Reklama

Reklama

Slavný sportovní novinář Al Stump (Robert Wuhl) je zprvu nadšený, když si ho špičkový baseballový hráč Ty Cobb (Tommy Lee Jones) osobně vybere, aby napsal jeho oficiální autorizovanou "autobiografii". Stump však záhy zjistí, že Cobb, kterého provázela nepříliš lichotivá pověst, je ještě horší, než si dokázal představit. Starý, nemocný, protivný, bezohledný a plný nenávisti i pocitu nepochopení. Když později začne Stump pracovat na knize, ukáže se víc než zřejmý Cobbův záměr přesvědčit spisovatele, aby jeho minulost plnou skandálů a špatností "vyčistil". Stump chce vylíčit pravdu, ale nedokáže odolat nátlaku stárnoucí legendy. A tak začíná psát dvě knihy. Jednu pro Cobba, druhou pro veřejnost... (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (19)

BeranSon 

všetky recenzie používateľa

No tak to sem zíral, silné dílo s grandiózními herci, kteří padnou přesně do rolí svých charakterů. Mrazivá atmosféra pomalu stoupá na mozek a je dobré někdy u obrazovky vybouchnout. Soucit s hlavní postavou hledat netřeba o tom to není, právě na opak nejdřív si jí musíme nenávidět a až potom jí pochopit a odpustit, ale s tím odpuštěním je to krapánek kontroverzní . To je smysl filmu a ten kdo ho nepochopí, tak tomu nic neřekne. - 7/10 - ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade je to film o zložitej a vlastne aj priamočiarej baseballovej osobnosti - prvotriedne zahranej Tommym Lee Jonesom, o jeho vnútorných pocitoch, životných omyloch či spomienkach z mladosti a tak podobne. No je to vlastne taký dvojhodinový snímok zlomeného mrzutého dedka so zaujímavými netradičnými postojmi. Veľmi priemerný film o baseballovej legende, ako tak podarený životopisný film a na viac - čo sa týka hlavnej úlohy skvele obsadený. To čo zažije mladý reportér aby mohol napísať jeho životopis je skvelé. Tommy Lee Jones je v skutku frajer. Tu je zmenený na nepoznanie. Je poriadne zmenený, ale stále charizmatický, aj keď hrá naozaj starého chrena. Asi najlepšie sú na filme záblesky z minulosti, inak vás to v prítomnosti veľmi nebaví. Ani neviem, ako som sa k tejto snímke dostal. ()

Reklama

Santino7 

všetky recenzie používateľa

Životopisné snímky mám vcelku rád, avšak o baseballe ako športe by sa dalo povedať, že sa u mňa stretáva s obrovskou vlnou nepochopenia. Po pravde ani nerozumiem pravidlám, nepoznám legendy tohto športu ani nič s tým spojené... Čo je však jednoznačne pozitívom, pri Cobbovi to absolútne neprekážalo, keďže tá športová stránka je tu maximálne v úzadí, iba ako spestrenie. V prvom rade je to film o zložitej (a zároveň aj priamočiarej) Cobbovej osobnosti - prvotriedne stvárnenej Tommym Lee Jonesom - jeho vnútorných démonoch (okej, to znie dosť lacne), životných omyloch či spomienkach z detstva a tak podobne. No proste dvojhodinový obraz zlomeného mrzutého starca so zaujímavými nekorektnými postojmi. To mi spočiatku vyhovovalo, film sa mi páčil (špeciálne cesta do Rena počas snehovej búrky bola podľa mňa skvelo zvládnutá), lenže ku koncu ma to už postupne začínalo aj nudiť, takže najmä preto dávam takéto, pomerne nízke, hodnotenie. Každopádne v rámci životopisných snímkov sa stále jedná o dosť zaujímavý počin, ktorý rozhodne má niečo do seba, hoci v našich končinách ide o veľmi málo známu záležitosť. 3/5 ()

porky93 

všetky recenzie používateľa

Trochu netradičně pojatý životopisný film, který se zabývá mnohem více osobnosti Ty Cobba než jeho sportovní kariérou a úspěchy. Tommy Lee Jones v něm dokazuje, že je opravdu kvalitní herec a Wuhl mu slušně sekunduje. Je taky třeba ocenit, že se Shelton nebál vykreslit Cobba, jakožto amerického hrdinu, bez jakýchkoliv příkras. Na druhou stranu ale vychází z knihy Ala Stumpa, jejíž věrohodnost je, pokud vím, přinejmenším dost spekulativní, což mi nepřijde zrovna košér, jako předloha životopisného filmu. Buď jak buď, film je to celkem kvalitní i zábavný a fanoušek baseballu by ho měl určitě vidět. ()

danny79 

všetky recenzie používateľa

Tomnmy Lee Jones hral v tomto zivotopisnem sportovnim drama opravdu vemi dobre a cele je to postaveno predevsim na nem. To same nemohu rici o T.Wuhlovi v roli novinare, jez vylozene prehraval a nedivim se, ze jsem o nem nikdy neslysel. Scenar nebyl spatny, ale nevytezil z filmu to co mohl - Cobbovu sebereflexi, vyrovnavani se s minulosti kratce pred smrti ...Kratsi stopaz by filmu rozhodne neuskodila. Mirne nadprumerny sportovni film. ()

Galéria (10)

Súvisiace novinky

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (viac)

Reklama

Reklama