Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Emil, Vrabec a Mišo sú traja priatelia, ktorých najväčšou vášňou je podávať športku. Každú nedeľu, ako mnoho iných nadšencov, očakávajú výsledky a dúfajú, že raz sa im podarí vyhrať slušný obnos peňazí. Každý z nich má svoj sen - Emil túži po „Jave 250“, Vrabcovi by stačil aj „Pionier“ a Mišo dúfa, že sa raz vyberie na svoju veľkú cestu okolo sveta. Ani jeden z nich však doteraz nemal šťastie v hre. Tento stav sa rozhodnú radikálne vyriešiť. Každý z nich vynaloží maximálne úsilie na to, aby získal čo najviac peňazí na podanie športky - pravdepodobnosť výhry sa tým automaticky zvýši. Ale to nie je tak jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo. Situácia medzi priateľmi sa ešte viac vyhrotí po tom, ako sa v televíznej estráde zoznámia s atraktívnou Evou Dvorčíkovou. Tá je už dlhší čas platonickou láskou Michala, ale ten dosiaľ nenabral odvahu, aby sa jej prihovoril. A keďže v láske je povolené všetko, chlapci sa rozhodnú losovať. Ten, ktorý vyhrá, získa právo bojovať o Evinu lásku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (47)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Výborná komédia Jána Lacka, ktorá rozpráva o trojici kamarátov a ich spoločnej túžbe a posadnutosti - stávkam na športku. Túto rovnakú premisu neskôr Lacko použil vo svojom dospelejšou a komediálne vyšperkovanejšom filme Skalní v ofsajde. Šťastie príde v nedeľu ma ale potešilo. Pre mňa je to film, ktorému určitú naivitu odpustím a ktorý si dokážem do sýtosti užiť. Či už je to skvelo zahranými postavami, jednoduchým príbehom obohateným o vtipné situácie a čo je hlavné máme možnosť vidieť starú Bratislavu - tak ako ju už nepoznáme. Je to krásna nostalgická spomienka - ktorá pripomína časy dávno miulé, a zároveň baví svojou jednoduchosťou - možno práve preto nestarne a možno práve preto je aj dnes pútavá, zaujímavá a zábavná. Lacko sa vo veselohrách vyznal. Podobne ladené filmy sa netočili na Slovensku často, preto je tento veľmi príjemným spestretním slovenskej kinematografie. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

O dva roky neskôr si Ján Lacko zopakoval námet, ktorý zobrazuje náruživosť, naivnosť a prostomyseľnosť nášho národa. Tentokrát ide o zobrazenie roztomilej, rozkošnej a roztopašnej mladosti a najmä davového šialenstva za vidinou jednoduchého a vysokého peňažného príjmu, a čo všetko je pre to schopný človek obetovať, to všetko v humorne ladenom zmysle. 65%. ()

Reklama

Ony 

všetky recenzie používateľa

Musím uznat, že vizuálně je tenhle film na úrovni (mimo jiné super scéna s metařem) a jeho světáckost a důsledná nemravnost jsou zarážející (satira to asi je, ale nikoli padesátkově „pozitivní, konstruktivní“). Hrdinové investují veškeré peníze do pití a hazardu, provozují trestnou činnost, nechce se jim na vojnu a navštěvují Lotos Club, a to vše bez náznaku toho, že by se s nimi divák neměl ztotožňovat (i když mě osobně tedy od sympatií odrazovala posedlost tou slípkou v belasom svetríku). Na druhou stranu scenáristicky a dramaturgicky je to špatné a nedostatek původního humoru je příliš často kompenzován vtipy typu "někdo chytá ryby, a vyloví starý klobouk". ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

...i po rokoch výborná komédia.moje zaujímavosti Prijatie filmu kritikmi bolo rozpačité. Okrem pochvalných slov sa objavili i kritické hodnotenia. (dyfur) V úlohe čašníka sa objaví džezový hudobník Juraj Lehotský. (dyfur) V jednej z "hlavných úloh" sa objaví dnes už historická električka prototyp T2. (dyfur) Do príbehu je zakomponovaná aj krátka ukážka z divadelnej hry Petra Zvona "Tanec nad plačom". (dyfur) Film zachytáva dnes už neexistujúce miesta v Bratislave - trhovisko na Rybnom námestí a Tatra kabaret. (dyfur) ()

topi 

všetky recenzie používateľa

Příjemná a rozverná veselohra, nezatížená ideologickou tváří budovatelských let padesátých. Smutný na tom je fakt, že trojice herců, kteří se spolu sešli před kamerou, spáchali během následujících roků sebevraždy. První se oběsil v roce 1962 Arnošt Garlatty (zde v roli prodejce akvarijních rybiček), Ivan Mistrík si prostřelil hlavu brokovnicí v roce 1982 a Anton Mrvečka skočil z okna léta páně 1985. Smutné a drsné osudy. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (19)

  • Ako prvá cena v športke je uvedená suma 40,000 Kčs, v roku 1958 však v skutočnosti činila až 50,000 Kčs. (Raccoon.city)
  • Pieseň s rovnomenným názvom ako film, ktorá v ňom zaznie, zložil Jiří Suchý spolu s režisérom Jánom Lackom. Vo filme ju spieval v tej dobe populárny spevák Jozef Kuchár v doprovode rytmickej skupiny Jána Ondruša. V origináli ju ale naspieval Miloš Marko. (Raccoon.city)
  • Do príbehu je zakomponovaná aj krátka ukážka z divadelnej hry Petra Zvona "Tanec nad plačom". (dyfur)

Reklama

Reklama