Reklama

Reklama

Recenzie (4)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

V konkurenčním boji pašeráckých syndikátů je zavražděn starý moonshiner, jeho tři hezké dcery ještě za pomoci automobilového závodníka J.B.Johnsona se snaží zachovat a udržet rodinný podnik a také zatouží po pomstě. U nás málo známý film, který ale, když se k němu už náhodou dostanete, jistě potěší všechny fanoušky a sběratele. 70's kultovní hixploitation klasika (jeden z nejlepších příkladů ve svém žánru vůbec), pro běžného diváka ale typické béčko plné akce (skvělé automobilové honičky a nádherné nadupané dobové auta jako Dodge Challenger nebo Ford Mustang Boss 302), pohodové atmosféry, napětí, násilí, krásných žen a zábavy. Skvělá country hudba krásně podtrhla celkovou náladu a atmosféru snímku. Obsazení je skutečně velké, vesměs samý talentovaný herec. Jednu z vedlejších rolí si zde zahrála známá kultovní hvězda Claudia Jennings (za pouhé dva roky po tomto filmu tragicky zemřela při autonehodě). Claudia Jennings a Susan Howard ve stejném filmu a v důstojných rolích, krásná a téměř vražedná kombinace, byla radost se na holky koukat (třeba když zrovna ve svých drželi v rukou brokovnice). Nahota a sex tu kupodivu - což je velmi zajímavé, zastoupeny vůbec nebyly, tedy až na jednu krátičkou sprchovou scénu. V roli záporáka velmi přesvědčivý William Conrad, který později proslul hlavně jako nerudný státní návladní Jason McCabe, zvaný "Tlusťoch" v seriálu "Jake a Tlusťoch". Točilo se v Grass Valley v Kalifornii. Film dodnes nevyšel na oficiálním DVD, takže jde svým způsobem o stále docela obtížně sehnatelnou sběratelskou raritku. ()

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

Moonshine runner, profesia–súčasť US kultúry, jeden z predobrazov redneck vidláckej Ameriky, alternatívne synonymum Apalačských vrchov a ešte silnejšie zakotvenie v popkultúre najmä skrz ikonický televízny seriál Dukes of Hazzard, po ktorého fenomenálnom úspechu bol náklad tematicky identických filmov iminentný. Paradoxom však je, že im cestu bezprostredne nevydláždil, tá už bola vydláždená na začiatku 70. rokov. A Trikonis ruku k dielu teda rozhodne pridal. Po bohatých skúsenostiach s tu využívanými témami (country, silné vidiecke štylizácie, kovboji, ženy, kovbojky, sexy ženy) prišiel s počinom Moonshine County Express, kde všetko patrične zúročil. Zároveň sa rozhodol nejsť tradičnou cestou – bol jedným z mála dobových filmov, ktoré južanmi & Juhom, ich spôsobom života a voľnočasovými "aktivitami" nepohŕdal. Celková atmosféra prostredia tu hrá prím, poctivo sekundujú kostýmy, no primárne čarovné vozové selekcie. Samotné dianie tiež dokáže zaujať – tri "farmárske" dcéry starého zastreleného paliča sa po jeho smrti rozhodnú v diele pokračovať, neprestávať zásobovať miestny zapadákov kvalitným domácim pitím. Výsledkom sú nie príliš okúzľujúce akčné scény, no celkom podarené naháňačky a rýchle donášky chľastu. Im v závere dominuje červený 1970 Dodge Challenger s absolútne monštruóznymi zadnými gumami. Vždy, keď vidím ten zadok, dostávam nutkanie film znova zhliadnuť, čo vysvetľuje, prečo je toto štvrtý replay. A čo ďalej? Poriadne prevetrať Trikonisovu režijnú filmografiu s cieľom nájsť ďalšie južanské klenoty, dať si ďalší replay niektorých epizód seriálu, tiež Moonrunners a, samozrejme, Jessicu Simpson... (x) (x) (11.4.2022) (7.7.2022) (17.10.2022) (27.10.2022) ()

Reklama

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Vcelku pěkný moonshine-xploitation, kde mě zlákal titul i plakát ("100 Proof Women") a byl to přesně typ filmu na znavený nedělní podvečer. Tři dcerky zesnulého páliče a frajírek závoďák tu čelí bandě lumpů, přičemž herecky zaujme řízek Conrad a známá tvář Johna Saxona. Ty ženský bohužel nejsou žádný lahodný prcny, za což dávám tvrdě hvězdu dolů. Ale zase to má sexy vozopark se spoustou vesnických honiček, veselou benjo muziku, pár zábavných křupanů a všeho všudy zdárný spád. Takže jestli se sem kdy kdo zapotácíte, průseru se nebojte. (tady pár dalších spřízněných drive-inů, plus si budu muset dát dokument o Popcorn Suttonovi) ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Tak ak toto ma niekto original na DVD, tak zarucene klame, film je extremne tazko zohnatelny na kopii, ku klasickemu DVD sa podla mojich informacii NEDA dostat- myslim, ze pre CZ a SK trh film na DVD nikdy nevysiel. Ja som videl film cez uja gugla, ten poradil mnohe, neviem, neviem, ci by som uspel na medzinarodnej Zatoke Piratov. Mozno, niekedy. Je to vsak nadupany mix auto nahanaciek, krasnych zien, nasilia, neuskodi trochu sexu, country hudby a namakanych exterierov. Jak uz dlhodobo tvrdim, najlepsie filmy su starinky, na nove hnoje ako Kapitan Banglades, ktory s hajzlovym poklopom v ruke /zrejme ukradol na panskych hajzloch/, brani svetovy mier - sa da pozerat len so sebazaprenim. Tchor ci jaxa ta pi*ovina vlastne vola - detto 89 % ()

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v Kalifornii, predovšetkým v Grass Valley a Nevada City. Točilo sa od októbra do novembra 1976. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama