Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kúsok nad hollywoodskym bulvárom žije Frankie, mladá žena, ktorá sa snaží zistiť, kým chce byť. Hneď potom, ako zažije niekoľko nadpozemských stretnutí so záhadným Linkom, mužom, ktorý podľa všetkého žije bez pravidiel, ju tento muž inšpiruje, aby nakrúcala jeho antimainstreamové reči na internet. Spoločne sa stávajú hviezdami internetu. Je však ťažké udržať si zdravý rozum, keď sa stupňuje tlak, aby ste boli dôležití. Aby toho nebolo málo, Frankie a Link si spolu začnú románik. Frankie sleduje, ako sa Link stáva stelesnením všetkého, čím opovrhoval. Frankie sa začne pýtať, či sa aj ona stáva monštrom, aké pomohla vytvoriť. Ľúbostný príbeh o láske k niekomu, kto nemiluje samého seba, proti novej kultúre dnešného sveta. (Film Europe)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (22)

angel74 

všetky recenzie používateľa

„Láska teče proudem z mého srdce.” - Kdyby Gia Coppola rozvedla ústřední myšlenku svého scénáře trochu více do hloubky, mohlo jít o hodně silný a znepokojivý film dotýkající se problematiky vlivu virtuální reality a sociálních sítí na skutečný život mladých lidí. Takto se jedná spíše o jakousi exhibici Andrewa Garfielda, kvůli jehož hereckému mistrovství však stojí za to dát tomuhle nevšednímu počinu šanci. Zaujala mě i Maya Hawke, která geny svých slavných rodičů rozhodně nezapře. (70%) ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Mainstream" je film, na ktorý je veľmi ťažké mať jednoznačný názor. Na jednu stranu má momentky, ktoré skutočne stoja za to a bavili ma, na druhej strane vie byť miestami celkom nudný. Na jednej strane je inteligentný, inokedy pôsobí maximálne detinsky a trápne. Na jednej strane je Andrew Garfield perfektný, no niekedy som mal pocit, že sa tak utrhol z reťaze až vedel byť aj celkom strašidelný. Ale zase je treba uznať jeho herecké schopnosti. Z hlavnej myšlienky mám tiež trošku zmiešané pocity. Pretože film ukazuje ako všetci žijeme vo svojom vlastnom svete, ktorý je v mnohých smeroch absolútne falošný, no súčasne chceme mať všetko okolo seba dokonalé a vlastne len podporujeme v mnohom celé toto pokrytectvo. A keď človek ukáže seba samého v skutočnosti, tak sa stane často terčom trollov a ľudí, ktorí nemajú nič lepšie na prácu ako šikanovať druhých cez internet prostredníctvom stupídnych poznámok a memečiek. A potom sa stane tragédia a zrazu je to niečo obrovské a podobne. Proste všetko toto okolo. No náš hlavný hrdina Link sa akosi vnútorne chce zbaviť zodpovednosti a využiť to len na to, aby bol populárny ešte viac. Takže neviem. Je to film, na ktorý určite nezabudnem, má niekoľko komických scénok, ktoré fakt stáli za to a okrem toho herecky je spracovaný skvele. No neviem či je to niečo, čo by som chcel vidieť znovu, alebo nejako výraznejšie analyzovať. Ale film rozhodne zanechal dojem. Hodnotenie: B ()

Reklama

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Mainstream je filmem, který se podle mě snažil být něčím víc, než čím ve výsledku nakonec byl, respektive mi spíš při závěrečných titulcích bylo vlastně až téměř naprosto ukradené, co tím chtěla paní/slečna režisérka a scénáristka v jedné osobě světu sdělit, jelikož ať to bylo cokoliv, nefungovalo to v žádném ohledu. Ani jako romantická komedie, kdy se mi jakákoliv romantičnost jaksi nepodařila odhalit, o humoru pak ani nemluvě, ani jako dramatická proměna povahy lidské bytosti, která proběhla až příliš jednoduše, okatě a především nepřesvědčivě, a ani jako přímé poukazování na vliv médií na společnost, kdy si autorka zřejmě naivně myslela, že tím někoho ohromí, ale spíš se touto snahou znemožnila, a to hlavně díky způsobu, jakým se o to pokusila. No a vlastně nic dalšího mě nenapadá, co by tato podívaná ještě nabízela. Tedy krom absolutně nefungujících emocí, které tu ovšem měli podle mě sehrát poměrně zásadní roli, atmosféra je též taková nijaká a i když stylově se zde pak sice paní/slečna Coppola úplně neztrapnila, tak zrovna v tomto případě to v podstatě na výsledku ale stejně nic nezměnilo. Co se jinak týče jednotlivých postav a jejich hereckých představitelů, tak to je asi ta nejpozitivnější položka filmu, postavy jsou tu totiž vesměs zajímavé a působivé, a herci pak sympatičtí a výrazní, takže alespoň po této stránce to lze pochválit. Já zkrátka tedy sice nechci Mainstream úplně zatracovat, jelikož něco do sebe má, a to ať už svým zpracováním, myšlenkou, či stylem, nicméně celé to chtělo ale asi udělat nejspíš úplně jinak, buď mnohem rafinovaněji, překvapivěji, s nečekaným průběhem a šokující pointou, nebo naopak naprosto nenáročnou, přímočarou, ale zároveň údernou formou, ovšem tento výsledný produkt ničím z tohoto nakonec nedisponuje a proto nejspíš ani nefunguje a nepůsobí. ()

Swannie 

všetky recenzie používateľa

Takto si mainstream predstavuje, že vyzerá ne-mainstreamový film? Ja ti neviem. Na to, že som mladá generácia, ma to naozaj žiadnym spôsobom neoslovilo, od začiatku ma to nebavilo a až iritovalo, pretože som často nevedela, ktorý cinge je naschvál a ktorý nie. Andrew aj Maya sú moje lásky, ale toto proste... nie, nič. Žiadna emócia, žiadna chémia, žiadny záujem mňa ako diváka o to, čo sa stalo po tých 50tich minútach, v ktorých som to vypla. 1* za Andrewa, ten je perfektný aj v zlom filme. Marry me? ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Mainstream je film, ktorý chce byť artom, ale je skôr takým fajn indie mainstreamom. Garfield hrá ako o život, ale scenár je vo svojom jadre nastavený tak, že nám je akosi celý vývoj zrejmý od prvého úspechu a kritika sociálnych sietí objavuje niečo už dlhšie objavované. Každopádne treba pochváliť gýčovité stvárnenie virtuálneho sveta, nejasné prelínanie medzi realitou a týmto svetom a adekvátnu stopáž. Pre "postihnutú" mládež povinnosť, je však otázne, či by nakoniec Mainstream pre ňu neznamenal len ďalší cool kúsok o svete, v ktorom chcú už na veky vekov žiť. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama