Reklama

Reklama

Helter Skelter: Příběh Mansonovy sekty

(seriál)
  • USA Helter Skelter (viac)
USA, 2020, 5 h 45 min (Minutáž: 54–59 min)

Epizódy(6)

Myslíte si, že opravdu znáte tento příběh? Neznáte... Dokumentární série přináší komplexní a maximálně podrobný příběh notoricky proslulé Mansonovy sekty a jejích hrůzných zločinů, které před více než půl stoletím šokovaly svět. Přes obrovské veřejné povědomí kolem případu zůstává mnoho neznámého a nepochopeného. Tento bezprecedentní dokument odkrývá skryté pravdy, čerpá z dříve nedostupných rozhovorů s bývalými členy Mansonovy sekty a novináři, kteří byli přítomni na místě činu a v soudní síni. Seriál zručně proplétá tyto autentické výpovědi se vzácnými archivními i nově objevenými záběry, aby úplně změnil naše chápání tohoto historického zločinu. Připravte se vnímat tento legendární příběh skrze zcela nový pohled a objevit skutečnou povahu sestupu Mansonovy sekty do temnoty. (CS Mystery)

(viac)

Recenzie (2)

GeminiK 

všetky recenzie používateľa

Za mě jednoznačně výborný dokument. Na rozdíl od první recenze oceňuji,  vzhledem k času, který od zločinu uplynul, popis doby a událostí. Nové generace pak lépe pochopí všechny souvislosti a náladu ve společnosti, které ke zločinu vedly. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Fúúú ha. Ako prečo má tento dokument o partii feťákov bez štipky sebareflexie takmer 6 hodín, mi je dosť veľkou záhadou. 3 epizódy sa totálne zbytočne zaoberajú DOBOU v ktorej Manson žil. Ja netvrdím, že to na jeho formovanie osobnosti a zmýšľanie nemalo vplyv, no rozoberať etnické problémy a ostatné, "nepodstatné" sračky, ako smrť Kinga či vojnu vo Vietname, my príde absolútne zbytočné, nakoľko na takom History či Discovery je takýchto dokumentov viac než dosť. Ja som tak nejak dúfal, že to bude ďaleko viac o samotnom zločine, že vzhliadnem zábery, ktoré možno doposiaľ neboli zverejnené, alebo si vypočujem aspoň časť informácii, ktoré ma prekvapia. Opakujem, že s obdobia detstva, dospievania a následného života sa človek toho o Mansonovi a jeho partii retardov dozvie pomerne dosť, no toto fakt nebolo zapotreby, pričom celková forma, ako je to divákovi podávané, je extrémne sterilná, nezaujímavá, neemotívna, čo vo výsledku pôsobí ako celkom slušná vražda voľného času. Dokument "Manson" zo 73´ bol fakt o ničom, no toto je až na pár okamihov hádam ešte horšie. Fakt neviem, ako mám tento projekt vnímať, lebo z dokumentu cítiť, akoby obhajoval, respektíve mal snahu ospravedlňovať jeho zločiny, pričom vinu vidí v dobe, ba dokonca v kultovej osobe ako je Bruce Lee (áno, dobre čítate), čo mi príde ako pomerne dosť odtrhnuté od reality. Ja osobne som sklamaný, lebo od tých 6 epizód som si fakt sľuboval ďaleko viac, ako len nejaký stredne silný moment v závere každej epizód, ktorý mal "akože" navnadiť na pokračovanie v sledovaní - Slabota. ()

Reklama

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama