Reklama

Reklama

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (4)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Naomi Kawase natočila tri filmy, ktoré považujem za dokonalé. Still the water, An a Hikari. Rád sa k nim vraciam a považujem ich za skĺbenie jej lyrickej poetiky a tiež netradičnej krásy všednosti, ktorá dokáže pohladiť na duši. True Mothers je film, ktorý je hravý. Zo začiatku nám prezentuje jednu rodinu a potom motivácie tej rodiny ohľadom adopcie. Dostávame sa do retrospektívy a máme možnosť ich trošku spoznať. A nie len ich, ale aj problematiku videnú v tomto prípade cez oči Japonskej spoločnosti. Potom sa zoznamujeme s biologickou matkou, s jej situáciou a dostávame sa do jej retrospektívy. Tá je v rámci príbehu dominantnejšia. Obidve línie spolu kooperujú, vzájomne sa obohacujú o drobné detaily a hoci netlačia vyslovene na pílu v rámci emócií ( čo je veľké plus) ukazujú veľa mikroscén, z ktorých ide smútok. Kupodivu to má v sebe viac nádeje než bezútešnosti, ale zároveň to ukazuje neľahký osud žien v Japonskej spoločnosti. Aj tých mladých, aj tých starších. Silné o to viac, že obidve maminy sú v zásade veľmi pozitívne postavy. 140 minút ubehne ako voda a zostane z toho pocit. Čo považujem pri akomkoľvek filme za pozitívum. Veľmi mi to prípomína literárne diela Mieko Kawakami, ktorá ženskú úlohu v spoločnosti s jej kladmi a zápormi rozoberá vo svojich dielach. ()

mrtvej pes 

všetky recenzie používateľa

Odklon od obyčejných, omletých a očekávaných linek a zvratů, a to navíc odklon velmi příjemný. Stojím si za tím, že i ty opravdu smutné životní příběhy by se měly točit trochu civilně, bez přehrávání a kvičení a kvílení, a že největší síla scénáře vždy stojí na tom, že padne jednotlivým postavám přímo na kost; že jen neopakuje to, co jsme už tisíckrát viděli. Zopakovat námět, tomu se jeden nevyhne. Ale nahlédnout na něj jinak, s jinými city, s jinak napsanými postavami, ve kterých je znát jedinečnost a ne šablonovitost, to je řemeslo už skoro ztracené. Tady se to podařilo. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Zkoumani zavazku rodicovstvi. Pribeh neni novy. K adoptivnimu synovi prijde necekana navsteva jeho biologicke matky. Je to nezne, vasnive drama s durazem na silu detailu. Tvurci zde nikoho nesoudi. ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama