Reklama

Reklama

Skandál ve velkých dávkách

(seriál)
  • USA How to Fix a Drug Scandal
Trailer
USA, 2020, 3 h 31 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizódy(4)

Obsahy(1)

Šokující zločiny dvou zaměstnankyň soudní laboratoře ochromí celý systém a v právnících, úřednících i tisícovkách vězňů vzbudí pochybnosti o existenci spravedlnosti. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (6)

phoenixer 

všetky recenzie používateľa

Poslední díl naprosto rozbourává dojem pomyslného dokumentárního nadhledu, jelikož vidíte partičku právníků co si na tom vlastně celou dobu jen honili ego a své kapsy. Přesto vizuální zpracování je fajn. Minimálně to hezky vykresluje dva různé a zároveň stejné případy lidského pochybení. ()

Pavlínka9 

všetky recenzie používateľa

Wau :D Tak něco takového jsem ještě neviděla :D Za mě skvělý náhled do toho, jak může někdo pracovat s drogami legálně a vlastně je začít klidně i legálně brát a to několik let a dokonce na pracovišti :D Šla bych silně po jejích nadřízených a nastavení pravidel, protože k tomuto nemělo vůbec dojít a to samé u té, která dostane cca 4 vzorky a otestuje 1 :D S jejím "pohledem" na práci mám doma kilo drog :D ()

Reklama

LuciusWlk 

všetky recenzie používateľa

Ono mě vlastně ani nepřekvapuje, ta nedbalost v laborkách. To co mě zaráží je přístup americké justice. Zbytečně natahovaný příběh, kterěmu by stačil jeden díl. ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Nudně natočený dokument o jednom (potažmo dvou) skandálu zahrnujícím nedbalost pracovnic chemické laboratoře, kvůli nimž bylo možná nepravomocně odsouzeno mnoho nevinných osob. Od dokumentu z produkce Netflixu bych čekal mnohem vyšší kvalitu. ()

VsetkoVsade 

všetky recenzie používateľa

Celovečerné filmy od Netflixu ma zaujmú skôr sporadicky, predovšetkým komédie z ich dielne si v notebooku zvyknem púšťať nanajvýš z piateho poschodia, čo sa však týka dokumentov o trestnom súdnictve, jedná sa o svetovú špičku. Ich najnovší, mierne povedané, prudko znepokojivý počin bezpochyby ocení každý pravidelný užívateľ nelegálnych substancií, tvorcovia v ňom totiž ponúkajú komplexný náhľad do sveta testovacích laboratórií, vďaka ktorým sa má človek rýchlo a spoľahlivo dozvedieť, či sa čistota jeho kokaínu približuje k trojcifernému číslu a na zajtrajšiu technopárty ho môže vziať s pokojným svedomím, alebo mu predali po domácky vyrobenú náhradu, ktorá sa nehodí ani ako umelý sneh na vianočný stromček a v rámci zachovania zdravotnej bezpečnosti urobí lepšie, ak svojmu objektu sexuálnych túžob na displej ikskového ajfónu narysuje radšej pol gramu polohrubej múky doplnený nastrúhanou kriedou. Patrím síce k otrlým povahám bez štipky empatie s prudko barbarskými sklonmi, na historickom krúžku sa nemilosrdne vysmievam spolužiakom, ktorí nerozoznajú Triceratopsa od Dimetrodona, pri výklade Pytagorovej vety pod lavicou pokojne študujem Avogadrovu konštantu a film jasne označený ako CELOvečerný si neraz dovolím bez hanby zhliadnuť už za necelú hodinu a pol, pri sledovaní prípadov podobných kauze Annie Dookhanovej a Sonje Farakovej, ktorá sama o sebe pripomína chodiacu upútavku na tretie pokračovanie Trainspottingu, mi však mráz po chrbte behá aj uprostred augusta. Je na zamyslenie, v koľkých prípadoch o osude vás a vašich rodín počas najbližších mesiacov, rokov či dokonca dekád dokáže v zlomku sekundy rozhodnúť jediná osoba, a to neraz bez ohľadu na jej skutočnú dôveryhodnosť , priority či podmienky, v ktorých pracuje. O to smutnejšie je, že ani po odhalení zločinov proti spravodlivosti podobných rozmerov sa v životoch stoviek neprávom odsúdených (a NEodsúdených) často vonkoncom nič nezmení. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama