Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rímskeho generála Maximusa (Russel Crowe) začína v zime v roku 180, keď sa na čele rímskych légií postará o konečné víťazstvo nad germánskymi kmeňmi. Po bitke sa objaví starý a chorý cisár Marcus Aurelius (Richard Harris) so svojimi deťmi, slabošským synom Commodusom (Joaquin Phoenix) a dcérou Lucillou (Connie Nielsenová), ktorá bola kedysi Maximusovou milenkou. Večnými bojmi unavený cisár požiada Maximusa, aby sa po jeho smrti stal protektorom Ríma. Generál to však odmietne. Jediné, po čom túži, je pokojný život na vidieku po boku manželky a syna. Keď sa Commodus dozvie, že ho otec nehodlá menovať svojim nástupcom, zákerne ho zabije a zmocní sa vlády. Maximus sa novému vladárovi odmietne podrobiť a je zatknutý. Zo zajatia sa mu síce podarí uniknúť, ale svoj dom nájde vypálený a oboch ľudí, ktorých tak miloval, zavraždených. Vyčerpaný žiaľom a zranením omdlie a preberie sa v zajatí otrokárskej karavany. Ako otrok je predaný kočovnej gladiátorskej skupine patriacej bývalému gladiátorovi Proximovi (Oliver Reed). (TV Markíza)

(viac)

Diskusia

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnotenie, recenzie)

TheBest

ordinaci a ulici jo? dal bych tomu i hodnoceni ale hur nez odpad tu neni. celej gladiator, je zalozenej na pomste, ze mu zabili rodinu, proste nejvetsi klise ve filmu a jak jsem napsal za souboje jsem dal 3 hvezdy, jenze tech souboju tam zase tolik neni. natocil bych to uplne jinak a to z pohledu zaporaka co se ujal vlady nad Rimem a skoncilo by to tak, ze by Maxima otravil a pak ho v arene popravil a tim by si zajistil popularitu. ja proste fandim zaporakum a ne nakym sracum, co kvuli priblble rodince se jdou pomstit. a generala Zoda mam na obrazku, pac to byl skvelej zaporak v puvodnim i novem zpracovani Supermana, to jak rekl v anglicitne ja si ho najdu! kez by to dopadlo tak, ze Supermana rozctvrti, ale ne film musel o5 dopadnou dobre..

woodsman

woodsman (hodnotenie, recenzie)

TheBest

ja ze to myslis na Zoda :D hej paradny zaporak v MoS a Gladiator je masterpiece film 1 z 1000 000 ho mozno nema rad ten film je naprosto genialny epic je aj predlzena verzia 

hmyzovrah

hmyzovrah (hodnotenie, recenzie)

ted jsem se dozvedel, ze ta romanticka a pribehove zcela nudna sracka Gladiator bude mit pokracovani. no horsi uz to bejt nemuze a ty tri hvezdy jsem dal, za tech par souboju co ve filmu je.

na príspevok reagoval TheBest

Echelon1

Echelon1 (hodnotenie, recenzie)

Pre všetko dobré na tomto svete, snáď to skončí tak, ako s plánovaným pokračovaním Forresta Gumpa. 

BMW12

BMW12 (hodnotenie, recenzie)

Anarvin

Gladiátor je můj nejoblíbenější film a vůbec mě netěší, že bude pokračování. V tomto filmu se příběh uzavřel a není důvod točit pokračování, které by stejně bylo bez Maxima...

Charpy

Charpy (hodnotenie, recenzie)

woodsman

Co si tak matně pamatuji tak je tam víc scén v římském táboře po vyhrané bitvě v Germanii, je tam scéna navíc kde se člověk dozví jak skončili vojáci co měli zabít Maxima po ´´úmrtí´´ císaře (né všichni totiž jeli na to místo do lesa) a pak už nevím, na bonusém disku jsou pak alternativní titulky pro začátek filmu https://www.youtube.com/watch?v=QHyYKSMDI3Q (cca 1:25)

na príspevok reagoval woodsman

Uživateľ zmazal svoj príspevok.

sarkas21

sarkas21 (hodnotenie, recenzie)

nejlepší je finálová scéna proti cézarovi a mezi diváky jeden drží pet láhev :-D 

movieband

movieband (hodnotenie, recenzie)

Erik7595

Bazary, aukce nebo si počkej, až to znovu vydají. Pokud to vydají.. Já na trojdiskovou edici Lotra čekal kurevsky dlouho.

curunir

curunir (hodnotenie, recenzie)

Ice123

Tak potom neviem. Oficiálna verzia má 149 minút a režisérsky zostrih o 15 minút viac, takže 163 (resp. 164, pretože sa počíta načatá minúta).   Takúto dĺžku mám aj ja na DVD. 171 minút by malo teda odpovedať práve tejto stopáži a tento niekoľko minútový rozdiel vzniká vraj na základe nejakého pomalšieho posunu filmových okienok v USA (aspoň tak mi to niekto vysvetľoval pri diskusii k Titanicu). Neviem však, že by existovali tri verzie, zvlášť keď sa to nikde neuvádza. Možno to len inak načítavajú jednotlivé prehrávače.

na príspevok reagoval Dyas, Jewbird

Dyas

Dyas (hodnotenie, recenzie)

Nejdokonalejší a nejlepší film!!! :)) Viděl jste někdo mimochodem tu verzi, která má 171 minut? Moje dvd obsahuje pouze 163 minut :'( 

na príspevok reagoval curunir, Ice123

Príspevok bol zmazaný administrátorom.

Súvisiace novinky

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

Denzel Washington přejde Alpy jako Hannibal

14.11.2023

Stávky skončily, studia nelení a mohou tak vesele oznamovat nové projekty, na nichž se znovu rozjíždí práce. Nejinak je tomu u Netflixu, který se nikdy nebál drahých ambiciózních fláků, a proto teď… (viac)

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

Do Karlových Varů dorazí herec Russell Crowe

05.05.2023

Na nadcházející 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech dorazí jedna z nejvýraznějších tváří současného světového filmu, novozélandský herec Russell Crowe. Sám tuto informaci… (viac)

Další posily pro druhého Gladiátora

Další posily pro druhého Gladiátora

03.05.2023

Ridley Scott (Vetřelec, Blade Runner) letos na podzim divákům naservíruje velkolepý historický pohled na legendárního francouzského vojevůdce Napoleona Bonaparteho, to pravé ořechové ale zřejmě… (viac)

Reklama

Reklama