Reklama

Reklama

Asia

  • Izrael Asja (viac)
Trailer
Izrael, 2020, 85 min (Alternatívna 82 min)

Obsahy(1)

Asia pracuje jako zdravotní sestra v jeruzalémské nemocnici. Po službě chodí do barů nebo si užívá nezávazný sex s kolegou. Její sedmnáctiletá dcera Vika si s ní moc nerozumí. Čas raději tráví s kamarády v místním skateparku. Okolnosti ale Asii přinutí tuto rutinu opustit a stát se zodpovědnou matkou, kterou v ní Vika dosud nenacházela. Ve střízlivém, emocionálně intenzivním vztahovém dramatu exceluje Shira Haas známá z minisérie Neortodoxní. (Febiofest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

příběh se mohl odehrávat kdekoliv.Vztah matky a dcery kdy dcera najde cestu k matce.I když pět minut po dvanácté.Konec byl nálož na psychiku pro toho kdo má v sobě schopnost pochopit matku.Která od začátku ví, jaký bude konec. Je to jasné i divákovi.A tak jen sledujeme boj matky  která chce poslední chvíle pro dceru  co nejvíce usnadnit.Ty slzy nakonec byly i moje.Velice citlivá režie a naprosto profesionální výkony hlavních herců.Vynikající kamera.Kdy je v celém záběru herec  na jehož emoce se máme soustředit.Žádné ruchy kolem. ()

Aky 

všetky recenzie používateľa

Byť vcelku kráté, přece jen do poloviny trošku zdlouhavé. Zato druhá polovina sahá k dokonalosti. Téma mnohokrát již zahrané je znovu poutavě uchopené. ()

Reklama

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Čo tomuto príbehu vlastne vyčítať? Je o problematickom vzťahu matky a dcéry, ale všetko zmení choroba. Takže nakoniec vyčítam skoro všetko – príbeh hrá na city, ale nie je originálny, poučný ani povznášajúci. Nevedela som sa vcítiť do myslenia postáv a ich počínanie bolo nelogické, zamerané na diváka, ktorý má byť dojatý. Áno, diváka takéto filmy dojímajú. Takže konštatujem, že ide o vypočítavý scenár. ()

Dawe2 odpad!

všetky recenzie používateľa

Izraelský odpad nehodný mého dívání. Herečkám jsem nevěřil ani maskérnu, natož jejich výkony, vizuál na nic, atmosféra akorát tak na ždímačku citů a to jen v druhé polovině. Zbytečné se koukat hodinu a půl SPOILER!!! jak někdo postupně chátrá a umírá. Říkejte si tomu jak chcete, klidně nálož citů, tohle za mě prostě není profesionální práce. Howgh. ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Lineárne odrozprávaný príbeh. Nemainstreamový film. Civilne zahraný. Smrteľná choroba dcéry. Ťažká životná situácia matky. Všetky ingrediencie, aby diváci slzili a kritici láskavo navalili ocenenia. A napriek tomu mi tam niečo chýba, nechce sa mi to len od A do Z pretrpieť s tvorcami. To, že je rodina imigrantská, že má matka milenecký pomer s nadriadeným, že si rada zájde do baru a hoc aj to, že najprv s dcérou nemá dobrý vzťah len akosi dokresľuje atmosféru filmu (a napĺňa už tak skromnú minutáž), než aby to zásadne rozvíjalo dej. Nejaká tvorcovská invencia tam je (napríklad matkina trúfalá požiadavka na ošetrovateľa), ale inak je film len o tom, ako je umieranie nahovno. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama