Reklama

Reklama

Gauneri

  • Česko Gauneři (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Najal ich Joe (Lawrence Tierney), vidiac v nich tých správnych ľudí pre tento kšeft. Zakázal im hovoriť medzi sebou o súkromných veciach. Dokonca ani nepoznajú svoje pravé mená. Všetko prebiehalo v poriadku, no stalo sa niečo, s čím nikto nerátal - polícia bola na mieste okamžite, ako by o akcii vedela vopred. Niektorí z nich to odniesli, iní sa rozutekali. Pán Oranžový (Tim Roth) je po tom všetkom vážne ranený a pán Biely (Harvey Keitel) ho nehodlá nechať zomrieť. Keďže nemocnica neprichádza do úvahy, odvezie pána Oranžového do jedného opusteného skladiska a snaží sa ho udržať pri živote, kým nepríde pomoc - Joe. Čoskoro sa k nim pridá pán Ružový (Steve Buscemi) a spolu s pánom Bielym sa pokúšajú prísť celej veci na koreň. A keď vylúčia možnosť, že náhodou práve išla okolo policajná hliadka, existuje len jedno vysvetlenie - zrada. Niekto z nich informoval políciu. Ale kto? To posledné, čo teraz potrebujú, sú pochybnosti a hádky, ale v takejto situácií sa im vyhnúť nedá. Atmosféra začína hustnúť a každý toho začína mať po krk... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 387)

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle opravdu ne. Film o gangsterech, ve kterém se vše řeší dialogama než zbraněma není zrovna moje parketa. Film je tak ukecaný, že polovinu věcí nestihnete ani postřehnout natož vstřebat, herci neznámí, nezajímaví a béčkoví, hlášky mi nepřišly ani vtipné ani cool, Tarantino má zjevně jiný smysl pro humor než já, navíc film, který by mě nudil při pouhé stopáži 99 minut se mi také už delší dobu nestalo. 50% za Režiséra a za zvládnuté řemeslo, ale už nikdy více pro mě muka. ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Kultovka. Úžasný způsob režie udržuje diváka stále v napětí a nutí ho přemýšlet. Výborný Tarantinův rukopis, výborné herecké výkony a brilantní režie. Ne všem se ale snímek zalíbil. I když odpůrci poukazovali na nedostatek morálních hodnot a přílišného násilí, například v legendární scéně s odřezávání ucha, Tarantino odpověděl: „Násilí je tolik přehnané a komiksově nadsazené, že má v člověku spíš vzbudit smích než zhnusení“. Intenzivní krvavá tvorba. Mr.White: "Jestli mě zastřelíš ve snu, tak by ses měl raději vzbudit a omluvit se!". RESERVOIR DOGS se mezi fanoušky stává ihned kultovní záležitostí. ()

Reklama

DaviD3141 

všetky recenzie používateľa

Quentin Tarantino bol pre mnohých najvýraznejším a najvzrušujúcejším objavom americkej kinematografie 90. rokov, ktorý sa ohlásil týmto fantastickým kriminálnym thrillerom. Reservoir Dogs mali menší rozpočet než jeho nasledujúce diela, no obsahujú prvky, ktoré sa neskôr stali Tarantinovým poznávacím znamením (tzv. trademarkom). Film sa začína uprostred nepodarenej krádeže diamantov a je rozdelený na niekoľko kapitol, predstavujúcich každého z gangstrov. Tarantino sa nechal inšpirovať rôznymi filmami o lúpežiach – The Killing (1956) Stanleyho Kubricka, City on Fire (1987) Ringa Lama – a podsvetím Jeana-Pierra Melvilla – až na to, že vynechal samotnú lúpež. Dôsledkom nevydarenej lúpeže je krvavý proces, v ktorom súperí lojálnosť s trpkými podozreniami, keď sa zločinci snažia dopátrať, čo (alebo kto) zlyhal/o. Tarantinove banálne „fuck“ dialógy, čerpajúce z popkultúry, dodávajú filmu ironický nádych. Títo zločinci rozprávajú ako obyčajní ľudia posadnutí filmami, nie ako gangstri. Rozruch však spôsobila práve tá znepokojujúca ľahkosť, s akou sa postmoderná „pohoda“ mení na krvavé násilie, pričom je ľahké prehliadnuť vnútornú citovú bolesť. 80% ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Aha! Tak už konečně chápu proč je Tarantino tak populární. Zatímco Pulp Fiction ve mně zanechalo maximálně nudu, u jeho Gaunerů jsme se královsky bavil. Vypointované dialogy, skvěle udělaný příběh, kde se o "tom" stále mluví, ale není vidět co se stalo, ale díky kvalitnímu scénáři jsem byl jasně schopen si to představit. Herecký koncert nejlepší kvality, zejména strašně sympatický Buscemi, je právě oním motorem, jenž zde funguje naprosto bezchybně, zatímco v Pulp Fiction se často zasekával. Tohle je TEN Tarantino o kterém jsem slyšel, tohle je ten originální a vizionářský řežisér/herec/scénárista. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Quentin Tarantino je jedním z mých oblíbených režisérů, na Pulp Fiction ulítávám, takže byla jen otázkou času, kdy konečně shlédnu jeho debut - Reservoir Dogs. Pravda, Quentinova genialita se zde neprojevuje ještě tak silně jako v pozdějších snímcích, ale přesto je tento film skvělou, drsnou a zábavnou podívanou. Gauneři jsou samozřejmě hodně ukecaní, nicméně Tarantinovy dialogy se dají poslouchat zas a znova, ačkoli taková dobrá půlka odkazů z nich mi mohla uniknout. 80% ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (146)

  • Ve filmu nevidíme téměř žádné ženy. Tarantino vysvětlil, že celý příběh se odehrává v reálném čase, proto muži nepřicházejí do kontaktu se ženami, neboť film se soustředí na loupež a následné události. Kvůli absenci žen byl snímek nařčen z misogynie. (SallyZen)
  • V závěru Eddie (Chris Penn) spolu s panem Růžovým (Steve Buscemi) přinesou do skladiště tašku s diamanty. Ta se značně podobá tašce s penězi ve filmu Fargo (1996) - i zde ji odnáší postava ztělesněná Buscemim (Carl Showalter) a je tak jejím posledním známým majitelem. (LucasAbelle)

Súvisiace novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (viac)

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

Jaký film si letos oblíbil Quentin Tarantino?

03.11.2019

Zatímco kultovní režisér Quentin Tarantino letos v létě skládal poctu zlaté éře Hollywoodu, hororový režisér Alexandre Aja na to šel o něco přímočařeji a radši poslal diváky na zápas mezi Kayou… (viac)

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

Noir Film Festival 2019: Zítřek nemá šanci

17.08.2019

7. ročník unikátní přehlídky klasik, ale i pozapomenutých klenotů z bohaté pokladnice filmu noir představí snímky tematizující loupež, výběrovou retrospektivu noirových děl Fritze Langa, rozmanitou… (viac)

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

Tarantino chce nakrútiť TV sériu

12.05.2005

Už pred niekoľkými rokmi zrežíroval Quentin Tarantino jednu epizódu kultového seriálu Pohotovosť (pod názvom "Materstvo"), v ktorej odkázal na svoj réžijný debut Gauneri, keď do nemocnice priviezli… (viac)

Reklama

Reklama