Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po rozdelení Rímskej ríše na dve časti sa armáda oboch nových štátnych útvarov značne oslabí. Vzápätí sa na hraniciach objavia Huni na čele s ich desivým vodcom Attilom. Huni sa snažia využiť chvíľkovú slabosť Impéria a zaútočia na Rím. Západorímsky cisár vyšle svojho vyslanca, centuria Marciana (Jeff Chandler), na východorímsky cisársky dvor. Cestou statočného vojaka zajmú Huni, no podarí sa mu utiecť. Keď však dorazí do Konštantínopola, zisťuje, že skorumpovaný cisár Theodosius (George Dolenz) osnuje sprisahanie, ktoré predstavuje pre ríšu väčšiu hrozbu než samotní Huni. (Incantator)

(viac)

Recenzie (2)

gumli 

všetky recenzie používateľa

Celkom príjemný film.Jack Palance ako Attila je vo svojom živle.Táto postava je pre neho ako stvorená.Svojím výzorom mu takéto postavy sadnú.Ale má aj lepšie filmy ako tento film.No do úvahy treba vziať aj rok výroby filmu,1954.Chýbajú početné hordy barbarov,na takýto film by ich bolo treba hodne viac.Na historickú presnosť treba zabudnúť,aj tak sa toho nejako moc veľa nevie.Celkovo slušný film bez nejakých veľkých bitiek,ale nie nudný film. ()

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Narozdíl od té italské verze ze stejného roku to není tak realistické a historicky přesné, ale musím říct, že mě to bavilo víc, i když poslední půlhodina to docela zabila, neboť místo, aby to nějakým způsobem gradovalo, tak se spíš jenom a jenom kecalo a kecalo. ()

Reklama

Galéria (9)

Reklama

Reklama