Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Braden (John Craven) je námezdní dělník pracující pro farmáře Freda Morgana (Richard Kipling). Když se jednou v noci ozvou výstřely a ráno je farmář i se svou hospodyní nalezen mrtvý, první, kdo je podezřelý, je George. George tvrdí, že nic neslyšel. Poté mění výpověď, že ano, ale myslel si, že jsou to lovci. Taktéž tvrdí, že nevlastní žádnou zbraň, ale po chvíli mění výpověď, že ano. Než jí stihne ukázat, že se z ní nestřílelo, jeho žena Ellen (Teresa Wright) ji hodí do jezera. Po šestnáctihodinovém výslechu se George přizná k vraždě, jen aby policie pustila jeho ženu, ale druhý den výpověď odvolává. Případu se ujímá mladý právník Doug Madison (Macdonald Carey), který nemá žádné zkušenosti s trestním právem. Začíná záchrana George před trestem smrti... (HTB)

(viac)

Recenzie (5)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Ide iba o tuctovú krimidrámu s krivým obvineným a väčším priestorom na súdne jednania. Všetko je také zjednodušené až naivné (priznanie viny), keď na základe iba nepriamych dôkazov môže byť človek odsúdený na smrť. Také čiernobiele videnie sveta, ktoré celkom nesedí už na začiatku rozohratia kariet, nie to ešte časom. Herecky tiež neoslní. Ale aj vďaka kratšej stopáži nestíha nudiť a občas sympaticky preklápa pointu príbehu z jednej strany na druhú. ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Právnik zachraňuje mladého farmára neprávom odsúdeného za dvojitú vraždu. Príbeh ma viaceré naivné momenty a Teresa Wright (inak sympatická Charlie z Ani tieň podozrenia) tu ako zúfalá manželka žiaľ afektuje jedna radosť... ale kvôli svižnej minutáži, peknej kamere s tieňohrou a typovo presnému Jackovi Elamovi (ukážkový redneck) táto zabudnutá noirová jednohubka stojí za pozornosť. PS: pozrel som si ju kvôli menu John Alton a nie Don Siegel (séria jeho naj filmov bola toho času už za dverami). ()

Reklama

liquido26 

všetky recenzie používateľa

Noir o právníkovi, který se snaží zachránit odsouzeného před vraždou, i když si je vědom toho, že ho to bude stát jeho kariéru, pověst i vztah. Celkem zajímavé béčko, které by ale mohlo být trochu svižnější. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Ako sa dostať do problémov so zákonom keď sa nehovorí pravda... z akýchkoľvek dôvodov. Málo známy noir má sľubný začiatok, ale svoj tieň neprekročí.  Osme hodnotenie a štvrtá recenzia. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Úvod filmu pôsobí trochu trápne, najskôr sa žena obvineného zbaví zbrane, ktorá jediná môže dokázať jeho nevinu a potom sa on k vražde prizná. Ale potom to už nabehne do lepších koľají a stane sa z toho štandardná krimi s nie príliš sympatickým hlavným hrdinom - obhájcom, ale s fajn záporákom Jackom Elamom. ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama