Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naivní syn puritánského lékárníka se zblázní do atraktivní manželky majitele hospody a zaplete se přitom do plánování vraždy. (Netflix)

Recenzie (3)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Puritánsky lekárnik vládne vo svojej rodine železnou rukou. Početná rodina sa však začne postupne búriť... Primárne sledujeme dcéru, ktorej je neumožnené prejaviť svoj operný talent a syna, zmietaného sa náklonnosťou k prelietavej manželke majiteľa hostinca. Príbeh je podporený inteligentným a poctivým scenárom, kde je dostatok času na zobrazenie motívov zúčastnených postáv. Hĺbavý film má dostatok priestoru k zamysleniu, ale i napätým situáciam. Veľmi príjemné prekvapenie. Piate hodnotenie a prvá recenzia. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Dramatickejší záver vylepšuje celkový pocit z filmu, pretože dovtedy sledujeme iba také bežné osudy jednej rodiny strednej vrstvy, všetko odľahčene podané. Práve tá odľahčenosť má za následok, že postavy výraznejšie neoslovia, vlastne ani neexistujú typicky hlavné postavy, skôr viac tých polohlavných a príbeh len tak plynie bez zaujímavejšieho elementu. Mne prišiel lekárnik-otec rodiny celkom správňacky, rodinku si držal pekne na uzde a hoci občas pritvrdil, takmer vždy iba tónom hlasu, aj záver ukázal, že nie rojkom, ktorí sa večne dostávajú do problémov, patrí svet. Mladučký Gordon Jackson aspoň pobavil.  A práve gradujúci záver je to najlepšie na celom filme a pozdvihuje celkový dojem, aj keď v ňom ostatní členovia rodiny už nedostávajú žiadny priestor a všetko sa obracia k lepšiemu sťaby mávnutím čarovného prútika. ()

Kenneth 

všetky recenzie používateľa

Je to jak Poslední mohykán, akorát bez humoru. Téměř celý film se na to skoro nedá dívat. Celé to aspoň trochu zachraňuje až závěrečná dramatická část a tradičně výborný Mervyn Johns. ()

Reklama

Reklama