Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúca historická dráma, nakrútená podľa skutočných udalostí, odhaľuje príbeh detí, ktoré sa stali svedkami zázraku. Desaťročná pastierka Lucia spolu so sesternicou a bratrancom ohlásia, že sa im v portugalskej Fatime zjavila Panna Mária. Inšpirujú tisíce veriacich, no musia tiež bojovať s nedôverou skeptikov. Fatimské zjavenie navždy zmení ich životy.. (Continental film)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (47)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Ze všech mně známých polyteistických náboženství je mi nejbližší to starořecké, stejně tak jeho bájesloví. Naopak polyteismus katolický, se svými naivními báchorkami, hloupými dogmaty a netolerancí vůči všem ostatním příbuzným pohanským kultům, se krčí na posledních místech mého žebříčku náboženské oblíbenosti. Nehledě na to, že hlavní tresť fátimského poselství, tedy "modlit se růženec", mi přijde obsahově poněkud ubohá (mch. prodej růženců všech barev, velikostí i cenovek frčí ve Fátimě uspokojivě dosud, taky jeden mám). Takže hodnotím film, a ne jeho obsah. No coby, hezká výprava, hezké záběry z portugalského venkova, a to je tak všechno. A kdyby tvůrci bývali vyšplouchli Keitela s Višnjičem, mohl být film v portugalštině, tedy autentičtější, a dal bych mu v tom případě možná o hvězdu víc. ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

K viere a ku katolicizmu mám dosť problematický vzťah. Zo svätcov v podstate bezvýhradne uznávam len sv. Františka z Assisi. Ale toto je fakt dobrý film, ktorý neurazí ani žiadneho ateistu, pričom veriacim musí spôsobiť minimálne extázu. Panna Mária vyzerá ako supermodelka, prípadne Miss Venezuela. Výber detských hercov veľmi dobrý. ()

Reklama

janesX 

všetky recenzie používateľa

Pekný film, to uznávam. Herci ako zo škatuľky (na tom si dal tvorca azda najviac záležať), z Márie vyžaruje až očarujúca čistota a je to celé aj veľmi pekne zahrané. Mne to ale nestačilo. Nedostal som žiadne odpovede, na ktoré som čakal a ktoré sú oveľa dôležitejšie, ako samotné to, že sa kedysi niekto niekomu vo Fatime zjavil (snáď mi panna Mária odpustí). Kto sa o túto udalosť zaujíma čo len o trošičku viacej, vie o čom hovorím. S týmto súvisí aj postava stvárnená Harveyom Keitelom, ktorá tu bola tým pádom úplne zbytočná. Ale musela tam byť, pretože Keitel ako "marketingový" ťah zafungoval. Dokonca zafungoval aj na mňa. Nie, Keitel nedával tie správne otázky, dokonca sa im vyhýbal a ak by ich aj dal, odpoveď by na ne nedostal, pretože o to tvorcovi ani nešlo. Takže film bol premňa napokon ako krásny, ale veľmi poloprázdny pohár. 65%. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Výborne! A to som sa prvotne obával, či to nebude nejaká prehnaná kresťanská agitácia, ktorá bude prudko jednosmerná. Ale práve naopak, zázrak zjavenia narazil na prudkú kontru skepticizmu, ktorý dokázal tento film hnať neustále dopredu. Takže napokon to nebol až tak výsostne náboženský film, čo bolo pre mňa veľmi milé prekvapenie. Tie scény zjavení ma síce až tak nebrali, ale zobrazenie života v zázemí WW1, bolo silné a často emotívne. Ani sa nečudujem, že ľuďom bolo tak ťažké uveriť akémukoľvek zázraku, keď dennodenne zomierali stovky ľudí na frontoch. Okrem tohto kvalitného podania ma film zaujal aj vydareným vizuálom, a dokonca aj hereckou kvalitou (hlavne tie detské postavy prekvapili). Takže napokon milé prekvapenie. Tým skeptickým štýlom mi to dosť pripomenulo film Altamira, kde sa však pochybovalo o niečom úplne inom... ()

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Chápem, že tento film neosloví každého a úprimne si myslím, že nemá byť „metlou na bosorky“ a obracať ateistov, podľa možnosti v masách, na kresťanskú vieru. V dnešnej dobe sa na zázraky ťažko verí, ale aj tak si myslím, že mnohí už mali v živote zvláštny pocit: sú veci, ktoré nie sme schopní pochopiť a vysvetliť a cítime ich len kdesi v hĺbke duše. Tak nejako to bolo aj v r. 1917, ľudia trpiaci kvôli 1. svetovej vojne - umierajú im tam synovia - a tu sa objaví správa, že Lucia, Francisco a Jacinta zažili zázrak. A kto by bol lepším poslom, ako tri nevinné deti? Videla som aj starší film z r. 1997 a v tejto verzii sa mi páčil ešte viac. Najmä kvôli podrobnému opisu okolností a správaniu sa ľudí – deťom blízkych i neznámych. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v septembri 2018 na autentických miestach po celom Portugalsku. Predovšetkým v Coimbre, Fátime a Lisabone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama