Reklama

Reklama

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Děj seriálu Hrubá kůže se točí kolem záhadných vražd osadníků usazujících se v nelítostné divočině Nové Francie v 90. letech 17. století. Zdá se, že nepokoje přerostou v občanskou válku. Z krveprolití jsou podezřelí jak Angličané zastoupení společností Hudson’s Bay Company, tak skupina původních obyvatel Kanien’kehá:ka (Irokézové), pravděpodobně ve spojení s Angličany. Primární snahou je vyhnat Francouze z kolonizované oblasti. Seriál z tvorby Elwooda Reida vznikl podle románového bestselleru Annie Proulxové... Děj se odehrává ve Wobiku, malé osadě na území dnešní provincie Québec. Katolická církev sem vyslala jezuity, aby přivedli místní pohany na pravou víru, Francie se snaží oblast rovněž zabydlet například takzvanými “Filles du Roi”, neboli “královými dcerami”, mladými ženami, které se zde mají provdat a založit rodiny. Nesourodá skupina vyvrhelů, násilníků i nevinných osob se na křižovatce civilizace koncem 17. století musí vyrovnat se všemi krutými nástrahami osudu, konkurenčními zájmy a propletenými vazbami... Napínavý příběh je plný dobrodružství, prozkoumávání a ambicí snílků i bojovníků, z nichž mnozí mají poněkud utopickou vidinu světa, jiní jsou zase neomalení, ovšem všichni jsou nuceni vyrovnat se s nástrahami zrádného neznámého světa. Se sílícími tlaky se utvářejí nečekaná spojenectví, ale i prohlubují staré sváry. Nové rodiny vznikají na pozadí zdánlivě nevyčerpatelného přírodního bohatství amerického kontinentu. Střet civilizace, lidí a nemilosrdného světa obchodu je nadčasový, obdobně jako obrazy přírodních krás a skutečnost, že přežijí jen ti nejsilnější. (National Geographic)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Nudná zívačka, která nenabídne ani záběry krásné krajiny, ani nijak zajímavý příběh. Tvůrci zřejmě dostali za úkol natočit vše co nejrychleji a nejlevněji, tak se omezili na pár interiérů a pár záběrů v lese, a víc jim zřejmě rozpočet nedovolil. Postupem času zjistíte, že vlastně vůbec nevíte, o čem to je (zatím o ničem), a že jsou vám všechny postavy ukradené. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Vlastne nič extra, dopozeral som len preto, že si udržiavam prehľad v týchto historických veciach a osídľovanie Ameriky je moja obľúbená téma. Aj tu je všetko lákavé, francúzski osadníci proti nenásytným Angličanom, Irokézi vedení bývalým Unkasom (Eric Schweig je proste úkaz), výborný David Thewlis, sem-tam tučná brutalitka... ale všetko je to akési riedke, bez atmosféry a tempa, očividne nie veľmi nákladné. Samozrejme, skončilo to v najlepšom (počas útočného pokriku Irokézov). ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Barkskins je tak trochu temnejším bratom seriálu Frontier z produkcie kanadského Discovery s kolosom menom Momoa v hlavnej role. Oba riešia historicky blízke témy, Frontier kožušinový trh v Novom svete v 18. storočí, Barkskins jeho osídľovanie/kolonizovanie Francúzmi (Nouvelle-France) a manipulatívne vyčíňanie Angličanov skrz Hudson's Bay Company. Boje s indiánmi sú chlebom každodenným, no zarovno tiež obchod, spolupráca a spoločné intrigy proti spoločným nepriateľom. --- Nakoľko tu v obsadení chýba nejaká výraznejšia osoba, akou bol napr. už vyššie spomenutý Momoa, tvorcovia usúdili, že im bude stačiť niečo iné výrazné, a síce dekolt a prsia obstarožnej Marcie Gay Hardenovej, k čomu je ale nutné dodať – iba v scénach s ňou som cítil väčšiu porciu hereckej autority v porovnaní so zvyškom ansámblu. Z iných zaujal starý zvrhlík a zazobanec Monsieur Trepagny, ktorý si vo svojom nádhernom kamennom château uprostred nekonečných lesov obšťastňoval život radovánkami s istou pôvabnou indiánkou, ktorá sa v divočine vie postarať nielen o seba, ale aj o teba, len aby ju po príchode korábu z domovskej zeme šupom vymenil za jednu odpornú, vypočítavú, klamársku, nie moc bystrú mrchu z Paríža. --- Rozuzlenie a uzavretie extrémne predčasné. Čas piatich minút pred koncom pocitovo odpovedal progresu niekde v polovici. I keď finálny záber emočne impozantný (x). --- Do seriálu som sa, ako aj v prípade zopár iných, pustil len kvôli obsadenému Zahnovi McClarnonovi – v tomto smere žiadne sklamanie. Za mňa príjemné sledovanie a solídna spokojnosť, a hoci je jej miera podstatne (rozumej PODSTATNE) väčšia ako u Frontier, štyri sú pravdepodobne príliš. --- #1 Netušil som, že Nat Geo robí mimo dokumentov aj takéto "veci." --- #2 Zhruba takto bude vyzerať druhá séria Taboo, ak sa jej eventuálne dočkáme? --- #3 Že tu VŠETKY ženské postavy (s výnimkou jednej x) boli dobrodušné, neskazené a nevinné "hrdinky" a počas 8 dielov sa tu neobjavila ANI JEDNA (s výnimkou jednej x) kladná mužská postava – také naivné, polovičné zrkadlo reality? Alebo už tradičný naratív posledných rokov? Či čo povieš? Také by sa dalo čakať od sračky s červeným N v logu, nie od 133 rokov starej, priekopníckej vzdelávacej "inštitúcie" x) --- #4 SPOILER: Že tu doslova ANI JEDNA jediná postava (treba brať do úvahy, že hlavná postava tu boli prakticky všetci a ich dôležitosť v rámci deja bola rovnaká, nakoľko konkrétny vedúci jednotlivec absentoval) nemala šťastný koniec, ale toho totálny, úplný opak, bolo absolútne...na odpadnutie. Geniálne tvorcovské rozhodnutie, radostná slasť pre (aspoň mňa) diváka. A tiež dôvod prihodiť aj tú štvrtú hviezdu. --- #5 Darmo bedákať nad rozhodnutím NG nenatočiť ďalšie epizódy. Seroš bude chýbať a ďalších 8 by som túžil schrúmať okamžite! Až som z toho normálne smutný, čo som doteraz asi ani nikdy nebol :D --- #6 Stetsonov soundtrack si ide svoju ligu... ♪♫ ()

Galéria (71)

Zaujímavosti (3)

  • Osada Wobik, postavená pre účely filmovania, bola neskôr ponúknutá na predaj verejnosti. (Real Tom Hardy)
  • Jazyk, ktorým hovorili Irokézi, bola autentická wyandotština a mohawkčina. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

National Geographic uvádí exkluzivní seriál

National Geographic uvádí exkluzivní seriál

08.08.2020

Děj seriálu Hrubá kůže se točí kolem záhadných vražd osadníků usazujících se v nelítostné divočině Nové Francie v 90. letech 17. století. Zdá se, že nepokoje přerostou v občanskou válku. Z… (viac)

Reklama

Reklama