Reklama

Reklama

HoKEjový sen

Trailer

Obsahy(1)

Slovensko je hokejový národ. Krajina víťazov Stanley cupu a majstrov sveta. Hviezdna generácia však skončila a nástupcovia neexistujú. Novú nádej priniesli domáce MS 2019. Zápasy slovenskej reprezentácie dostali prvýkrát Košice a pre východ to bola jedinečná šanca zapáliť vášeň aj v novej generácii fanúšikov. Film mapuje štyri mesiace pred začiatkom majstrovstiev v živote dvoch ľudí. Majstra sveta z roku 2002 Ladislava Nagya, ktorý si kvôli MS natiahol kariéru a túži sa s ňou rozlúčiť doma v Košiciach. A Jonáša Pahuliho, začínajúceho hokejistu, pre ktorého je šampionát jedinečná šanca vidieť naživo veľký hokej a aj vďaka tomu nakopnúť vlastnú kariéru. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (15)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vaňous nakrúcal podľa toho, čo vidíme v dokumente, materiál tak, že nevedel, kam vlastne bude vo finále smerovať. Vedel, že pôjde o koniec Nagyho kariéry, avšak nevedel, s akým výsledkom. To sa týka ako play off v našej lige, tak aj MS v hokeji. Všetci vieme ako to dopadlo a treba uznať, že napriek tomu je výsledok obstojný, možno až nadpriemerný. Paralelný príbeh mladého hokejistu je tak trochu nasilu, ale na druhú stranu príliš neruší, väčší priestor predsa len dostane Nagy. Čo ale nedostane priestor vôbec, je Lacov súkromný život, vývoj kariéry, sezóny v NHL a tak podobne, takže pozor, nejde určite o klasický životopisný dokument. Môžete za to tvorcov zotrieť, alebo to brať tak, ako to je. Navždy nezodpovedanou otázkou tak zostane, či by nebolo lepšie sa komplexne pozrieť na Lacov život, než robiť pokus o "art" prostredníctvom prestrihávania s malým Jonášom. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Dokument primárne o Lacovi Nagyovi, ktorý sa lúčil s kariérou. Divák zvyknutý na zahraničné dokumenty však ostane sklamaný, dialógy sú umelé, neprirodzené, dej tiež akoby vymýšlaný nasilu. No môže to byť spôsobené aj subjektívnym pocitom, že Laco postráda charizmu našich najväčších hokejových hviezd. Dokumentom sa tiahnu dve línie - kariéru končiaci Laco Nagy a kariéru začínajúci nádejný žiak, opäť s pocitom umelého spojenia. No možno to bude pre zopár juniorov inšpiráciou. Nepodarila sa ani hudba, energiu doslova vysávajúca, pričom v hokeji to je presne naopak. Najviac emócie z celého dokumentu majú zrejme záverečné titulky... ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Slovensko už dávno nie je hokejový národ. Respektíve je, ale na úrovni Dánska, Nórska a keď sa posnažíme tak aj Nemecka. Už 15-20 rokov sa žije z toho istého, opakované zábery z archívu a aj tu len počúvame komentátorov z doby pravekej. Laco Nagy, všetka česť, pekné od neho, že sa rozlúčil doma, ale nikdy nedosiahol úroveň iných veľkých pánov. Takže je to dokument o jednom trochu lepšom hokejistovi a domácich majstrovstvách, kde sme zázrakom porazili USA (tak to definovali samotní komentátori) a potom sme to ako vždy všetko posrali. Do budúcna bude zrejme najväčším slovenským hokejovým úspechom usporiadanie majstrovstiev. Ak nám to ešte dovolia. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Dva pohľady na hokej. Jeden očami dosluhujúcej hokejovej legendy východu a druhý očami malého chlapca, ktorý je podporovaný vo svojej vášní k hokeju a ide si za svojím snom. Prevedenie: Dokument nemal šťavu, trápne dialógy od ničoho k ničomu. Ak by sa podarilo chalanom doma niečo uhrať asi by to malo aspoň dobr= finále takto je to iba dokument, ktorý nám nepribližuje nič a v podstate nemá ani žiadnu výpovednú lehotu. Pridaná hodnota: Absolútne absentuje, divák sa nedozvie nič zaujímavé ani dôležité a na to, že je to športový dokument chýbal mi v ňom aj čas na ľade. Vážne hodinku u maséra s Nagyom som vážne nepotreboval. 11% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnotenie berte s rezervou, objektívne dokument taký priemer. Odohráva sa však v mojom meste, s mojím obľúbeným hokejistom. osobne poznám otca malého hokejového talentu, ktorý dostáva slušný priestor, často stretávam na ulici učiteľku, ktorá sa tu nachvíľu objaví... Najväčší problém je , že režisér nevedel presne čo a o čom chce v prvom rade točiť. Nie je to ani pocta pre Laca Nagya alebo presnejšie je nedostatočná a nie je to ani plnohodnotný príbeh malého talentu, ktorý miluje hokej. Chcelo to lepšie obidva linky príbehu previazať, čo keby tak režisér pridal scénu, kde by sa Laci Nagy objavil medzi deťmi na tréningu, dal zopár rád malému chlapcovi..., jednoducho ich viac zblížiť. Ostalo to niekde na pol ceste, no napriek tomu som rád, že som to videl. Laci bol výborný hokejista a skvelý človek, ktorý ostal nohami na zemi. 70%. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama