Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ľahká konverzačná komédia z francúzskeho prostredia. Do úradu pre veľké a malé vynálezy prichádza mladá dievčina Agneška, aby sa pokúsila nájsť si zamestnanie. Spočiatku sa jej nedarí, ale vtedy zasiahne Apolón z Bellacu. Vyloží jej svoju teóriu, že ak chce niekto niečo získať od mužov, musí im hovoriť, že sú krásni. Keď Agneška použije túto teóriu, dočká sa prekvapenia. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Flego 

všetky recenzie používateľa

Pôvabná komédia o ľudskej nedokonalosti a malichernosti. Nie je to však komédia do smiechu, skôr o také jemné pošteklenie. Hru napísal francúzsky dramatik a esejista Hippolyte Jean Giraudoux v roku 1942 a podobne ako vo svojej tvorbe i tu sa sústredil na vzťahy medzi mužmi a ženami. Magda Vášáryová dodala svojej postave šarm a jemnú provokatívnosť. Štvrté hodnotenie, druhý komentár. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Keď sa nám zdá dnešný svet postavený na hlavu, tak už v tomto filme sú veci naopak. Mladá žena udeľuje komplimenty starším mužom, akí sú krásni. Akokoľvek to znie čudne, dokáže tým obrátiť ich povahu k lepšiemu a takto možno aj svet. Či to funguje, nevieme, lebo obrátiť svet k lepšiemu nikto neskúša okrem nejakých bláznov s mizivou šancou. Takže to zostáva len ako otázka pre filozofov a takéto filmy s filozofickým podtextom. ()

Reklama

Reklama