Reklama

Reklama

Nenávist: Počátky

(seriál)
  • Japonsko Ju-on: Noroi no ie (viac)

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Klasická japonská hororová franšíza Ju-On vznikla podle skutečných událostí, které se odehrávaly po čtyři desetiletí. Hrůzná skutečnost předčila filmový příběh. (Netflix)

Recenzie (19)

PavelVanekArt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ono to není špatný. Jen mi to prišlo zmatený chvilkama, nejsem vůbec zvyklej na tenhle styl vyprávění, do toho japonskej styl natáčení, chování, dialogy. Dějově se to v první sérii neuzavírá, ale jako prvopočátek kledby nenávisti to není zlý. Drží si to styl a atmosféru původních Ju-On, na který se mi do teď nepříjemně dívá. Ale stojí to na sympatickým Japonským folkóru, co mě baví. Jen jsem čekal i Kayako a její hrdelní zpěv. Navíc a to je plus, oproti poslednímu remaku, je tam hodně syrový gore a než na strach to sází na násilí mezi muži a ženami, kde kletba místo bububu rozjíždí jatka. Poslední díl to podržel. 4* a.k.a 70% ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Trošku som prekvapený, že sa Netflix dal na takýto recyklačný projekt, ale tak asi aj Japonci sa musia nejako realizovať. Tento miniseriál mal byť v podstate zameraný na akési poodhalenie kliatby Ju-On v prvopočiatkoch, pričom ja osobne som sa z tejto série toho veľa nového nedozvedel a väčšina vecí už bola vysvetlená hlavne v tých amerických remakoch. Suma sumárom sa jedná o úplne zbytočný seriál pochybnej kvality s nulovým presahom. 35 % ()

Reklama

Nikol10 

všetky recenzie používateľa

Když už chceš něco dělat, tak pořádně. Netflix nebo HBO udělají serial ze všeho. Ok, většinou jsou to naprosto průměrné záležitosti. A to je případ bohužel i Nenávisti. Pro mně naprosto kultovní japonská Nenávist, tady vypadá poněkud zvláštně. Důraz na psychologii postav mi vůbec nevadil, na zmatený dej u japonských hororu jsem též zvyklá. No co mi teda vadilo dost, že to bylo hodně málo strašidelné, duchové a triky trapné, herci uječeni. Gore fajn, ale právě Nenávist staví na něčem úplně jiném. Uvidíme jak se ještě přehoupne dej po první sérii, ale moc tomu nedávám. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Nápad urobiť z filmov Ju-On seriál je super. Nie som si však istý, či výsledok poteší fanúšika filmovej ságy. Niektoré filmy sú slabšie, ale ďalšie pokladám za to najmrazivejšie, čo sa v hororovom žánri kedy urodilo. Takže očakávania boli vysoké. A seriál? Nuž, celkom sa mi páčil. Avšak musím dodať, že bol o dosť iný, než som čakal. Ak aj vy budete očakávať strhujúcu nálož absolútnych strašidelných scén, zrejme zostanete sklamaní. Postavy sú sympatické (novinár, detektív) a atraktívne Japonsko samo osebe pridáva body. Ale strašiacich scén je málo. Kto sa tešil na veci z filmovej série, ako mňaukajúci chlapec alebo divne sa plaziaci ženský prízrak, tak sa ničoho z toho prakticky vôbec nedočká (!). Samého ma prekvapuje, že je to tak, ale, nuž, ehm, je to tak. I kvôli tomu je seriál vlastne viac než hororom skôr mysterióznou drámou snažiacou sa pozrieť detailne na vznik „prekliateho“ domu, v ktorom sa stala udalosť natoľko príšerná, že navždy vsiakla do múrov a negatívne ovplyvňovala každého, kto sa tam následne nasťahoval. Poteší svieža minutáž, každý diel má ledva polhodinu, niektoré aj menej, takže celý seriál v pohode dáte behom jedného daždivého dopoludnia. Niekomu vadí nechronologické rozprávanie, ale toto by som ja osobne vnímal skôr ako trademark, nakoľko toto predsa mali už aj filmy. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Pozreté . Seriál na základe filmov Nenávisť. Je to japonský počin, ktorý stojí za pozornosť. Je to miniséria, ktorá má zatiaľ 6X30 min. Ja som to pozeral japonský s CZ tit. Ak vám prekáža japonština môžete si kľudne dať aj angličtinu. Seriál sa snaží vysvetliť začiatok celej kliatby. Nápad ako bol natáčaní je docela zaujímavý. V seriáli si, prídete na svoje ak máte radi dobre napísané rozhovory, gore, dobre je zvládnutá aj atmosféra. Posledná časť ostáva otvorená. Hádam, že majú v pláne pokračovať. Moje hodnotenie ? Za mňa 60%. Plusy: - dobrá atmosféra, dobre napísané dialógy, málo jumpscarov teda aspoň za mna. Čo beriem ako plus. Mínusy: krátke časti a je ich málo. ()

Galéria (12)

Reklama

Reklama