Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný šéf reklamky začne pronásledovat nájemníky domu, kde dřív bydlel. Jeho úmysly s novou rodinou naberou zlověstné obrátky. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (113)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Pacilo sa. Vyborne natocene a ma to atmosferu, co je u tohoto zanru u Spanielov dost caste. Avsak, nebol som az natolko presvedceny autentickostou zmien charakteru typka, ktory sa namotivoval "z bullshitov o sebazdokonalovani a podobnych kravin". A teda neverim tej suverennej reakcii v zavere. Napriek tomu velmi dobre natocene, napriek par logickym barlickam, ktore si mohli tvorcovia odpustit. Odporucam. 65% ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dobrý psychologický thriller. Španielskeho herca J. Gutiérreza stretávam v poslednej dobe často a je skvelý. Maria Casasa spomínať nemusím, ten už je snáď v každom lepšom španielskom filme. Je fajn, že režisér neodkrýva karty hneď v úvode a istú chvíľu trvá, kým divák pochopí čo sa chystá. Normálne som sa pýtal sám seba, že o čo tomu chlapíkovi vlastne ide...Film ma chytil a nepustil, divák je v napätí, netuší čo bude nasledovať a kam až dokáže hlavná postava zájsť. Dovolil si dosť a takých ako on, ktorým to ľahko prejde sú na svete mraky... Španielsko opäť super! 80%. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitný, napínavý triler zo Španielska, kde to dlhodobo s týmto žánrom vedia, snáď ešte viac, než s hororom. Napriek skvelému námetu a príťažlivosti témy ale musím Hogar-ovi čo to vyčítať a znížiť tak chtiac nechtiac aj hodnotenie. Problém je v už tak omielanej logike, ktorú síce môžeme odignorovať, ale ak tak neurobíme, zopár vecí je tu skutočne na krútenie hlavou. A to už aj nad samotnou motiváciou hlavnej postavy, ktorá sa nezameria trebárs na bývalého zamestnávateľa, ale na obyvateľov jeho nového bytu. Chlapík má plán a ostatní ľudia ho ku vlastnej škode tak napĺňajú, akoby čítali scenár a podľa neho si aj sami škodili. Manželka počuje síce vo svojom byte vyzváňať telefón, ale nechá to tak, muž v aute vystúpi, aby z jeho telefónu mohol prísediaci odoslať mail a tak ďalej, až do konca. So záverom som problém nemal, pretože necháva veľa na divákovej predstavivosti a zároveň, aspoň podľa mňa, ponúka smutné posolstvo, že dnes je majetok pre isté typy ešte dôležitejší, než vlastná rodina, pričom tá hrá vždy prím. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Domov” v luxusnej, barcelonskej štvrti na Bosque a Empera 78, byt číslo 2, na piatom poschodí, si bohužiaľ bývalý macher na REKLAMY - Javier Muñoz, nebude už môcť čochvíľa dovoliť užívať i platiť nájomné, zároveň, lebo svoje najlepšie časy má už zrejme dávno za sebou, keď v 90. rokoch vyrábal naprosto pôsobivé reklamné spoty so sloganom typu, trebárs pre spotrebiče Frigismart: „La vida que mereces” . Preklad do slovenčiny: " Život, aký si zaslúžiš" , čo bolo ešte v roku 1998, že odvtedy už veľmi veľa vody pretieklo, kedy v súčastnosti už má vôbec veľké potiaže, nájsť si adekvátne zamestnanie, aké mu podľa neho prináleží, a tak keď sa už naozaj nedá, bude sa musieť so svojou rodinkou napokon odsťahovať do chudobnejšej štvrti na El Carmel, pričom akosi (ne)zabudol odovzdať všetky kľúče, a tým sa konečne dostávam k jadru veci, ktoré spočíva v tom, že sa za každú cenu nemieni a nechce vzdať svojho niekdajšieho «DOMOVA» !!! Medzitým sa sem nasťahovali noví nájomníci, ktorým sa systematicky začne vŕtať do súkromia, najprv len inkognito navštevuje prehľadný byt, keď nie sú zrovna doma prítomní (logika), aby našiel ich akúkoľvek slabinu, ktorú si v súkromnom počítači ihneď prečíta, čo použije a využije proti naivnému Tomásovi, vysoko postavenému predstaviteľovi prosperujúcej firmy, ale s ranami z minulosti, bez ktorých sa to v tomto prípade nemôže zaobísť. Čo začína takpovediac "NEVINNE" , sa každou ďalšou hodinou, či dňom, mení na čoraz viac premyslenejšie "MANIPULOVANIE" , kedy sa z Javiera stáva dokonalý manipulátor a „aranžér” . Istý, zvrátený a chorý jedinec si toho aj patrične všimne, že "VYDIERANIE" už na seba nenechá extra dlho čakať, ale kto z koho, to musí vstrebať každý divák úplne sám... ? Hrá na dve strany, ale či to celé vo finále nakoniec dohrá, tak to vám neprezradím ! / Bratia Pastorovci stopercentne nie sú nadčasoví, priamo čerpajú z mnohých, tématicky podobne štruktúrovaných počinov, predovšetkým z kultovej, španielskej lahôdky - Kým spíš (réžia Jaume Balagueró, rok 2011) + niekto prirovnáva film aj k nedávnemu, oscarovému triumfu - PARAZIT, pričom nemusí byť úplne ďaleko od pravdy, skrátka, z každého rožku trošku, PLUS by som taktiež doplnil najmä neutíchajúce napätie, a la Alfred Hitchock, a i napriek tomu to do seba všetko náramne dobre zapadá, i keď je to občas celé pritiahnuté za vlasy. A predsa to spoľahlivo funguje, ako »švajčiarske hodinky« , možno aj kvôli autentickému hereckému výkonu Javiera Gutiérreza, ktorého postava sa taktiež volá Javier. Viacej priestoru mal potom hneď Mario Casas ako Tomás, kedy Bruna Cusi a Ruth Diaz, boli na tom asi rovnako, čo sa týka svojich prejavov, aj keď Lara bola podstatnejšia, než Marga... ? Ich deti sa na margo toho nikdy nestretli, veď akoby aj vôbec mohli, keď manželky o sebe vonkoncom nikdy nevedeli ? POZRITE SI TO, MŇA OSOBNE TO VSKUTKU DOSŤ INTERESOVALO. Totiž, je to komplet výborne nakrútené. Odporúčam. ()

YumiOkami 

všetky recenzie používateľa

𝐖𝐎𝐖, tak tenhle film překvapil.. mělo to pomalejší začátek, nicméně pak se to rozjelo. většinou se tyhle netflixový thrillery točí kolem “obětí”, avšak zde tvůrci udělali příjemnou změnu a děj se zaměřoval hlavně na javiera, nejdříve kladnou postavu, poté zápornou. lidi prostě milují pořádnýho záporáka. a javier byl hodně zákeřnej - nemohl si sehnat práci, neměl peníze, jeho rodina se musela odstěhovat a žít úplně jiný život. tohle se mu nelíbilo; byl zvyklý na život v luxusu. začne sledovat nové nájemníky, kteří obývají jeho starý byt. manipuluje, lže a nebojí se i zabít.. — čekala jsem úplně něco jinýho, ale tohle je fakt bomba. pokud máte rádi anti-hero postavy v hlavní roli a jejich cestu plnou intrik, tak doporučuju ‼️ ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama