Reklama

Reklama

Střípky ženy

  • Kanada Pieces of a Woman (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Po tragickém domácím porodu se musí vyrovnat s návalem emocí i velkým smutkem a najít cestu zpátky ke svému partnerovi i rodině. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (122)

jedna_vrana 

všetky recenzie používateľa

Film sleduje, ako sa manželská dvojica vyrovnáva s emocionálnou bolesťou zo straty dieťaťa. Tá bolesť sa nedá opísať, hlavne Martha prechádza hotovým peklom vzťahov. Sean si k nej nevie opäť nájsť cestu. Psychologická dráma bez prekvapivých momentov, každé koliesko tikajúcich hodín však poriadne škrípe. Cieľom takýchto filmov nemá byť nejaké rozlúštenie či návod, ako sa má človek vysporiadať s rôznymi traumami v živote, ale pocit pri záverečných titulkoch, že vás film zasiahol. Výsledný efekt - dobre herecky obsadený a zahratý pridlhý film. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Nevyšlo, treba skúsiť znova. Vyjdeme z naturalizmu, prejdeme do depresie, zažijeme katarziu a necháme to rozplynúť v rozložitej korune stromu. Tá pojme všetko - nádej pôrodu, trpké sklamanie, vyrovnávanie sa tragédiou, konflikty, katarziu, prijatie matky, prijatie roly matky. nenápadne vložíme tému holokaustu a máme zamiešané na úplne tradičný mainstreamový koláč o vyrovnávaní sa s rodinnou tragédiou. ()

Reklama

moviefilm 

všetky recenzie používateľa

Ako psychologická sonda do životov ľudí (predovšetkým matky), ktorých postihne tragédia týchto rozmerov je to skvelé. Herecké výkony trojice ústredných hercov (Kirby. LaBeouf, Burstyn) sú fenomenálne. Avšak na úrovni scenára je to veľmi nezvládnuté. Niektoré pasáže sú skratkovité, iným sa naopak venuje príliš veľká pozornosť. Konanie postáv v niektorých momentoch nepravdepodobné. Záver predvídateľný a to napriek tomu, že rozuzlenie je takpovediac deus ex machina. Rozhodne to nie je zlý film (a úvodná sekvencia pôrodu je neuveriteľne dobre natočená) a keď som sa dozvedel, že písanie scenára slúžilo ako terapia jeho autorke, tak všetka česť. Ale objektívne filmu niečo chýba. Je to tak medzi tromi a štyrmi hviezdičkami. ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

První půl hodina mi dala pořádně zabrat. Ještě jsem nikdy neviděla tak vydařenou filmovou scénu porodu, která ukazuje všechno, co je na tom tak děsivé, bolestivé a zároveň krásné. Za tu první půl hodinu dávám jednu hvězdu navíc, jinak bych hodnotila třemi. Vanessa byla dokonalá. Musím ale říct, že mi často ve scénách připomínala Lady Gaga, mají docela podobné rysy. Shiu bych ani nepoznala, nevědět, že je to on a svou roli zvládl také na jedničku, mám moc ráda jeho styl hraní. Celkově je to herecky moc povedené. Místy je to občas zdlouhavější, ale naštěstí to vyvažují scény plné vypjatých emocí a vše je završené skvělou scénou u soudu. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Niet väčšej traumy, ako prežiť stratu vlastného dieťaťa. Každý sa s tragickou udalosťou vyrovnáva po svojom, pričom zachovať si zdravý úsudok, je v mnohých prípadoch doslova nereálne. Prvá polovica v rámci “fajtov” a menenie názorov dvoch partnerov či okolia paradoxne rapídne lepšia, ako posledná etapa, ktorá celý príbeh uhladila do stratena. Po odchode “LaBeoufa” zo scény už to nemalo takú silu. Ale inak dobrý film. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (5)

  • Úvodní 30minutová sekvence narození dítěte se natáčela po dobu 2 dnů a vyžádala si 6 pokusů. (Kuzmik)
  • Herečka ztvárňující hlavní postavu, Vanessa Kirby, ve skutečnosti doposud nikdy nerodila. Z tohoto důvodu pro svou přípravu k filmu sledovala četné množství dokumentů a videí různých porodů a porodních asistentek, dokonce jí bylo povoleno být přítomná u porodu v nemocnici v severním Londýně. (Kuzmik)
  • Název snímku se zobrazí až po úvodní 30minutové sekvenci. (Kuzmik)

Súvisiace novinky

Festival v Benátkách zná vítěze

Festival v Benátkách zná vítěze

13.09.2020

Navzdory probíhající pandemii koronaviru tento týden proběhl 77. ročník filmového festivalu v Benátkách, pochopitelně za přísných ochranných opatření. Naštěstí však vše proběhlo bez problémů a my tak… (viac)

Reklama

Reklama