Reklama

Reklama

90 minut do smrti

  • USA Castle Falls
Trailer

Soupeřící gangy hledají miliony dolarů ukrytých v luxusním kondominiu, které má však záhy být srovnáno se zemí. Musejí se vypořádat se správcem, který peníze našel jako první. (Filmbox)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (35)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Lundgren si opäť zacvičil, ale jeho dôchodcovský vek umocňuje potrebuje urobiť pomalé akčné scény alebo jeho pohyby umelo zrýchľovať, aby to ako tak vyzeralo. Medzitým je plno nudných konverzačiek a kameraman na úrovni predškoláka s prvým mobilom. Béčko, ktoré poteší len echt fanúšikov Dolpha a Scotta. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Vo výkladovom slovníku by malo byť pri pojme "klasické 90siatkové Bčko" napísané "90 minút do smrti". Veľa ľudí hľadá málo peňazí, klasické bitky, klasické prestrelky a to všetko v časovej tiesni. Dolf už ledva hodí, Scott to zobral, lebo sa rád mučí, ale nohu podvíhal. Žiaľ, aj u mňo je už patrný pokročilý vek. Boyku by som mu už asi neveril. Film nepoteší, neurazí. 2 z 5 ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak už chápem prečo Willis kašle na nejakú snahu v tých svojich bezrozpočtových odpadoch. Pretože aj keby sa snažil jak o život, tak by z toho vzniklo len niečo takéto. Z prdu proste žiadnu guličku nevyšúlaš. Nech smrdí akokoľvek. A tento film smrdí nedostatkom peňazí na každom kroku. Vďaka tomu je tu klasický 20 minútový úvod, v ktorom sa máme zoznámiť s postavami, natiahnutý na 54 minút, kým konečne začne nejaká akcia. Dovtedy sa film snaží brať strašne vážne a neskutočne nudne nás zoznámi s motiváciami všetkých okoloidúcich, ktorý sa v poslednej tretine stretnú v opustenej nemocnici a zahrajú sa na amatérsku variáciu na Die Hard. Je pekné, že si dali námahu s nejakým zdôvodnením toho, že po sebe príliš nemôžu strieľať (nielen munícia ale aj CGI iskierky boli mimo rozpočet filmu a držať zbraň a robiť pri tom ústami ratatatata bola latka, ktorú podliezť Lundgren ešte nechcel). Takže sa v poslednej tretine dočkáme iba bitiek. Tie sú o minimálne 2 levely nižšie ako za Adkinsových zlatých čias. Najlepší je ten tréning z úvodu filmu, ktorý je dostatočne dynamický. Akonáhle ale nabehne do baráku, tak sa prispôsobí Lundgrenovej rýchlosti a bitky sú síce kontaktné a choreograficky celkom ok a aj prehľadne nasnímané, ale sú strašne pomalé. Napriek tomu sú bitky tým jediným, čo na filme za niečo stojí. No, film. Napriek všetkej snahe a úsiliu zúčastnených to príliš ako profesionálny film nevyzerá. Skôr ako projekt borcov z telocvične, ktorí si povedali, že skúsia natočiť film. A to je smutné. Že s takýmito rozpočtami musia robiť borci, ktorí ešte majú čo ponúknuť. Ale tentokrát budem za toho zlého a nepridám hviezdičku za snahu. Je to mizéria. 3/10. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Já že mám plán? Tak daleko nejsem." A tohle mělo scénář? Nikoli. Tak daleko autor není. On jen poslal dva jednotlivce a jedno družstvo pro hromadu peněz do baráku, kterej brzy hapá. Však oni to nějak uhrajou. Já jim teda snahu nemůžu upřít. Jenže vidět mýho oblíbenýho Scotta, jak si neustále nahazuje rameno, a legendu Dolpha, jak se zadejchává při chůzi po schodech, tak to jsem fakt nemusel. Na druhou stranu se mi dostalo poučení, že černí zmrdi jsou ve věznici hodnější než bílí zmrdi. A to jsem taky nepotřeboval vědět. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dolf si po dlhej dobe niečo zrežíroval a seba hovorím, že je to jeho asi najlepší režijný kúsok. Na palubu zavolal aj mlatičku Scotta Adkinsa a seba trošku degradoval do vedľajšej úlohy, čo je nakoniec aj dobré, pretože Dolf je už trošku s formy. Každopádne príbeh o peniazoch, ktoré okrem Lundgrena a Adkinsa chce aj tretia strana a všetci sa naraz stretnú v budove, ktoré ma čoskoro vybuchnúť je celkom zaujímavý. Akčná stránka taký premiér, ale bavilo ma to pobehovanie po niekoľko poschodovej budove a hra na schovávačku. Je to celkom krátke, rýchlo to plynie, dobre sa fandí hlavným postavám a moc ma to nenudilo, užil som si aj bitku medzi Scottom a Dolfom, ktorá tu je ako čerešnička na torte. 60% - 3* ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčanie začalo 18. marca 2020 a trvalo pol dňa. Oddelenie verejného zdravotníctva v štáte Alabama ho pozastavilo z dôvodu lockdownu súvisiaceho so šírením ochorenia Covid-19. Natáčanie bolo obnovené 28. októbra 2020 a trvalo do 21. novembra 2020. (m.a.t.o.)
  • Vo filme si môžeme všimnúť malý odkaz na herca a režiséra Dolpha Lundgrena – je po ňom pomenovaná firma, ktorá má na starosti demoláciu nemocnice. (m.a.t.o.)
  • Nemocnicu určenú na demoláciu (vo filme nazývanú Castle Falls) si „zahrala“ dlho nepoužívaná budova Carraway Methodist Medical Center v meste Birmingham v Alabame. Nemocnica Carraway bola prvýkrát otvorená začiatkom 20. storočia. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama