Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bruce Willis v neľútostnom boji s futbalovou mafiou v americkom akčnom filme...
Najradšej by ich vyradili z hry. Oni sú však opačného názoru. Aj preto si tanečnica Cory najíma súkromného detektíva Joea Hallenbecka (Bruce Willis), aby ju chránil. Jej priateľ Jimmy je hráč amerického futbalu v tíme, ktorého manažér lieta v korupčných aférach. Okrem Cory a Jimmyho zatiaľ o nich nikto nevie. Lenže tento gamblujúci syndikát je  pre bezpečnosť svojich nelegálnych zárobkov schopný všetkého a ani Joe nestačí zabrániť vražde Cory. To už sa však s Joeom spojí Jimmy a v jej byte nachádzajú dôkazy svedčiace o špinavých praktikách manažéra Marconeho, do ktorých je zapletený aj senátor. Joe má jednoducho smolu. Netrvá dlho a Marcone ho nechá uniesť, kde mu s pokojom v hlase oznámi, aký osud ho čaká. Je tu však aj Jimmy, ktorý Joea dostane z nastraženej pasce. Joe je odhodlaný Marconeho za každú cenu zničiť... (TV Markíza)

(viac)

Zaujímavosti (37)

  • Marty Stratton a Hugo Martin, tvorcovia hry "Doom" (2016), uviedli scenár Shana Blacka ako inšpiráciu pre humor a herný príbeh. (WalterIK7)
  • Asi po 7 minútach vo filme, môžete v pozadí vidieť Fox Tower. Bola to budova, ktorá sa používala ako Nakatomi Plaza v Smrtonosnej pasci (1988). (WalterIK7)
  • Jedná sa o jeden z dvoch filmov režiséra Tonyho Scotta so športovou tematikou a s bielym a čiernym hercom v hlavných úlohách. Druhým bol Fanatik (1996). (WalterIK7)
  • Futbalová scéna na konci filmu bola natočená počas zápasu medzi BYU Cougars a Texas A&M Aggies. (WalterIK7)
  • Film bol natočený za 90 dní od 11.3. do 9.6.1991. (WalterIK7)
  • V úvodnej scéne filmu, ktorá začína futbalovým zápasom, môžeme na dresoch hráčov vidieť mená ako Josephson a Coates. Barry Josephson bol producentom filmu a Kim Coates hrá Cheta. (vander19)
  • V časopise "New Yorker" sa Joel Silver vyjadril, že nakrúcanie tohoto filmu bola jedna z troch najhorších skúseností v jeho živote. (Stefan_M)
  • Slovo "fuck" je vo filme použito 102krát. (Kulmon)
  • Film byl nominován na dvě ceny MTV Movie Awards. V kategorii nejlepší akční sekvence se o cenu „porvala“ scéna s vrtulníkem, v kategorii nejlepší duo na obrazovce zase soutěžila dvojice Bruce Willis (Joe Hallenbeck) a Damon Wayans (Jimmy Dix). (Terva)
  • Ve scéně, kdy do Cory (Halle Berry) zezadu narazí zločinci, řídí Cory Chevrolet Corvette 1980, zatímco vůz zločinců je Citroën DS 21. Jimmy Dix (Damon Wayans) k této události přijede v Jaguaru XJ třetí série. Auto, které ukradnou Joe Hallenbeck (Bruce Willis) a Jimmy Dix, je BMW 750iL E32. (Steewe)

Súvisiace novinky

Idris Elba ve víru akce

Idris Elba ve víru akce

08.05.2021

Už v letošním roce se dočkáme Idrise Elby v novém Sebevražedném oddílu Jamese Gunna coby Bloodsporta, žoldáka, jemuž akce v žádném případě není cizí. Ostatně Elba už se v akční poloze objevil i před… (viac)

Další Predátor je na cestě

Další Predátor je na cestě

17.02.2016

Z Shanea Blacka, scenáristy Smrtonosné zbraně a Posledního skauta, se stal v poslední dekádě úspěšný režisér. Jeho cit pro nahláškované buddy movies (aka parťácké filmy) se znovu probudil v Kiss Kiss… (viac)

Predátora čeká další sequel

Predátora čeká další sequel

26.06.2014

Začalo to Predátorem a Predátorem II, pokračovalo crossovery Vetřelec vs. Predátor a Vetřelci vs. Predátor 2 a nakonec přišli Predátoři. Jakýs takýs sequel jedničky, kterým chtěli Robert Rodriguez … (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama