Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chamtivý obchodník z Missouri prevádza osadníkov na západ do Kalifornie za nehoráznu cenu, a zároveň kradne zásoby indiánom z kmeňa Osageovcov, ktorí následne začnú útočiť na všetky prechádzajúce kolóny ich krajinou... (westerns)

Recenzie (2)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Suhlasim ze i po rokoch je to priemerny western, hodne zostarol. Reziser Selander to natocil  evidentne preto, aby ludia sa pri westernoch trochu odreagovali a aby nemysleli  na permanentneho napatia Studenej Vojny  medzi USA a ZSSR. Slusny priemer dam uz len za to, ze tu nebola kradez koni. PS : ak  to niekto bude mat vo filmoteke, tak zarucene ojebava, film sice bol restaurovany, no v Strednej Europe v statoch ako Polsko, Madarsko, SR a CR je doteraz nezohnatelny, v nasich kinach to neslo nikdy   : 67 % ()

Reklama

Galéria (3)

Zaujímavosti (2)

  • Fort Osage, v Missouri bola vstupnou bránou do Kalifornie - a sna o bohatstve. Nachádzala sa na východnom okraji indiánskeho územia Osage, za ktorým ležali Veľké pláne, Skalnaté hory – a napokon Kalifornia. Deň čo deň sa do Fort Osage valili osadníci z celej Ameriky, aby sa zhromaždili a spoločne sa pripravili na cestu do vysnívanej Kalifornie. (westerns)
  • Názov filmu je odvodený od historickej Pevnosti Osage. (westerns)

Reklama

Reklama