Reklama

Reklama

Hlavná hrdinka Emi (Paulina Gałązka) je mladá, ambiciózna žena, ktorá sníva o tom, že raz opustí hranice rodnej krajiny a presadí sa vo veľkom svete. Keď sa jej naskytne príležitosť pracovať v luxusnom eskorte v Dubaji, bez váhania sa jej chopí. Tým sa pre ňu otvorí nový, neznámy svet a s rýchlo nadobudnutými peniazmi sa strmhlavo vrhá do svojho vlastného biznisu s poľskými modelkami, súťažiacimi krásy, herečkami a celebritami, ktoré majú robiť luxusné spoločníčky bohatým arabským šejkom. Dievčatá sa tak dostávajú do sveta, v ktorom je možné všetko a ktorý si bežný smrteľník nedokáže ani predstaviť. Tento svet plný zlatého lesku, luxusných módnych značiek, sexu a tučných bankových kont im však čoskoro ukáže aj svoju pravú, temnú stránku. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 2

Recenzie (40)

Vavča 

všetky recenzie používateľa

Film, který ukazuje milé děti, jak je důležité studovat politologii! Tak by určitě reagoval můj bývalý spolubydlící politolog. No vážně, když nesledujete situaci v královském rodu SAE, tak se ten výlet nemusí vůbec vyplatit... Ale teď vážně, film dovede téma sociálních pracovnic přiblížit až na kůži, občas prohodí znepokojivé otázky a hodnocení naší západní společnosti, která prostě nedávám ženám příležitosti a peníze, které by si zasluhovaly. Takže vždy můžeme držkovat na země Perského zálivu, ale vina je jinde, jak prohlašuje jedna z hlavních hrdinek, v tom vězení za prostituci, by měl být někdo jiný. Viděno bohužel v českém dabingu, nikoliv originálu. Třeba někdy uvidím originál, hlavní postava Emi byla fakt číslo, ale člověk jí prostě fandil. Paulina Galazka byla na roztrhání a věčné improvizování bylo někdy k smíchu a sežrání. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Podľa popisu som nemal od toho žiadne výrazné očakávania a pozrel som sa na to skôr zo zvedavosti. Ale napokon musím uznať, že to bolo fakt výborné a ani zďaleka to nebola nejaká prízemná komédia o "dámach", ktoré sa vyžívali v profesii tzv. luxusných spoločníčok. Dejová línia bola relatívne dramatická. Emi sa dostala až k samotnému zdroju luxusu, a sama stráca zábrany. Popri tom sa snaží žiť aj slušný život v zázemí, ale ako sa ukáže, táto kombinácia je neudržateľná. Výborná dráma s krimi zápletkou, ktorá v sebe dokonca nesie črty skutočných príbehov obchodovania s bielym mäsom. Nie je zlato všetko, čo sa blyští. 4* ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film o kurvách a ich problémoch. A že sú to naozaj kurevské problémy! Napríklad koľko Arabášov ma za noc pretiahne, aby mi hodil zopár tých svojich petrolejových dolárov. Dnes veľkí ropní frajeri, pred 100 rokmi milenci oviec. Hoci film so sebou prináša aj poučenie, že takýto život špinavej šľapky sa nie vždy oplatí, je zbytočne sexuálne explicitný a tým prekrýva celú pointu. A keď sme už pri tej explicitnosti, tým pádom aj tie herečky sú nič len ludry. O herecké umenie tu ani zďaleka nejde. ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Vizuálně barvitá podívaná, ve které se bohužel někde mezi Cannes a Dubají ztratil příběh. Námět je jasný, poukázat na ošidný svět nóbl štětek, ve kterém lidská důstojnost a základní morální principy nemají místo. Naivitu a mentální nevyzrálost hloupých (v tomto přípdě polských holek, což je jedno, protože naivních blbek je v každém národě hafo) dívek, které se pro peníze vrhají do velmi riskantního podniku, když jedou do zemí, kde žena má menší cenu než dojná kráva, či plnokrevník a nechají si za peníze líbit prakticky cokoliv. Film svou výpovědní hodnotou dle mého nedosáhl požadovanou výpovědní hodnotu, kterou tvůrci nejspíše zamýšleli, nicméně pár opravdu zajímavých momentů by se našlo.  Pořekadlo "Každý má svou cenu", zde prezentuje otázka: "Mám jednu otázku. Vykouřila byste ptáka za deset tisíc?" "Cože?!?!" "Euro." , nebo "Kdo zatančí nejvtipnější taneček, dostane dýško". (Za mne nejsilnější scéna, kde ponížení a dehonestace lidského bytí  šla na maximum.) Stejně tak výpovědi jednotlivých aktérek na policii, mělo silnou psychologickou váhu, neb to jak osočovali Emu, nikoliv z pomsty, ale pro uklidnění vlastní mysli a svědomí, bylo ve stínu toho, co pro peníze dříve dobrovolně dělali přímo zralé pro psychologický rozbor. Příběh má draw, dobrou hudbu a to posluhování zbohatlickým, pokryteckým muslimským, šmejdům, mne docela zvedalo ze židle. Za mne 70% si snímek zaslouží. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Ako no, ja nevjem uš. Na jednej strane som rád že to neskĺzlo do 365 dní, na strane druhej film o kurvách kde sa nejebe je divný. Sú tam síce náznaky, ale keď máte v hlave, že Poláci vedia natočiť 3 filmy, kde sa jebe nonstop, tak no, ťažko je sa odosobniť. Tu veľmi chceli poukázať na príbeh, na to, že aj kurvy sú len ženy, ktoré majú city, súkromné životy, že to robia kvôli peniazom a vôbec ich to nebaví. Subjektívne to má asi že pol dňa a čím dlhšie to ide, tým viac sa to rozpadá. Chýbajú prechody, chýba lepší rozprávač, záver je úplne mimo. Pokiaľ mal byť efekt taký, že nám ich príde ľúto, tak to sa minutážou a zlým štýlom rozprávania vytratilo. Posolstvo je skôr len na zamyslenie (a pre feministky), vidieť to v kine, dopichal by som sa vidličkou, plastovou. 2 z 5 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Ide o najsledovanejšiu poľskú produkciu v kinách v roku 2021. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal vo Varšave (Poľsko), Cannes, na Azúrovom pobreží, na Francúzskej riviére (Francúzsko) a v Spojených arabských emirátoch. (Arsenal83)
  • Inšpiráciou pre vznik filmu bola tzv. dubajská aféra, na základe ktorej sa snažil film zobraziť udalosti. (Arsenal83)

Reklama

Reklama