Reklama

Reklama

The Chosen

(seriál)
Trailer
USA, (2017–2024), 30 h 50 min (Minutáž: 20–91 min)

Tvorcovia:

Dallas Jenkins

Hrajú:

Jonathan Roumie, Shahar Isaac, Elizabeth Tabish, Paras Patel, Noah James, George H. Xanthis, Nick Shakoour, Lara Silva, Yasmine Al-Bustami, Kirk B.R. Woller (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(34)

Obsahy(1)

Seriál o živote Ježiša, prerozprávaný z pohľadu ľudí, ktorí ho stretli – charizmatického mladého rybára topiaceho sa v dlhoch, ženy sužovanej skutočnými démonmi, mladého vyberača daní nenávideného okolím a náboženského vodcu, ktorého trápia pochybnosti o tradíciách vlastnej viery. (Anego)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (15)

Palizer 

všetky recenzie používateľa

Vynikajuci serial, ktory sa snazi drziat pri skutocnych udalisti z noveho testamentu. Konecne si ludia mozu vidiet kladny obraz o tom kto vlastne Jezis Kristus je a nie len sa divat na to, ake zlo cirkev vytvorila pocas dlhych storoci. Krestanstvo by malo by o nasledovani Jezisa a nie o zakone cloveka (cirkev) Ak by sa kazdy snazil byt aspon truchu ako Jezis.....svet by bol ovela lepsim miestom. Nech ste poculi hocico o Nom, nezabudnite, ze Jezis je ta jedina cesta k spasenu. Budte pozehnani priatelia! ()

otík 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Konečně seriál o Ježíšovi pro ty, kdo věří a věřit chtějí. Něco takového se jen tak nenatočilo a přitom to bylo tak jednoduché - dostat Ježíše do "autentických" míst, vložit mu do úst obyčejná slova a nechat ho dělat obyčejné věci. Vřele doporučuji vše, kteří mají zájem si svoji víru nejen prožít, ale i posílit. ()

Reklama

vydumnica 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Prvá séria: 1. I Have Called You By Name. Začiatok je trošku náročnejší, vyžaduje si to divákovú pozornosť, sústredenie a trpezlivosť, no po niekoľkých minútach som pochopila, že tento seriál stojí za to. Hodnotenie na čsfd (momentálne 95%) a IMDb (9,4) opodstatnené🙂. Pri vyslovení mena Mary of Magdala a keď jej spadol z rúk ten džbán, to som mala zimomriavky, aké už dávno nie. 2. Shabbat. 3. Jesus Loves the Little Children. 4. The Rock on Which It Is Built. Krásna epizódka o povolaní Šimona Petra a o zázraku s rybami. 5. The Wedding Gift. Zázrak na svadbe v Káne Galilejskej snáď ešte nikde nedostal toľko priestoru a takú reálnu podobu. 6. Indescribable Compassion. 7. Invitations. Povolanie Matúša a Ježiš a Nikodém. 8. I am He. Uzdravenie Petrovej svokry a Ježiš a Samaritánka. Druhá séria sa mi asi páčila ešte viac ako prvá. Herecké výkony sú skvelé, mám už svojich obľúbencov a Ježiš je tu taký sympaťák, nemohli vybrať lepšie. Bravó, tlieskam!!! Moji TOP traja sú: Jonathan Roumie (Ježiš), Paras Patel (Matúš) - asi najlepší herecký výkon a Elizabeth Tabish (Mária Magdaléna). Obdivujem nápaditosť tvorcov a všetkých, ktorí sa podieľali na písaní jednotlivých epizód, vďaka dobrej predstavivosti a talentu v The Chosen dostávajú priestor nielenže neznámi herci, ale aj navonok nie až také dôležité postavy z Biblie. Mám však jednu pripomienku. Christmas with the Chosen nie je epizóda seriálu, ale Christmas Praise & Worship Music!!! Myslím si, že by to malo byť hodnotené zvlášť a nie ako súčasť seriálu. Tretia séria je zatiaľ najlepšia!!! Finále je neopísateľne krásne, nenachádzam ani vhodné slová, jednoducho jedno veľké WOW!!! Po dopozeraní S03 si musím dať The Chosen💙 do TOP 10. Jonathan Roumie je pre mňa ten najlepší filmový Ježiš, aký kedy bol :-). Pre fanúšikov seriálu odporúčam pozrieť si aj film Jesus Revolution (2023) takisto s Jonathanom Roumiem. ()

lemonova 

všetky recenzie používateľa

"The Chosen" je seriál vystavaný na faktoch zo Svätého Písma a fikcii, ktorá reprezentuje to nevypovedané: "takto nejak sa to mohlo stať". Takže to, čo je vymyslené, myšlienkovo podporuje Písmo, neprekrúca nič podstatné, ani to neinterpretuje v zmysle spochybnenia Ježišovho poslania. Preto ide o pozoruhodný úkaz vrámci akýchkoľvek filmových spracovaní Jeho života. Tvorcovia si síce dovolili dosť, ale s plným rešpektom voči "predlohe". Seriál má teenage náboj.. myslím, že je určený viac mladým. Je dôležité, aby si boli vedomí, že do značnej miery ide skutočne o fikciu. Každopádne má však taký drive a ide z neho toľko optimizmu a energie, že sa neviete od neho odtrhnúť. Ja osobne som zaň veľmi vďačná. ()

Galéria (637)

Zaujímavosti (33)

  • Podľa Mojžišovho zákona by Nikodém (Erick Avari) nemohol vstúpiť do Červenej štvrte, pretože by ho to urobilo nečistým a neschopným zúčastniť sa účelu svojej návštevy. Potreboval by sedem dní očisťovania. (Pat.Ko)
  • Šabat je večera, ktorú si židovský národ ctí ako začiatok svojho šabatu, ktorý trvá od piatku do západu slnka v sobotu. Židovské rodiny ho dodnes slávia. (Pat.Ko)
  • Začiatok ukazuje Ježiša (Jonathan Roumie), ktorý povolal Matúša (Paras Patel) ako učeníka a ako stoluje s mýtnikmi a hriešnikmi, ako je to uvedené v Matúšovi 9:10-13, Markovi 2:15-17 a Lukášovi 5:29-32. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama