Reklama

Reklama

Indiana Jones a Chrám skazy

  • Česko Indiana Jones a Chrám zkázy (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Archeológ a dobrodruh Indiana Jones (Harrison Ford) našiel pre čínskeho zločinca Laoa (Roy Chiao) relikvie – pozostatky mandžuského cisára Nurhačiho. Lao Che však nedá Indianovi sľúbený diamant, ale pokúsi sa ho otráviť. Indiana utečie s Laovou milenkou Willie (Kate Capshawová) a pri úteku mu pomáha malý Číňan Shorty (Jonathan Ke Quan). Podarí sa im uniknúť z padajúceho lietadla a dôjdu do indickej dedinky, ktorú postihlo nešťastie – maharadža z Pankotu odniesol posvätný kameň, ktorý dedinu chránil. Indiana Jones s Willie a Shortym ide do paláca a zistí, že sa tu konajú kruté obrady sekty Thugov s ľudskými obeťami. V bani pod palácom fárajú deti, odvlečené z dediny, a hľadajú ďalšie Šankrove kamene, ktoré sú tam údajne ukryté. Indiana chce kamene získať, ale chytia ho a donútia vypiť krv bohyne Kálí a stane sa nevedomým otrokom kultu, ktorý sa chystá obetovať Willie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (797)

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Tehdy jsem šel s kamarádem na Tarzana...film se nedostavil a tak hodné boskovické kino opatřilo náhradní program...TOHLE! Zaplaťpánbu. Moje první setkání se Stevenem Spielbergem a už takhle silné. Indy vs. bojovníci s velkými turbany mě rozesmáli, vyrvané srdce zase vyděsilo, prostě dokonalá zábava! ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Najslabší Indy, s hromadou filmárskych chýb (trebárs pri scéne na mostíku nad priepasťou sa medzi zábermi dramaticky mení vzdialenosť medzi Indym a indickými hrdlorezmi), ale stále je to skvostná zábava. Videl som to 5-krát v kine a zakaždým som pri naháňačke na "huntoch" brzdil nohami o sedadlo predo mnou ;-). ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Chrám skazy je vynikajúci. A teraz nehovorím o druhom diely (chronologicky vlastne prvom, ale to je fuk, keď to na sériu žiadny dopad nemá a dokopy to nikoho ani nezaujíma), ale hovorím o perfektných kulisách Chrámu skazy. Väčší rozpočet je vidno, efektami sa už toľko nešetrí a to isté platí aj o humore. Zatiaľ čo Dobyvatelia mali vtipne akčné scény, u Chrámu skazy pôsobia viac komediálne na pousmiatie a niekedy kazia atmosféru. Hlavný dôvod prečo tomu tak je, vidím vo vedľajších postavách, ktoré niekedy dokážu pobaviť, ale keď otravná (ale sexi figura) Kate Capsahaw začne vrieskať v pravidelných časových intervaloch aj vám to už nepríde vtipne. Spielberg vám dá síce pocítiť miestami až hororovú atmosféru, no je vidno, že tento krát sa hlavný hrdinovia (Spielberg, Lucas, Ford) pri natáčaní viac bavili. Každopádne okrem fajn dobrodružstva opäť priniesli aj fajn akcie podporené Williamsovou hudbou, šikovným strihom a kamerou. 90% - 5* ()

Reiniš 

všetky recenzie používateľa

Už od dvanácti let je Chrám zkázy můj nejoblíbenější dobrodružný film. Dobyvatelé i Poslední křížová výprava jsou fajn a taktéž 5* filmy, ale Indiho dobrodružství z Indie je prostě moje srdcovka. Je to asi nejdrsnější díl série (scéna se srdcem, uřezané prsty, děti pracující v dolech, opičí mozečky...) ale podle mě zároveň i nejvtipnější (to hlavně díky výstupům Kate Capshaw). A zatímco z ostatních dílů si vybavím jednu dvě scény, tady jich mám několik. I když několik scén balancuje na hranici únosnosti, tak je Temple of Doom tím nejlepším co lze v žánru vidět a podle mě se ,,samozřejmě" jedná o nejlepší díl této skvělé dobrodružné ságy (navzdory všeobecnému mínění...). ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Druhy dil Indiany Jonese se podle me trochu lisi od ostatnich dilu. Hlavni problem je pribeh, ac je temnejsi a misty docela drsnej, coz me potesilo a prakticky od zacatku do konce to je jedna velka jizda, poklady, ktere tu Indy hleda, nejsou nijak zasadni a prakticky 3/4 deje se odehravaji v chramu, misto aby se misto deje nekolikrat stridalo, jak je tomu zvykem u dalsich dvou dilu. A ac to zni divne, chybeli mi tu nacisti. Plusem je, ze opet vynikajici Harrison tu ma vyborneho zenskeho partaka, ktera obstarava vsechny komicke situace a dari se ji to dost dobre. Naopak ten prcek me misty rozciloval. Dalsi plus je hudba, ktera je o tridu lepsi nez v prvnim dile a triky, i kdyz ne o moc, jsou taky lepsi. Tenhle dil pro me o fous prekonava prvni dil. ()

Galéria (209)

Zaujímavosti (106)

  • Honička s důlními vozíky byla zčásti natáčena s modely v miniaturních kulisách pomocí stop motion animace. (bond77)

Súvisiace novinky

Seznamte se: paní Jonesová!

Seznamte se: paní Jonesová!

18.03.2007

Pro obdivovatele sofistikované krásy a výjimečného hereckého talentu Cate Blanchett je tu senzační zpráva: držitelka Oscara za Letce právě podepsala smlouvu na účinkování ve čtvrtém Indiana Jonesovi!… (viac)

Reklama

Reklama