesena jeho žena. Dokáže ji Ator zachránit a potrestat své protivníky... (šubelinka)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (14)

TERRORDROME odpad!

všetky recenzie používateľa

Fantasy film v štýle Meč a Bukvice od naslovovzatého majstra hovnografie Joe D'Amata. Story je štandard, Ator ako vyvolený hrdina musí zatočiť s pánom pavúkov a jeho čiernymi "hordami" čo mu zabili rodičov. Hneď na úvod porodí Atorova matka čosi čo určite nie je novorodenec a ak hej tak to nemohol byť človek ale teľa s hlavou ako meteorologický balón. Keď sa potom rokmi pretransformuje do dospelej formy je z neho natupírované osvalené vemeno s priblblým úsmevom a veľkými strapcami na čižmách. Zlatý Deathstalker, to bolo aspoň vtipné hovädo. Rád by si vzal za ženu svoju sestru, tak mu otčím slávnostne oznámi že to nie je jeho sestra lebo je adoptovaný a všetci sú strašne šťastný a chystajú svadbu. Ono im to dlho nevydrží, lebo pavúčí kráľ dedinku vyplieni a jeho milú unesie. Je čas vydať sa na záchrannú misiu. Táto misia je jedinečná tým, že Ator a jeho parťáčka Amazonka sa z každej nebezpečnej situácie nejako vykrútia a dohromady sa teda takmer nič nedeje. V jednej scéne ich napr. napadne banda zaprášených zombie rytierov, hrdinovia len prebehnú cez pár miestností, zombíci to vzdajú a zmiznú. Týmto spôsobom sa vyrieši každý problém, čo je pohodlné pre hrdinov, ale divák sa môže baviť maximálne niekoľkými vtipnými vsuvkami ako medvieďa odhrabávajúce zával v jaskyni ( "dokážeš to!" ), alebo hromový prejav pavúčieho kráľa k jeho armáde desiatich čiernoodencov. No, ku koncu sa predsa len začne niečo diať, páčil sa mi súboj s tieňom, ale bol veľmi krátky. Pri rozhodujúcej bitke s čiernymi rytiermi ma viac než samotný súboj hypnotizoval zadok hrdinnej amazonky, prebleskujúci spopod jej mini kostýmku. Samotný pavúčí kráľ sa po celý čas filmu stále iba hral s tarantulami čo si nechal loziť po holej hlave, na záver uvidel svoj odraz vo vyleštenom štíte, zasyčal a zmizol. Hmmm, že by WTF? Pobavila aj obria pavučina z lán a polovica gigantického pavúka vytŕčajúca spoza rohu ktorá síce hýbe nohami, ale stojí stále na mieste. O súboj s pavúkom ale neprídeme. Ďalší, respektíve jeho hlava totiž trčí z vchodu do chrámu. Ator sa pred neho postaví chvíľu máva mečom a potom ho zapichne. keď to porovnám s obdobným Fulciho Conquestom, tak ten je oproti tomuto jednoznačne vyšperkovaným veľdielom, aj keď tam nikto nemal ani len jeden meč. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Snímok si požičiava mnoho dejových prvkov a momentov z BARBARa CONANa. V tom nevidím veľký problém, veď predsa všetky Italo žánrovky tej doby boli vykrádačky. A predsa. Pridať viac fantázie, vyšperkovať stupídne dialógy a okoreniť fádnu a amatérsku akciu, mohlo to byť aj za maximum. Plusy za celkom kvalitnú hudbu a za duši lahodiacu Sabrinu Siani. ()

Reklama

nanamarak1 

všetky recenzie používateľa

Těžký thrash, evidentně spíchnutý tak za týden někde u Dolomit. Ze začátku to vypadá ještě jakžtakž profesionálně, avšak po zmizení Atora chráněnce (pravděpodobně syna Seana Conneryho a Charlesa Bronsona) se to, jak píše uživatel TERRORDROME, změní ve walking simulator. Občas pobaví nějaký katastrofální efekt (maska čarodejnice, pavouk, pavučina). Skoro na konci potěší poměrně originální bitka se stínem, závěr je však takový odbytý. Díky slušné hudbě budu protentokrát hodný. Uděluji 30%. PS: Kde tam hrála kožená držka Nello Pazzafini, zůstává záhadou. ()

Scaevola 

všetky recenzie používateľa

Natáčelo se sice v pohledné italské krajině s pohlednými italskými herečkami a tvůrci poměrně dovedně využili antické exteriéry, jenže tím klady končí: Kostýmy, kamera, scénografie i scénář dělají dojem horšího fanouškovského snímku, příběh samotný je nejen hloupý, ale ještě navíc nudí, a hlavní hrdina vypadá, že utekl z glam-rockového koncertu, jenže jestli zpívá stejně jako hraje, tak nezvládne ani "Nesem vám noviny." Co víc, o hudbě nelze mluvit, přičemž většina scén je podbarvena pouze šustěním lesa. A co je nejhorší - ani jedna z hereček se vzdor žánru a pověsti režiséra nesvlékne ani do půl těla! ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

V roku 1982 prišiel Conan a Taliani prezprostredne kontrovali náložou treťotriednych vykrádačiek. Len v tom istom roku si v troch z nich zahrala Sabrina Siani, ktorá bola pre apeninské barbarské filmy tým, čo pre Cormana Lana Clarkson. Scény, kedy sa 50 kilová Siani oháňa mečom a chromo hádže päsťami, sú najlepšími momentami filmu. Inak je to nudný céčkový eurotrash. ()

Galéria (46)

Reklama

Reklama