Reklama

Reklama

Salto je kráľ

  • Česko Salto je král (festivalový názov) (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Najvyššie vodopády sveta a ich zlaňovanie. Čo si pod tým predstaviť? Neskutočnú scenériu, adrenalínový zážitok alebo div sveta, ktorý bežný smrteľník nepresiahne? A predsa existuje partia kamarátov, fanatikov a bláznov, ktorá nepostihnuteľnú kategóriu ovláda takmer dokonale. Ich spoločnou výzvou je objaviť, dosiahnuť a splynúť s nespútanými vertikálnymi živlami. Cesta k nim predstavuje často výpravy do neznáma, kde ani najdôslednejšia príprava negarantuje tušený cieľ. Jedinou ich istotou je sila priateľstva, maximálna dôvera a cit spolupatričnosti. Bude to však stačiť na prejdenie najvyšších vodopádov sveta? (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nielen Salto, ale i Becko je kráľ. Odkedy sa totiž tento týpek a adrenalínová legenda zjaví na scéne, dokument sa prebudí a začne byť zaujímavý. Čo je samozrejme zámer v duchu názvu, pretože zábery z lezenia na stolovú horu Venezuely a následné spúšťanie sa popri impresívnom vodopáde Salto Angel, v druhej polke filmu, miestami vyrážajú dych. Do toho Becko, stúpajúci pomedzi nebezpečné skaly nahor v kroksoch a - podržte sa - za pomoci bariel. Jeho nespútaná energia, zjav a trefné komentáre dodávajú celku potrebnú šťavu a humor, ktoré v úvodnej časti skoro vyschli. Podobne, ako africký vodopád Tugela, ukázaný v záberoch z prvej polovice dokumentu aj bez kúsočka vody. 70% ()

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Ďalší nový skvelý dokument o tisícmetrových vodopádoch sveta a ich zdolávaní. Pavol Barabáš znova skvele zdokumentoval toto dobrodružstvo. Ale hlavné pozitívum tohto filmu je samotná príroda, v ktorej sa ocitáme, ktorú vďaka kamere Pavla Barabáša môžeme vnímať celým telom. Panoramatické výhľady na vodopády a prírodu okolo sú nezabudnuteľné a dych berúce. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

V živote som urobil len jeden a pol salta. Prvé na základke, ale za pomoci telocvikára, a o to druhé som sa pokúsil vo veku blízkemu dospelosti, avšak skončilo to zaborením kečky do trávy. Našťastie bez deformácie tvárovej časti. Aj preto mám rešpekt voči akémukoľvek saltu, vrátane Salta Angel, ktorý sme mali možnosť vidieť v krásne ladenom dokumente, z ktorého priam sála adrenalín: https://dokumenty.tv/salto-je-kral-dokument/ ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Čo môže padnúť na konci tohto neuveriteľného a turbulentného roka lepšie, než výlet mimo civilizáciu do nádhernej prírody s notnou dávkou adrenalínu. A spoločne s tvorcami a športovcami riešiť problémy typu, ktorý je to ten najvyšší vodopád na svete. Verte, že to má niečo do seba, len ani tu nechýba, keďže tretia a najdlhšia časť filmu sa odohráva vo Venezuele, zmienka o našej nedokonalej civilizácii a jej problémoch. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Aj neúspešné výpravy si zaslúžia svoje miesto vo filme a tak je prvá polovica akoby film o filme, ktorý nevznikol. Nemohol vzniknúť, pretože došlo k nešťastiu a výprava sa zmenila na záchrannú misiu alebo došlo k zničeniu kamery. Druhá polovica nás ale odmení úspešnou misiou zlanením najvyššieho vodopádu sveta Salto Angel, hoci to na začiatku vyzerá všelijako pri brodení bažinami v kroksoch a s barlami. –––– Ako natočiť druhý najvyšší vodopád sveta, keď tam nie je žiadna voda? –––– Je to len malý krok od obrovskej eufórie k obrovskému nešťastiu. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama