Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jake Raye (Don “The Dragon“ Wilson) prichádza do Manily za bratom, ktorý je zavraždený. Jake pomaly spoznáva osobitosti Manily, ktorá je rajom hazardných hier a stávkovania. Počas potuliek okolím natrafí na bojový klub Červená päsť a musí sa ako nezvaný hosť porátať s ochrankou tohto kickboxerskeho klubu. Napriek tomu, že si nájde kamaráta a aj priateľku (brat a sestra), stále musí myslieť na pomstu za bratovu smrť. Jediná možnosť ako sa dopátrať čo sa bratovi naozaj prihodilo je prostredníctvom zapojenia sa do kickboxerskeho turnaja, v ktorom aktívne pôsobil aj jeho brat. Každým víťazstvom je bližšie k pravde a ak rozlúšti kto sa skrýva za označením Had, tak spozná vraha svojho brata. (pravo)

(viac)

Recenzie (21)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Klasická akčná 'arénovka' v štýle Kickboxera. Don Wilson je v pohode, plytký dej ujde tiež - má svoje tempo a tam je hlavná vec, že nerobí zbytočne veľa odbočiek. Akurát súboje sú priemerné, niekedy až podpriemerné, záporáci slabší, záverečná pointa predvídateľná. Škoda, že Billy Blanks sa ukáže iba v dvoch či troch súbojoch a koniec. Ešteže sa dobre pozerá na tú blondinečku. ()

nevermore 

všetky recenzie používateľa

Don Wilson je možná šampion v kickboxu, ale herec není dobrý (hodně za to může i scénář), ostatně to se dá říct o celém osazenstvu tohoto snímku (všimli jste si třeba jak Wilson hodil na začátku jednoho z těch 3 zlodějíčku na nákladák a on si sám naskočil na kapotu pro větší dramatičnost:)? Trapný byl i ten Donův trénink, milostná zápletka zrovna tak, a klasické klišé s náhlým osvícením a znovunabytím síly tu bylo taky nejednou, zápasy byly sice oděné do slušného zvukového kabátku, ale jinak moc zajímavé nebyly a často šlo vidět, jak jdou ty údery šeredně mimo. Krvavá pěst 2 má aspoň zajímavější turnaj ()

Reklama

LION-MR.T 

všetky recenzie používateľa

Moje nejoblíbenější filmová mlátičková série na,kterou nedám jen tak dopustit. Billy Blanks coby Černá růže mohl asi jako jediný Wilsonovi nakopat prdel,ale nevadí. Napíšu to co ostatní. Takovejch arénovejch mlátiček se kdysi válely stovky,některé ani nikdy nespatřily světlo světa. Ale zase musím tvrdit,že tohle je asi nejdelší série arénovek nebo celkově akční filmů zvláště kdy v něm zůstává hlavní hrdina. Na Wilsonovu obhajovu,on si taky moc vybírat nemohl. Krvavá pěst mě dokáže pobavit,ikdyž souboje nejsou špičkové i v dnešní době,kdy arénovky vymizely a,když se nějaká objeví stojí většinou za hovno. Moje nejoblíbenější scéna z tohle dílu.Wilson proti Blanksovi. ()

Juto 

všetky recenzie používateľa

Je to očividné vykradanie filmov ,,Kickboxer" a Krvavý šport" ktorý podrobne opisuje príbeh mladého muža, ktorý bol prinútený zúčastniť sa na násilnom turnaji bojových umení, keď hľadal vraha svojho brata. Tam podobnosti končia. Hoci je tento film pozoruhodný tým, že odštartoval filmovú kariéru šampióna v boji Dona 'The Dragon' Wilsona, je to úplný chaos a často sa naň nedá pozerať. 2/10 ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa

Boxer Jake Raye se musí naučit kickbox, aby pomstil vraždu svého bratra v nelegálních zápasech na Filipínách. Na přelomu osmdesátých a devadesátých let byl ohromný bum nízkorozpočtových videofilmů se stále stejnou dějovou šablonou, ze kterých vzešel mezi akční hvězdnou elitu na dobu asi tak deseti let pouze Jean-Cloude Van Damme. Inu, roznožka udělala své. Don Wilson byl naopak, jako každý jiný v tomto osazenstvu, poměrně nevýrazný, a tak spíše z dnešního pohledu upadl do zapomnění, i když toho natočil poměrně dost. Tento snímek je ve své podstatě skutečně stejný jako třeba od výše zmíněného Van Damma „Kickboxer“ (1989), jen s daleko jednodušším příběhem a nijak zvlášť propracovaným dějem. Ohledně padoucha není taková dramatizace a změna je pouze u vraha bratra hlavní postavy. Jednodušší je to skutečně ve všem, i když je každé dějové odvětví svým způsobem jeden k druhému vyrovnaný. Nevýrazný je tedy trénink, nevýrazné jsou zápasy v ringu a nevýrazný je i děj jako takový. Ve své době si však videokazeta s tímto filmem na regále videopůjčoven své místo našla a my jsme si ji rádi, chodili půjčovat. No, doba pokročila, a kde jsou ty časy. Dnes jsme už poněkud někde jinde, takže vzpomínka nostalgická, a to je asi tak všechno. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (2)

  • V pôvodnom scenári mal Jake Raye (Don 'The Dragon' Wilson) pri tréningu behať hore schodmi ku chrámu. Keď sa začalo natáčať na Filipínach, štáb nenašiel žiaden chrám na kopci, a tak bol scenár zmenený a behalo sa hore strmým zrazom blízkej činnej sopky. (beso74)
  • Hoci má séria Bloodfist 9 častí, na túto prvú nadväzuje len Bloodfist II (1990), len v týchto dvoch častiach hraje Don 'The Dragon' Wilson postavu menom Jake Raye. V ostatných dieloch série sa jeho postava menuje inač. (beso74)

Reklama

Reklama