Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clear Riversová (Ali Larterová) jediná prežila katastrofu letu č. 180. Všetci ostatní pasažieri, ktorí rovnako ako ona najprv unikli pádu lietadla, sa neskôr jeden po druhom odporúčali do chladnej náruče smrti. Nezvratný osud si postupne vybral ich životy a vyrovnal tak číslo náhodne prežitých takmer na nulu. Clear vie, že ona je teraz na rade. Že smrť sa na ňu už chystá a len náhoda ich môže zachrániť. Bohužiaľ je jediná, ktorá tomu verí. Všetcia ostatní si myslia, že šok zo smrti jej priateľov bol natoľko silný až stratila súdnosť. Preto ju teraz držia pod zámkom na psychiatrickej klinike, kde si ju môže smrť nájsť pri jednej a tisícej príležitosti. No smrť má zatiaľ inde plné ruky práce. Kimberly Cormanová (A.J.Cooková) má zvláštnu víziu - ona a jej priatelia zomreli na ceste č. 23 pri strašnej zrážke áut, kde lietali časti tiel spolu s kovom a plastovými úlomkami. Bol to nejaký psychický záchvat strachu? Alebo snáď varovanie? Kimberly je na najlepšej ceste do ústavu za Clear. Dožije sa toho vôbec? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (533)

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Teen horor s dobrým začátkem, ale k závěru se film tlačí už hodně ztuha. A podchycení žánru "umírání" je v pokračování jiný zrnko kávy, než v jedničce. Poněkud slabší, bez atmosféry, kromě k zmiňovanému začátku (autonehoda), která lapala po dechu a byla velmi efektově struhující a dobře prostřihaná, ale se zbytkem Ellisova řemesla jsem spokojený nebyl. David R. Ellis neudržel látku atmosféry a "pohřbil" tu originální teenegerskou lahůdku Jamese Wonga. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Ono je to v podstate presne to isté, čo som videl v prvej časti. No nevadí. Myšlienka natočiť horror o samotnej Smrti si zaslúži pokračovanie. Skupine mladých ľudí sa, vďaka predtuche, podarí na poslednú chvíľu vyhnúť smrteľnej nehode. Tento krát to nie je letecká katastrofa, ale strašná reťazová búračka na rušnej dialnici. Zdanlivé šťastie sa však pre nich všetkých onedlho zmení na boj o život. Smrť sa pre nich vrátila. Nik ju nedokáže oklamať. Ich čas už prekročil svoj limit. Musia zomrieť. Ich osud je nezvratný! **** ()

Reklama

Kusko.t2 

všetky recenzie používateľa

Tento druhý diel je rozhodne lepší ako prvá časť. A to z toho dôvodu, že v jednotke bola snaha vytvoriť horor o smrti so zoznamom takým spôsobom, aby to malo hĺbku. Naložili si toho na seba veľa a nedokázali to potom následne doviesť do požadovaného finále, len tak tápali. Zato dvojka má jednoduchší prístup, ktorý sa jej však podaril uskutočniť výborne. Final Destination 2 má rovnaký príbeh ako jednotka, ktorý je o niečo jednoduchší a viac zameraný na smrť a taktiež sa pridala značná porcia čierneho humoru a vizuálnej stránky. Bavil som sa dosť dobre. ()

Legas 

všetky recenzie používateľa

Zdařilé pokračování. Sice se žánr trochu přehoupl do komedie (možná nechtěné), ale to ještě neznamená, že se nebudete bavit. Měl jsem trochu strach z údajné překombinovanosti, ale děj se mi zdál srozumitelný a téměř logický ;-) Rozhodně ale nečekejte temnou atmosféru, ani žádné lekačky. Spíš nechutně důvtipná úmrtí - zkrátka efektní hororovou komedii. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Recyklace dobrého nápadu, který zde již moc nefunguje. Jediným, ale zato pořádným kladem jsou originální a naprosto ulítlé smrti. Sice někdy až přespříliš překombinované, ale zato patřičně gore. Nic jiného u druhého Nezvratného osudu za zmínku nestojí. Snad již jen debilní scénář, ale to se dalo očekávat, že ? ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (30)

  • Když kamera na začátku filmu přejíždí po pokoji, tak v jednu chvíli zabere sešit s nápisem "Road Trip" (výlet), ale písmeno "T" je zakryto, a tak vidíme pouze "Road rip" (rip = odpočívej v pokoji), což předznamenává budoucí události. (mangui)
  • Před nehodou na dálnici hraje z rádia „Highway To Hell“ od AC/DC. (Duoscop)
  • Původně měly být při havárii na dálnici skutečné klády, ty se však dostatečně neodrážely od země a byly nahrazeny počítačovou animací. (Dreadd)

Súvisiace novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (viac)

Reklama

Reklama