Reklama

Reklama

Láska v Toskánsku

  • Česko Vzpomínky na Itálii (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Londýnsky umelec Robert (Liam Neeson) a jeho syn Jack (Micheál Richardson) pred rokmi prišli o ženu a matku. Navzájom sa odcudzili, teraz sa však spoločne vracajú do svojho starého rodinného domu v Toskánsku, ktorý potrebujú narýchlo predať. S usadlosťou sú spojené ich šťastné aj nešťastné spomienky, ktoré vybledli a spustli rovnako ako dom. Namiesto idylickej vidieckej vily, ktorú si pamätajú, nájdu takmer ruinu s pretekajúcou strechou, kusmi omietky opadávajúcimi zo stien a so spráchnivenými okenicami i dverami vypadávajúcimi z pántov. Nezostáva im nič iné, len sa tu neplánovane zabývať a pustiť sa do opráv. Prirodzená nešikovnosť ich prinúti vyhľadať pomoc u miestnych rázovitých murárov a Jack v mestečku narazí (a to doslova) na Natalie, šarmantnú majiteľku malej reštaurácie. Ako rekonštrukcia pokračuje, otec a syn krok za krokom opravujú aj svoj ochladnutý vzťah, ktorý po matkinej smrti schátral rovnako ako ich vidiecka usadlosť. Pôvabné Toskánsko s úzkymi cestičkami medzi zelenými pahorkami, miestni ľudia, talianska pohoda, slnko a nesmelý začiatok romantického vzťahu Jacka a Natalie fungujú ako najlepšia rodinná terapia. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (83)

AdamesWWE 

všetky recenzie používateľa

[6/10] Dlhšiu dobu som mal v hladáčiku tento film s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe, ktorého vždy rád uvidím v nejakom projekte. Made in Italy nieje veľkolepý film, ktorý by v človeku vyvolal nejaký nezabuduteľný moment, ale je to všetko pekne natočené, pôsobí to príjemným dojmom, fajn atmosféra. Príjemné prostredie, herci dobrí, ako som písal Neeson vždy poteší a v tejto "inej" roli bol celkom v pohode. Mám pocit, že to mohlo byť oveľa lepšie, viac sa povenovať deju, roztiahnuť film o pár minút dalej, ale z mojej strany vládne spokojnosť, možno si to niekedy ešte pustím. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Krásne toskánske scenérie boli tou najväčšou prednosťou celého filmu. Čo sa týka deju, tak tá metafora medzi rekonštrukcie domu a rekonštrukcie vzťahu medzi odcudzeným ocom a synom, to bolo síce pekná symbolika. Avšak príbeh ako taký nebol ničím zaujímavý a len sotva sa človek nechal unášať dejom. Navyše, postava Roberta mi bola dosť nesympatická, no to bude možno aj tým, že Liama Neesona som si nikdy nedokázal obľúbiť. Ale to Toskánsko bolo fakt pôsobivé, no keby sa chcem rozplývať len nad tým, to by som si rovno mohol pustiť nejaký dokument... ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Slovenský názov filmu síce nabáda na veľmi typickú romantiku, no v jadre sa "Made In Italy" ukázalo byť niečím úplne iným. A musím povedať, že som ostal tak trošku prekvapený. Priznávam, že som si vopred nenaštudoval o čom presne to má byť a tak som sa namiesto teplého romantického Talianska dočkal podľa mňa celkom slušne napísanej dráme o vzťahu medzi otcom a synom, ktorých spája rovnaká tragédia. Ale obaja to vnímajú úplne inak. Ako Liam Neeson povie: "You can´t remember, I can´t forget!" A hovorí to v podstate všetko, čo sa tu odohráva. Začína to veľmi jednoducho, kde Jack chce od Roberta, aby predali dom v Toskánsku, kde nikto nebol 20 rokov, aby si mohol kúpiť galériu rodičov svojej ex-manželky, v ktorej robí manažéra. Tá sa totiž rozhodla, že galéria sa predá a odstrihne od nej Jacka kompletne. Takže je na čase získať peniaze, aby neprišiel o jediné čo mu v živote dáva nejaký zmysel. Film má aj svoje romantické momentky a musím povedať, že sú veľmi príjemné, no čo funguje podľa mňa najlepšie je vykreslenie vzťahu medzi odcudzeným otcom a synom. Hlavne pri konci padne niekoľko silných viet, ktoré z toho robia film, ktorý má aj reálne srdce a dušu. Tie emócie, ktoré tam padnú sú veľmi dobre zachytené. Vo výsledku som sa dočkal niečoho iného ako som pôvodne na Valentnína chcel, no nemôžem povedať, že by som bol nespokojný. Film dokopy splnil svoj účel a priniesol príjemný slnečný film s istými komediálnymi momentkami a silnými dramatickými momentkami. Čeknite si ho a uvidíte sami. Hodnotenie: B+ ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Ne že bych čekal, že se u filmu budu řehtat na celé kolo, ale nějakým tím zasmáním jsem počítal. Ale důvodů se tu moc nenašlo. Primárním motivem je tady znovunalézání pouta mezi otcem a synem, což je klišé samo o sobě a D´Arcy neudělal vůbec nic navíc. A totéž platí pro romantickou linku, u které znáte průběh i konec od prvního záběru. Plusem je Toskánsko, které je nádherné a nakonec mi sedělo i obsazení, ačkoliv v případě Neesona jsem neustále čekal nějaký ten flákanec. Body nad průměr tomu dávají pohoda, která z filmu čiší a momenty naplněné italským temperamentem. Škoda, že toho druhého nebylo víc. 60% ()

Ryuuhei 

všetky recenzie používateľa

Vzpomínky na Itálii jsou snímkem, kterým bych doslova definoval „krásný a příjemný film“. Možná s od začátku průhlednou pointou, ale velice sentimentálním nádechem, který na mě ke konci účinně dolehl. A to jsem si jen den předtím říkal, zda jsem ještě vůbec schopen projevit nějaké emoce, protože jsem u žádného filmu neřval už dlouhé roky - no, tady jsem měl co dělat. Hlavní hrdina mi sice přišel jako takový labilní blbeček, ale byla to zkrátka jeho role, které odpovídalo i herecké obsazení. Když si k tomu připíšu přítomnost charismatického Liama Neesona, mám tu dokonalý recept na večerní pohodu okořeněnou sentimentem a atmosférou Toskánska. A na Itálii obecně mám prostě slabost. ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (4)

  • Ve filmu padne věta, že v baráku nikdo nebyl minimálně 20 let. S ohledem na to, že se děj odehrává v roce 2020, tak v baráku byl někdo naposledy v roce 2000. Na zdi pokoje hlavního hrdiny je plakát filmu Harry Potter a Kámen mudrců, ten však byl zfilmován až v roce 2001. (Tommy6)
  • Vzpomínky na Itálii přinášejí jedinečný příběh otce a syna na plátně i ve skutečnosti. Liama Neesona a Micheála Richardsona totiž spojuje víc než to, že ve filmu hrají otce a syna. Otec a syn jsou i ve skutečnosti, stejně jako ve filmu i ve skutečnosti ztratili ženu a matku. Micheál si své původní příjmení Neeson změnil v roce 2018 jako poctu své matce, herečce Natashe Richardson, která v roce 2009 tragicky zahynula po pádu na lyžích. Micheálovi tehdy bylo třináct let a se smrtí své matky se nemohl dlouho vyrovnat, nevynechal jediný večírek a smutek se snažil zapít. Film Vzpomínky na Itálii se tak pro Liama Neesona i jeho syna stal příležitostí, jak se s jejich rodinnou tragédií po dlouhé době vypořádat. (Bontonfilm)
  • Režisér filmu James D'Arcy je známý především jako herec (Atlas mraků, Dunkerk, Avengers: Endgame) a scénář filmu napsal s tím, že bude hrát Jacka. Místo toho však dostal příležitost film režírovat a sám tak na plátně zhmotnit svou vizi prosluněného příběhu plného humoru i silných emocí. (Bontonfilm)

Reklama

Reklama