Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Atraktívny štyridsiatnik Jack Foley (George Clooney) by už mal skôr myslieť na založenie vlastnej rodiny, lenže sa mu do toho akosi ešte nechce... Radšej sa venuje svojmu koníčku - vykrádaniu bánk! Zvláda to v pohode a s prehľadom, až na jeden drobný problém: často ho pri tom chytia... Ako recidivistu čaká Jacka niekoľko desiatok rokov za mrežami, ale jemu sa tam prirodzene nechce. Namiesto toho chce zorganizovať poslednú veľkú akciu a potom spokojne žiť so „zarobenými“ peniazmi niekde ďaleko... Problém nastane, keď sa pri úteku z väzenia stretne s atraktívnou federálnou agentkou Karen Siscovou (Jennifer Lopez). Chvíľu sa dohadujú, kto koho vlastne zatkol a nakoniec sa za kurióznych okolností rozídu... Karen však našla v sympatickom zločincovi zaľúbenie a niečo ju k nemu neodolateľne priťahuje. Musí ho znovu vidieť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (186)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Láska medzi zločincom a policajkou v efektnej žuvačkovej bublinke so zaujímavo poprehadzovaným dejom a minimálnym obsahom. Zopár žartíkov poteší (najviac ma dostal trezor plný parochní a samozastrelenie). Stredná časť filmu odohrávajúca sa medzi útekom z väzenia a záverečnou lúpežou je jedno efektné nafúknuté nič; romantické scény pôsobili ako vystrihnuté z televíznych seriálov. ()

raimi 

všetky recenzie používateľa

Film, kde se toho sice zas tak moc neděje, ale je naprosto špičkově natočenej, s nádhernou kamerou a výpravou, herci jsou ve svých rolích perfektní a vychutnávají si i ty nejmenší camea, má vynikající downtempovou hudbu Davida Holmese a dýchá z něho pohoda a nadsázka. Jáj, a té Jennifer to tady tak moc sluší. ()

Reklama

Dudek 

všetky recenzie používateľa

První co mě trklo do očí byla skvělá a neuvěřitelně sexy Jennifer Lopez, to druhé pak byla zajímavá režie Stevena Sodenbergha, který film pojal jako pohodovou hrátku. Zakázané ovoce funguje již od prvního záběru s originálním vykradením banky, do kterého skvěle pasuje Clooney, a tím jsme se dostali k meritu věci. Herci jsou totiž vybraní naprosto úžasné, každý do své roličky sedí a dokáže v divákovi vyvoval přesně ty pocity, jaké se po něm žádají. Jako hrátka to funguje spolehlivě, bohužel jako komedie už trochu skřípe. Chybí tomu více vtipných momentů a jen o trochu chytřejší scénář. [TOP 19/14 71%] ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

V devätdesiatych rokoch sa nejak roztrhlo vrece s adaptaciami noviel Elmore Leonarda. Na tomto ma nikdy prilis nanadchla romanticka linka. Clooney je sice roztomily sympatak a smoliar, ale Jennifer Lopez tu pôsobi dost neprijemne a tym padom som im nejak extra nefandil. Skoda, ze film nebol zostrihany chronologicky. To by sa Jennifer Lopez objavila az v druhej polovici filmu. Pritom v serialy Karen Sisco mi tato postava hned prirastla k srdcu, tak neviem, ci je problem v herecke alebo v tom ako ju vo filme napisali. Dost ma mrzi, ze mi romanticka linia nesadla, kedze vsetko to gangsterske pozadie ponuka niekolko velmi vtipnych scen. Vrcholom je zakopnutie a vystrel do hlavy jednej postavy, co v mojich ociach trumfne aj odbachnutie Marvina v Pulp Fiction. Z postav ma zaujal este Ving Rhamees. Tentoraz nehra drsniaka. Dalej je super Albert Brooks a skvele cameo ma aj Samuel L. Jackson. Trochu rozpacito na mna pôsobi Michael Keaton, ktory hra rovnaku postavu ako v Jackie Brown, ale hra ju inak. Tu ma prilis nabavil. Rezijne mi to pripada take nemastne neslane a pomale tempo ma dost casto nudilo. 5/10. ()

Sobis87 

všetky recenzie používateľa

Filmografie Stevena Soderbergha by se dala popsat jako sinusoida mezi mainstreamem a filmovým artem. Jakožto všestranný tvůrce dokáže Soderbergh úspěšně vykonstruovat funkční žánrový film i atypickou nezávislou podívanou, ve které testuje možnosti filmového vyjadřování (důkazem budiž nedoceněná „ambientní“ sci-fi romance Solaris).Zakázané ovoce je jeho prvním mainstreamovým dílem, kterým zároveň započal sérii elegantních filmů, které spojuje totožný žánr – heist film. Jestliže trilogie Dannyho parťáci, která spolu se Zakázaným ovocem tvoří zmíněnou sérii, kombinovala heist převážně s komedií, pak Zakázané ovoce je více romantickým filmem. Ačkoliv právě romantická linie je ve svém základu jen další variací na známé téma (láska dvou lidí stojících na opačných stranách zákona), právě Soderberghova režie, hravý scénář ozvláštňující vyprávění o časovou nekontinuitu a hlavně ústřední duo sestávající z režisérova oblíbence George Clooneyho a překvapivě obstojně hrající Jennifer Lopez dělají z celého filmu velmi příjemnou a pohodovou podívanou. Soderbergh je mistrem svého oboru, má cit pro časovanou komiku a vedení herců, patřičné scény dokáže obohatit o to správné „erotické dusno“ a s ohledem na své angažování v artové tvorbě nijak překvapivě ozvláštňuje samotnou naraci – vedle nechronologické výstavby syžetu pak poukazuji především na filmový střih, jehož prostřednictvím je atraktivita scény v kavárně/apartmá básnicky řečeno dohnána až do magických rozměrů. _____ Vedle Clooneyho obsadil Soderbergh do menších rolí další své oblíbence – Luise Guzmána a Dona Cheadlea (ten spolu s Clooneym hrál ve všech Soderberghových heist filmech) a v menším partu se zde objeví i Michael Keton, který prakticky zopakoval totožnou roli frajerského policisty z o rok staršího filmu Quentina Tarantina Jackie Brown, přičemž i tentokrát nosí na krku zavěšené ty otřesné brýle se šňůrkou. Zakázané ovoce je precizně natočenou heist krimi-komedií, která nemá žádné vyšší umělecké ambice a jako poctivá „žánrovka“ dokáže více než obstojně zabavit. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (9)

  • Když je Jack a Karen na skleničce v hotelu, venku sněží. Šlo ovšem o sněžení vytvořené počítačově. (Pumiiix)
  • Scény z Nápravného zařížení Glades byly natočeny ve vězení Angola v Louisianě. 500 zdejších věznů posloužilo jako komparz. (Karlos80)

Reklama

Reklama