Reklama

Reklama

Tajomná žiara nad Pacifikom

  • Československo Tajemná záře nad Pacifikem (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Výročie veľkej americkej hanby a historickej traumy stále zanecháva živé stopy. Útok na prístav Pearl Harbor bol dovtedy nepredstaviteľným. Teraz, po takmer štyridsiatich rokoch sa americká lietadlová loď na čele s kapitánom Matthewom Yellandom (Kirk Douglas) plaví vodami na miestach, kadiaľ prechádzala japonská flotila pri útoku na americkú základňu. Nikto nevie, ako sa to stalo, ale z radarov loď kapitána Yellanda zmizla. O malú chvíľu preletia nad loďou japonské lietadlá. Skvelé napobeniny, hovorí posádka, lenže lietadlá útočia. Znie to neuveriteľne, ale loď prešla časovou bránou do iného kontinua a pred ňou sa nachádza japonská flotila s cieľom zaútočiť na Pearl Harbor. Píše sa rok 1941 a kapitán Matthew Yelland má možnosť zmeniť beh dejín... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (262)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Tak do Tajemné záře asi nikdy nedorostu, po mnoha letech repríza a byť jsem se patrně ošíval o něco méně, tak rozhodně nemůžu říct, že bych si z téhle technické vojenské přehlídky a oslavy US Army ucvrkával. Lidštější rozměr dodává jen  vylovený senátor se svou konku.. emancipovanou a ambiciozní sekretářkou  a adrenalin trochu zvedne  vzpoura zajatého japonského pilota, tahle epizoda pak trochu překvapí i svou brutalitou. A neurazí vlastně ani souboj amerických stíhačů s dvěma japončíky. Ve zbytku se žvaní o časových paradoxech, což zejména z úst zelených mozků zní velmi sofistikovaně a chce se tomu věřit , následuje ironizující smajlík a dvě sestřelená letadla... ()

tron 

všetky recenzie používateľa

“Ešte stále si myslíte, že je to sen?“ – „Zlý sen.“ Netrúfam si hodnotiť vizuálne spracovanie, hlavne keď sa hovorí, že CGI triky sú staré už v čase premiéry filmu, každopádne TAJOMNÁ ŽIARA NAD PACIFIKOM rozhodne nestojí (a teda ani nepadá) na technickom prevedení (ale, keď už sme pri ňom, život na obrovskej lietadlovej lodi je spracovaný výborne), ale na hereckých výkonoch Kirka Douglasa a Martina Sheena a na úžasnom „časovom“ nápade s útokom na Pearl Harbor. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Americká, vojenská, lietadlová loď USS Nimitz CVN-68 vpláva do nepredpovedanej, silnej búrky. Pohltí ich "Tajomná žiara nad Pacifikom". Obrovskú loď i s celou posádkou tento zvlášty jav posunie o štyridsať rokov do minulosti. Ocitnú sa v roku 1941. Pár hodín pred japonským útokom na Pearl Harbor. Majú možnosť zabrániť zničeniu tejto strategickej základne. Majú možnosť zmeniť svetové dejiny. Ako sa rozhodnú? A aké následky bude mať ich rozhodnutie? **** ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Toto je jeden z filmů který jsem miloval v dobách mého dětství. Cestování v čase je fenomén a tento film je podle mne jeden z průkopnických filmů... Co by bylo kdyby se v minulosti něco změnilo - jaký by byl život nyní... Potkávání sebe sama v minulosti a budoucnosti... To tady také najdete... Tento film a v takovém obsazení snad nemůže (úplně) zklamat nikoho... - Viděno 4x cca - 80% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Cestovanie casom bola a vzdy bude moja oblubena tema. V tomto filme presli hrdinovia casom priamo do 2. svetovej vojny tesne pred utokom na Pearl Harbor a tym padom by mohla moznost ovplyvnit alebo zmenit historiu. Celkom zaujimavy napad a dobry scenar s Kirkom Douglasom a Martinom Sheenom. V detskom veku ma skor zaujimali triky, ako scenar, ktorych tam bolo velmi malo, ale dnes sa na tento film divam inymi ocami a preto 4 *... 07.11.2008 ____ Kirk Douglas - (kapitán Matthew Yelland) +++ Martin Sheen - (Warren Lasky) +++ Katharine Ross - (Laurel Scott) +++ James Farentino - (velitel perute Richard T. Owens / Richard Tideman) +++ Charles Durning - (Samuel Chapman) +++ Hudba: Alan Howarth, John Scott +++ ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (12)

  • Není to poprvé, co byl ve filmu použit speciální efekt časové bouře, úplně totožný se již jednou objevil v televizním filmu The Lathe of Heaven (1980). (.stenley.)
  • Letoun Mitsubishi A6M-2 Zero filmový štáb samozřejmě k dispozici neměl. Natož pak dokonce v letuschopném stavu. Jeho roli převzal americký cvičný letoun z 2. světové války AT-6 Texan, v Británii nazývaný Harward. (duklak2)

Reklama

Reklama