Reklama

Reklama

Bloody Hell

  • Austrália Bloody Hell
Trailer 3

Obsahy(1)

Rex (Ben O'Toole) je bývalý voják a před osmi lety zažil jako zákazník banky její přepadení. V příhodném okamžiku vzal spravedlnost do svých rukou a lupiče postřílel. Nešťastnou shodou okolností při tom zemřela jedna pracovnice banky. Soud ho poslal na osm let do vězení, i když ho běžní lidé mají za hrdinu, čímž jenom napomohl rozvoji jeho rozdvojené osobnosti. Po odpykání trestu je Rex známou osobností, což se mu vůbec nelíbí, a tak se rozhodne vycestovat do Finska, kde ho nikdo nezná. Tam ho ovšem hned po příjezdu čeká velmi nemilé překvapení. (C0r0ner)

(viac)

Zaujímavosti (14)

  • Scenárista Robert Benjamin uviedol, že s týmto nápadom pôvodne prišiel počas cestovania a keď si všimol rodinu cudzincov na letisku, ako na neho čudne hľadia a šepkajú si v ich rodnom jazyku. Prirodzene predpokladal, že ho plánujú uniesť a zjesť, a tak začal premýšľať o všetkom, čo by urobil, keby sa zobudil v temnom suteréne. Kým čakal na svoj let, napísal osnovu filmu. (Peter.N.5688)
  • Herec Travis Jeffrey, ktorý hrá obe dvojčatá, Gaela a Gideona, prišiel na výrazné rozdiely medzi súrodencami sám. Najpozoruhodnejšie je lenivé oko Gideona, ktoré je skutočnou Jeffreyho schopnosťou, a výrazný kontrast v každej z ich osobností. Gael je silný vodcovský typ, zatiaľ čo Gideon je skôr slabším nasledovníkom. V scenári boli v podstate zameniteľné. (Peter.N.5688)
  • Nepríjemné prepuknutie gastroenteritídy infikovalo väčšinu hercov a štábu počas natáčania, čo spôsobilo dočasné preobsadenie mnohých postáv. Našťastie hlavní herci, režisér a scenárista neboli infikovaní. (Peter.N.5688)
  • Režisér Sean Byrne si scenár obľúbil, ale nakoniec ho odmietol s tým, že na prípravu potrebuje oveľa viac času, než koľko mu dali. (Peter.N.5688)
  • Aj keď sa nikdy neuvádza priezvisko, na vodičskom preukaze v strýkovom taxíku je meno Arto Laukkenen. Priezvisko znamená „Ten, kto robí veľké kroky.“ (Peter.N.5688)
  • Scenár mal názov „Blood of an Englishman“ kvôli jemnej väzbe na Jacka a fazuľu. (Peter.N.5688)
  • Caleb Enoka, herca stvárňujúceho Patiho, spozoroval štáb, ktorý kráčala po ulici, keď bol obhliadnuť lokácie. (Peter.N.5688)
  • Bábika hula na palubnej doske v Helsinskom taxi má iba jednu nohu. (Peter.N.5688)
  • Všetci herci hrajúci fínskych domorodcov boli v skutočnosti Austrálčania a museli sa fínsky jazyk naučiť foneticky. (Peter.N.5688)
  • Ve filmu je spousta odkazů na slavnější klasické kousky. Rexův kamarád barman mu říká, že je jako Temný rytíř nebo Joker. Na letišti Rexe zase jeden z jeho fandů oslovuje: Johne Wicku a Kapitáne Ameriko. Ve sklepě Rexovi říká jeho alter ego, že bude mít „Velký trable v Malém Finsku“, což je odkaz na Carpenterovu klasiku Velké nesnáze v Malé Číně (1986). A hned 2x (prvně na začátku ve sklepě a podruhé na konci v autě) je ve filmu narážka na velice podobně laděnou – klasickou „kingovinu“ Misery nechce zemřít (1990). (Haymar)

Reklama

Reklama