Reklama

Reklama

Calamity - dětství Marthy Jane Cannary

  • Česko Dětství Kalamity Jane (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmový tvůrce Rémi Chayé vytvořil obraz dětství slavné postavě dějin Spojených států Marthy Jane Cannaryové, známé jako Calamity Jane. Inspirací mu bylo zhlédnutí dokumentu o oné nevšední ženě, po němž si kladl dnes často přítomnou otázku: „Co to znamená být kluk? A co to znamená být holka?“ Spojené státy, 1863. Dvanáctiletá Martha je se svým otcem a sourozenci právě na cestě do Oregonu, vysněné země, kde bude práce a obživa pro celou jejich karavanu. Putování se ale zkomplikuje, když otec kvůli nehodě přijde k úrazu. Martha vidí jediné řešení – řízení rodinného povozu převezme ona. Něco takového je ale pro předáka jejich karavany nemyslitelné... (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (5)

Megahead 

všetky recenzie používateľa

Malá rebelka bojuje o svoje miesto na zemi a v spoločnosti. Keďže v danej dobe ešte neboli autá a iné vymoženosti súčasnosti, chce si rovnako ako jej mužskí vrstevnici vyskúšať jazdu na koni, riadiť a ovládať voz a robiť si veci po svojom. Kým však dosiahne svoj cieľ, musí si preskákať pár skúšok aj mimo komunity, z ktorej dočasne utečie. A po návrate získa uznanie komunity a sympatie chalana, s ktorým si išli najviac na nervy. ()

Anusak 

všetky recenzie používateľa

Vizualne privetivy a barvami oplyvajici pribeh dospivajici Calamity Jane, ktera se vlivem nehody stane tahounem sve rodiny a pritom vyresi i vlastni identitu a prosadi si vysadni postaveni a prava, ktera na svou dobu pro zeny nebyla vubec obvykla. Prijemne se na to diva, zasmejete se, dojmete, pokochate se americkou krajinou a na konci se pristihnete u myslenky, ze country vlastne nezni tak zle. Coz nasledne uzamknete nekde v hluboko v sobe. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Divoký západ alebo skôr poľsky: dziki zachód? Mne tá animácia pripomenula skôr záchodovú verziu. Niektoré postavy majú pleť pomaly rovnakú ako vlasy a tak vyzerajú, že sú akoby plešaté. Asi nevyšlo na temperky. Ale inak farebnosti bolo dosť a príbeh celkom stál za to. Hoci tiež miestami postavy boli ukričané. Film nie je pre deti, nudili by sa. ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Další pouční příběh pro ženy o tom, že pokud chtějí být lidmi respektovány, stačí, když jim zachrání život, majetek a jsou ve všem lepší než oni. Tohle klišé je trochu smutné a trochu úsměvné. A tenhle film je upřímně řečeno veskrze průměrný. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Soundtrack k filmu vytvorila Florencia Di Concilio, ktorej cieľom bolo zmiešať v partitúre zvuky prevzaté zo žánru bluegrass (s nástrojmi ako banjo, gitara, mandolína, husle a kontrabas) a symfonický orchester, ktorý mal navodiť lyrickosť. (Arsenal83)

Reklama

Reklama