Reklama

Reklama

Klan Gucci

  • Česko Klan Gucci (viac)
Trailer 3
USA, 2021, 164 min (Alternatívna 151 min)

Réžia:

Ridley Scott

Predloha:

Sara Gay Forden (kniha)

Kamera:

Dariusz Wolski

Hrajú:

Lady Gaga, Adam Driver, Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Alexia Murray, Vincent Riotta, Gaetano Bruno, Camille Cottin (viac)
(ďalšie profesie)

Klan Gucci je inšpirovaný šokujúcim skutočným príbehom impéria talianskeho módneho domu. Tri desaťročia rodinnej histórie, v ktorej nechýbajú láska, zrada, dekadencia, pomsta ani vražda, skladajú dokopy mozaiku toho, čo všetko so sebou nesie slávna značka Gucci. (Forum Film SK)

Videá (8)

Trailer 3

Recenzie (485)

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Zatiaľ čo Miloš Forman robil vo svojich životopisných filmoch z nie práve fotogenických hercov úplných frajerov, Ridley Scott naopak necháva pôsobiť Adama Drivera, ktorý mi vždy prišiel ako svojrázny sympaťák, dosť odpudivo. Nehovoriac o tom, že ide o herca, ktorý má za sebou vyspelú vzťahovku Marriage Story, ale u Gucciovcov hrá plytké scény paródie na manželstvo, ako napríklad, keď ho žena oblečeného stiahne za sebou do vane so sviečkami za patričnej dávky chichotania. (Slovo "plytké" nie je použité náhodne. Okrem klišé situácie som sa zamýšľal aj nad faktom, že obsadená vaňa musí byť preňho naozaj zúfalo malá. Lady by teda pod ním asi čoskoro dogágala.) Moje rozčarovanie však môže mať na vine téma, ktorá ma nezaujíma. Tak do negatívneho hodnotenia nepôjdem, lebo príbeh asi bol úmyselne podaný neprívetivo. Ja len nemám vôľu to analyzovať. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Skutočne nie som odborník na módu. Som v tejto téme natoľko mimo, že som síce možno kedysi túto informáciu zachytil, ale následne som ju úplne vymazal z hlavy, takže som vôbec netušil, ako celý „incident“ dopadol (a pre koho). O to mohutnejšie som si Scottov film užil, pretože scenár pre mňa predstavoval nezmapované, nepredvídateľné územie, na ktorom sa môže stať všeličo. A veruže sa aj počas monštruózne stopáže (ktorá mi však vonkoncom neprekážala) stane. 84-ročný pán režisér si to užíva, herci si to užívajú, kameraman si to užíva, soundtrack je skvelý, dobová atmosféra parádna. Takýmto filmom 3* nedávam. ()

Reklama

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Takže vážení je to tady znova. Ridley Scott se rozhodně neflákal a předložil nám během krátké doby dva snímky. Zatímco Poslední souboj mě strhnul hned od úvodních minut. U Gucciho rodiny mě poměrně dlouho trvalo než jsem se dokázal zakousnout. Nicméně, skvělý soundtrack, parádní herecké výkony (Lady Gaga je bez debat skvělá herečka) a Driver? Toho je vyloženě radost sledovat prakticky v každém jeho dalším filmu. Takže ač to zpočátku nevypadalo, Ridley to zase jednou všem ukázal. Ten člověk zkrátka umí. A budu se těšit na další setkání. 75% ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Vždycky ráda vidím filmové zpracování něčeho, co tu ještě nebylo, a ráda se tak seznámím s nějakým "novým" skutečným příběhem, o kterém bych jinak nejspíš nic nevěděla. Zároveň se mí líbí se touhle formou seznamovat s nějakým odvětvím, odlišnými sociálními kruhy, lidmi či kulturami. Vůbec nevadí, pokud filmové zpracování není stoprocentně autentické a věrné realitě (myslím, že o to ve filmu a ostatně ani v umění nejde), takže tento inspirovaný příběh se zajímavými a svéráznými postavami mi zkrátka přišel vhod. V tomto případě filmu neuvěřitelně přidávají skvělé herecké výkony. Lady Gaga opět překvapila svým hereckým umem (nečekala jsem to, ale je ještě lepší než ve Zrodila se hvězda) a Adam Driver, Al Pacino a Jared Leto samozřejmě jako vždy předvedli, že bravurně zahrají jakoukoli roli. Byla radost na to koukat. Ošívat se pak divák může pouze z oportunistického a hamižného chování některých postav (naštěstí ale většina postav nevyznívá "černobíle", což je dobře) a z nechutného a odlidštěného světa byznysu, kde na prvním místě jsou peníze. Ale přesně o tom film je a jako vhled do toho, co se skrývá za touto slavnou obchodní a módní značkou a co s sebou nese její vedení, to funguje na výbornou.  ~(4,2)~ ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Ridley Scott v 83 letech chytá druhý dech. Na tomto filmu je poznat rukopis tohoto legendárního režiséra a Ridley dokazuje, proč je jedním z nejlepších režisérů filmové historie. Klan Gucci je naprosto skvělý životopisný film o rodině Gucci, o nichž jsem do teď nic nevěděl. Příběh mě velice zaujal, je to natočeno poutavě, diváka film zaujme a ty dvě a půl hodiny neskutečně rychle utekly, klidně to mohlo být ještě o půl hodiny delší s vysvětlením, jak dopadli Patrizii. To se málokdy stane, že u takhle dlouhého filmu jsem tak spokojen, že bych ho ještě prodloužil. Jinak ve filmu naprosto exceluje Lady Gaga, která na to, že je zpěvačka, tak je i výborná herečka, zde si celý film podmanila. Její roli jsem jí naprosto věřil. Divím se, že nebyla nominovaná na Oscara. Výborné výkony předvedli také Adam Driver a Al Pacino. Asi takto si představuji kvalitní životopisný film. ()

Galéria (288)

Zaujímavosti (41)

  • Vo filme Patrizia (Lady Gaga) na záver do denníka napíše "Paradiso", teda raj po taliansky. V skutočnosti tak ale urobila grécky a zápis znel: "Paradeisos". (Arsenal83)
  • Na začátku filmu je uveden rok 1978, ale to není možné, jelikož ve skutečnosti svatba Patrizie (Lady Gaga) a Maurizia Gucci (Adam Driver) proběhla již v říjnu roku 1972. (hrumsrt)
  • Ridley Scott odmietol obvinenia skutočnej rodiny Gucci zo ziskuchtivosti: "Musíte si uvedomiť, že jedného Gucciho niekto zavraždil a iný išiel do väzenia za daňový únik, takže mne nemôžete hovoriť o naháňaní zisku. Akonáhle ste toto urobili, stávate sa súčasťou verejného priestoru." (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Byly uděleny Zlaté maliny

Byly uděleny Zlaté maliny

27.03.2022

Jak už bývá každoroční tradicí, den před rozdáním zřejmě nejprestižnějších filmových ocenění, jakými jsou Oscary, přichází i udělení nejznámějších anticen. Zlaté maliny každý rok směřují nejhorším… (viac)

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

Ridleyho Gucci boduje mezi dramaty

28.11.2021

Kriminální drama Klan Gucci režiséra Ridleyho Scotta (Gladiátor, Poslední souboj) má za sebou první víkend v kinech, a byť prozatímních 21,8 milionů dolarů v rámci prvních pěti dní z USA není ve… (viac)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (viac)

Pokračování Gladiátora se blíží

Pokračování Gladiátora se blíží

30.09.2021

Legendární režisér Ridley Scott potvrdil, že se skutečně chystá natočit pokračování Gladiátora. 83letý režisér nedávno dokončil dva nové snímky, Klan Gucci a Poslední souboj, oba dorazí do kin ještě… (viac)

Reklama

Reklama