Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chris Cringle (Mel Gibson), známy tiež ako Santa Claus, žije so svojou manželkou a vianočnými škriatkami kdesi v typickom zapadákove a z každoročného vianočného zhonu už je tak trochu unavený a naštvaný. Správanie detí ho totiž sklamáva a sám stráca toho správneho sviatočného ducha. A tak vo voľnom čase popíja, boxuje alebo strieľa. „Biznis“ roznášania darčekov už tiež príliš nevynáša, a preto musí ešte viac spojiť svoje sily s americkou vládou. A aby tých starostí nemal málo, naštve rozmaznaného malého fagana Billyho (Chance Hurstfield), ktorému dá pod stromček iba uhlie. Billy sa preto rozhodne poslať naňho nájomného vraha (Walton Goggins), ktorý má sám so Santom nevybavené účty. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (133)

rublik05 

všetky recenzie používateľa

To se tak člověk nechá zlákat svým oblíbeným hercem doufajíc v pěkně drsnou akční podívanou, avšak bohužel dostane jen podivnou multižánrovou směsici, u které se po většinu času šíleně nudí a přemýšlí, co to jako má vlastně být. Nesliboval jsem si žádnou prvotřídní podívanou, námět nezněl zas až tak špatně, nicméně zpracování je extrémně divné, absolutně bez atmosféry, hloupé, snad jen ty krvavější scénky se jakž takž povedly. Nejvíc mě zaujal Walton Goggins, tomu jeho role sedla jak ulitá, bavil mě mnohem víc, než Santa Mel Gibson Klaus, patrně jen díky němu jsem byl schopný film dokoukat a trochu si ho i užít. Jinak děs a hrůza. 2/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Na jednej strane sa neviem prestať čudovať, kto mohol vymyslieť takúto hlúposť, na strane druhej musím uznať, že Santu v depresií a so zbraňou v ruke z ktorej to sype ostrými som ešte nevidel. Film je to neskutočne béčkový a nízkorozpočtový až sa divím, že do toho išiel Mel Gibson. Dovolím si tvrdiť, že sa tu toho až tak neudeje, ani neviem ako to dokázali natiahnuť na 100 minút. Stále sa neviem rozhodnúť či vety ako "Chcem aby si zabil Santu" sú neskutočne hlúpe, alebo neskutočne originálne. Navyše keď to povie rozmaznané decko so zlatou lyžičkou v prdeli, ktoré na Vianoce dostane kus uhlia. Ak toto mal byť vianočný film, mal byť viac vianočný. Mali tam byť vianočné pesničky, Mel mohol mať aspoň raz červený kabát, namiesto toho mal červeného Forda. No a pani Santová nebola nikdy v žiadnom filme viac odpudivejšia. Snáď si aspoň vy z tejto snímky niečo odnesiete. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Vôbec sa mi do toho nechcelo ísť, ale nakoniec som sa celkom (svojím spôsobom) bavil, pretože úroveň faktoru WTF je fakt značne vysoká. Najlepšie je o Fatmanovi nič nevedieť a proste sa len nechať unášať nepredvídateľným (hoci občas nudným a rušivo čudným) dejom. Zvláštne je už žánrové zaradenie. Chvíľu je to drsná vianočná cynická horká komédia, následne dráma zamýšľajúca sa nad tým, aký je dnešný svet (a deti) zlý, potom je to fraška (únos kvôli prvému miestu v súťaži) a občas (ale naozaj iba občas) sa to snaží o kombináciu akčného filmu s trilerom. Divne pôsobí už to, že 99% vrážd nevidíme a keď si na tento vymäknutý prístup zvykneme, nastane finále, ktoré je vcelku drsné (tým pádom sa nehodí k predchádzajúcemu štýlu). Absolútne som nerozumel, v akom svete sa dej odohráva. Predpokladám, že šlo o umelecký zámer, ale i tak to bolo šialené. Zjavne je to normálny a reálny svet, v ktorom ale existuje Santa Claus z mäsa a kostí (!). Avšak z toho, ako vykonáva svoju prácu, nevidíme ani sekundu (a nedozvieme sa, prečo má arzenál á la Rambo). Čo robia elfovia celý rok? Balia darčeky? Alebo ich vyrábajú? Ak dieťa dostane LEGO, znamená to, že ho elfom dovezie kamión, ktorý vyexpedovala firma LEGO a oni ho len zabalia a rozpošlú, alebo toto LEGO vyrábajú? Ak vyrábajú, neporušujú tým autorské práva firmy LEGO? Rodičia tým pádom deťom žiadne darčeky nekupujú? Ak vo februári vyrobia elfovia darček pre dieťa a v októbri spácha niečo fakt fest hnusné a odsúdeniahodné, za čo si zaslúži uhlie a nie darček, čo urobia s už vyrobeným darčekom? Bizarný je Walton Goggins (Predátori), ktorý sa síce fakt snaží, ale v praxi ešte viac komplikuje celkovú neprehľadnosť, keďže hrá relatívne hlavnú rolu, ale zápornú, takže film vlastne de facto disponuje dvoma ústrednými postavami. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Tak, že malý spratek dostane na Vánoce uhlí nasere se a najme si na Santu vraha, který pro změnu dostal na Vánoce angličák ačkoliv chtěl, aby mu Santa nadělil nové rodiče co by ho nemlátily (WTF). A teď to přijde ten vrah zjistí hned Santovu adresu a jeho jméno i to čím jezdí jak to nevím a film to ani nevysvětlí a přijde si pro něj. Santu mezitím hlídá americká armáda (zmohly se zhruba jen na 10 vojáčků) , která chce po jeho elfech , aby vyráběly pro americké letadla jakési součástky za odměnu mu dá ochranu a peníze. Nemají tam ani kamery a ani žádné zabezpečení a mimochodem Santovu manželku hraje černoška asi pomýšlejí na nějaké ocenění (nově získají ocenění pouze filmy ve kterých bude hrát černoch nebo černoška). Rovnou přeskočte 80 minut a pusťte si posledních 20 co za něco stojí a za to dostanou ty 2 hvězdy. Humor 0 Napětí 0 Akce 40 Herecké Výkony 0 Gore 0 ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Výborný, bohužel nedotažený nápad. Premisa, rozmazlené děcko si na Santu najme vraha, za to že mu nadělil pod stromek uhlí je sice super, provedení má ovšem mdlé a akci přinejlepším průměrnou. Nejzajímavější jsou tak bonusové informace dokreslující prostředí. Santa vyrábějící zbraně pro armádu, aby měl na jídlo a elektřinu pro elfy, jeho celkové zklamání násilnickými dětmi, nebo to že má za ženu afroameričanku (nebo afrokanaďanku). Gibson hraje uvěřitelně a jeho frustrace z práce je nakažlivá. Gogginsův zabiják je klasické dospělé děcko, které touží po odplatě. Fajn jednohubka, nic víc, nic míň. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama