Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Karen Blixen má 63 rokov, je na vrchole slávy a ďalšou v poradí na získanie Nobelovej ceny za literatúru. Už je to 17 rokov, čo sa vzdala svojej slávnej farmy v Afrike, aby sa vrátila do Dánska, keď bol jej život v troskách. Poznačená syfilisom a stratou životnej lásky premenila svoj bôľ na knižnú senzáciu. Stane sa z nej uzatvorený génius, až kým nestretne talentovaného 30-ročného básnika. Sľubuje mu literárnu slávu, ak sa jej na revanš bezpodmienečne podriadi, a to aj za cenu straty všetkého ostatného, čo v živote má... (Film Europe)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (10)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Stará megera so syfilisom príde z Afriky, kde ju už asi prestalo baviť terorizovať černoškov, naspäť do Dánska, kde prišla terorizovať spisovateľov. Panovačná piča - akože intelektuálka, nemá na práci nič iné iba tliachať "múdrosti" od rána do večera, nad každým sa povyšovať, a každého poučovať. Dej pomalý ako leňochod na prechádzke, toľko zbytočných a trápnych drístov ako barbín v hračkárstve a každá postava ma nesmierne iritovala. Herci výborní, až na toho "spisovateľa" (neviem, či by som tak nazvala niekoho, kto píše básničky), ktorý mal celý čas ten istý výraz polena. Neviem, čo to bolo za spisovateľku, neviem, či bola fakt taká piča a tárala tak aj vo svojich knihách, ale asi ani nič od nej čítať nebudem, lebo tento film jej spravil zlú reklamu. ()

RetroMan 

všetky recenzie používateľa

Faustovské drama, které nenadchne ani neurazí. Pro severské filmy mám slabost, která je dána prostředím i charakterem postav. Nic významného, řekl bych, ale přesto film klade naléhavě otázky, které si každý z nás někdy položí. Srdce nebo Rozum. Pokud máte rozum v pořádku, neřiďte se srdcem, ačkoliv to může zavánět srabotou a nevímjakou romantikou. Myslím, že v dnešní době už to tak nejde. ()

Reklama

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Klasická šablóna milostného trojuholníka zasadená do rozprávania Karen Blixenovej a jej osobným traumám a ovplyvňovaniu ostatných vzťahov nablízku. V zásade je to snímok s kvalitnými dialógmi aj hereckými výkonmi, ale podobný príbeh tu už bol premletý viackrát. Navyše monotónna a dosť ponurá atmosféra tomu veľmi nepridáva na kráse. Na tri hviezdy určite, tou štvrtou by som sa už asi klamal. 65 % ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Bille August má na svém kontě podstatně lepší kousky, než je životopisný snímek Dohoda. Svůj režisérský um ani zde nezapře, ale nejedná se o žádné veledílo. Film zachycuje poměrně zajímavý úsek života Karen Brixen a mladého nadaného básníka Thorkilda Bjørnviga, kterého se slavná dánská spisovatelka ujme, aby mu pomohla vytěžit z jeho talentu to nejlepší. Nicméně celý příběh je odvyprávěný trochu nezáživnou formou. Ovšem najde se tu pár morálních otázek k zamyšlení, díky nimž ty dvě hodiny, kterými jsem se prokousala, určitě neberu jako ztrátu času. (60%) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Film o autorke Spomienok na Afriku, teda skôr o jej sklonku života, ktorý prežívala vo svojej vilke v Rungstede. Osobne by ma skôr bavil film o jej pôsobení v Keni, tam by bol určite aj dej pestrejší a zaujímavejší. Dejový rámec filmu Pagten bol v podstate jednoduchý, a miestami bohužiaľ na môj vkus až príliš lyrický. Jej samoľúbosť a sebectvo mi išlo značnú časť na nervy. Až mi bolo toho Thorkilda ľúto, ale sám si vybral svoj "osud". Každopádne, film zrejme ocenia najmä fanúšikovia Karen Blixen, alebo dánskej literatúry. Čo ja rozhodne nie som... ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Film je adaptací bestselleru „Pagten“ o světoznámé spisovatelce Karen Blixen. Blixen je nejznámější díky filmu Vzpomínky na Afriku, příběhu jejího života v Keni, který v roce 1985 uvedl na plátno Sydney Pollack a získal 7 Oscarů. (Film Europe)

Reklama

Reklama