Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúca historická dráma, nakrútená podľa skutočných udalostí, odhaľuje príbeh detí, ktoré sa stali svedkami zázraku. Desaťročná pastierka Lucia spolu so sesternicou a bratrancom ohlásia, že sa im v portugalskej Fatime zjavila Panna Mária. Inšpirujú tisíce veriacich, no musia tiež bojovať s nedôverou skeptikov. Fatimské zjavenie navždy zmení ich životy.. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (47)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že som očakával nudu, ale až na trochu dlhší úvod sa nekonala. Na takúto tému sa to podarilo veľmi dobre zdramatizovať až po záverečný zázrak. Neočakával som od filmu zázrak, ale dostal som slušný film na lepšie tri hviezdy. –––– Musíte se často modlit. A velmi trpět. Obětovat se za hříšníky. –––– Nepřestaneme-li urážet Boha, vypukne válka horší než táto. –––– Jediné, co teď musíš říct je: 'Všechno jsme si vymyslela." A všechno bude v pořádku. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Výborne! A to som sa prvotne obával, či to nebude nejaká prehnaná kresťanská agitácia, ktorá bude prudko jednosmerná. Ale práve naopak, zázrak zjavenia narazil na prudkú kontru skepticizmu, ktorý dokázal tento film hnať neustále dopredu. Takže napokon to nebol až tak výsostne náboženský film, čo bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Tie scény zjavení ma síce až tak nebrali, ale zobrazenie života v zázemí WW1, bolo silné a často emotívne. Ani sa nečudujem, že ľuďom bolo tak ťažké uveriť akémukoľvek zázraku, keď dennodenne zomierali stovky ľudí na frontoch. Okrem tohto kvalitného podania ma film zaujal aj vydareným vizuálom, a dokonca aj hereckou kvalitou (hlavne tie detské postavy prekvapili). Takže napokon milé prekvapenie. Tým skeptickým štýlom mi to dosť pripomenulo film Altamira, kde sa však pochybovalo o niečom úplne inom... ()

Reklama

lemonova 

všetky recenzie používateľa

Fatima patrí určite k tým lepším filmom s kresťanskou tematikou. Tvorcom záležalo na castingu, čo je dobre: herecké výkony počnúc deťmi sú presvedčivé a postavy vzbudzovali sympatie. Príbeh je natočený z pohľadu Lucie, ktorej odhodlanie držať sa pravdy jej prináša samé trápenie. Najviac kruté bolo pokušenie, ktorej súčasťou boli jej najmilovanejší a ktorého pointa spočívala v zákernej logike: Povedz, že si klamala a tvoja rodina bude šťastná, vytrvaj v pravde a prinesieš jej katastrofu. Nepodľahnúť tomuto lákadlu nebolo jednoduché. Bola to najsilnejšia myšlienka a odkaz celého príbehu Zjavenia pre mňa osobne. Pravda je väčšia ako šťastie. Aby som však bola aj trochu kritická, pre mňa bol najväčším sklamaním záver. Filmu úplne chýbal dramatickejší dejový oblúk. Odrazu strih, pár viet počas tituliek a choďte domov. Je to veľká škoda.. Taktiež na sentiment v hudobnej zložke akéhokoľvek kresťanského filmu si nedokážem zvyknúť. Odpútať sa od tohto sentimentu by určite prinieslo svoje ovocie. Každopádne som spokojná a čas strávený v kine vonkoncom neľutujem. ()

vydumnica 

všetky recenzie používateľa

Aj ked nerada, filmu FATIMA davam slabsie 3*. Nesplnil moje ocakavania a predstavy. Takato dolezita udalost by si zasluzila lepsie spracovanie. Mohol to byt nadpriemerny film, ale je len priemerny. Fatimske deti boli zlate, ale to je asi tak vsetko. Filmu chyba hlbka, viac emocii...Dost vela veci mi vadilo. Kvalita obrazu po prve. Kamerovymi filtrami (alebo co to bolo) chceli pravdepodobne docielit autenticitu danej doby, ale mne to velmi prekazalo, mat pred ocami clonu a nejasne obrysy, pokazilo mi to dojem z celeho filmu! Aj na Luciu mnisku sme museli hladiet cez mriezku. A po druhe, vyber herecky Panny Marie, moju predstavu cistej krasy nesplnala, skoda. Anjel takisto. A po tretie, anglictina. Ked nakrucali vylucne v Portugalsku (za to davam plusove body) nemohol byt aj film po portugalsky? Ale to je este najmensi problem. Mierne sklamanie. Fatima je na urovni TV filmu, ale je dobre, ze sa dostal do kin. 60%. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

K viere a ku katolicizmu mám dosť problematický vzťah. Zo svätcov v podstate bezvýhradne uznávam len sv. Františka z Assisi. Ale toto je fakt dobrý film, ktorý neurazí ani žiadneho ateistu, pričom veriacim musí spôsobiť minimálne extázu. Panna Mária vyzerá ako supermodelka, prípadne Miss Venezuela. Výber detských hercov veľmi dobrý. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v septembri 2018 na autentických miestach po celom Portugalsku. Predovšetkým v Coimbre, Fátime a Lisabone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama