Reklama

Reklama

Mestečko South Park - Season 2 (1998) (séria)


Spoďárový skřítci (S02E17)

(epizóda)
  • USA Gnomes

Recenzie (7)

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Chlapci dostanú za úlohu npísať referát o aktuálnom dianí v meste. Tak ich využije otec spolužiaka pán Tweek k tomu, aby napísali o boji proti korporáciam a zachránil tak svoju kaviarničku pred známym reťazcom, ktorý sa chystá otvoriťsi pobočku v South Parku...Pekné onaučenie v závere, že deti nemajú byť zeužívané v politickom boji. To keby si pozreli Kryska a slušný. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (9)

  • Tweak kritizuje občanov South Parku za to, že používajú deti na svoje politické ciele rovnako ako Rob Reiner. Reiner je herec, režisér a producent, ktorý sa v roku 1997 začal venovať aj politickému aktivizmu a založil niekoľko neziskových organizácií súvisiacich z deťmi. Tie potom používal na produkovanie svojich vlastných edukačných videí. (Real Tom Hardy)
  • Počas protestov občanov South Parku sa často spomína slovo "Prop 10". Jedná sa o odkaz na tzv. Proposition 10 z roku 1998. Táto časť legislatívy značne zvýšila daň na tabakové výrobky. Bývalo spoločenským konsenzusom, že ľudia závislí na nikotíne zamenia substanciu za inú, ak sa k tej primárnej nedostanú. V tomto prípade majitelia Harbucks kávy chceli zvýšiť cenu nikotínu, aby ho ľudia, ktorí nebudú ochotní zaplatiť novú cenu, zamenili za kofeín. Zhodou okolností bol Rob Reiner, ktorý bol v tejto epizóde spomínaný, jedným z tých, čo stáli za výtvorom Proposition 10. (Real Tom Hardy)
  • Kufrík, ktorý dá Postum Tweakovi, je paródiou na kufríky spoločnosti Samsonite, ktorá pochádza z Colorada a vyrába ich už od roku 1910. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama