Reklama

Reklama

Perzské lekcie

  • Česko Perské lekce (viac)
Trailer 3

Obsahy(1)

Okupované Francúzsko, 1942. Gilles je spolu s ostatnými židmi zatknutý vojakmi SS a poslaný do tábora v Nemecku. Len o vlások unikne poprave pretože prisahá dozorcom, že nie je Žid, ale Peržan. Táto lož ho dočasne zachráni, no pridelia mu úlohu na život a na smrť: učiť perzštinu veliteľa tábora Kocha, ktorý sníva o tom, že si po vojne otvorí reštauráciu v Iráne. Koch je zo dňa na deň nedôverčivejší a Gillovi je jasné, že svoje tajomstvo už dlho neudrží… (Film Europe)

(viac)

Zaujímavosti (8)

  • Obraz visiaci v kancelárii veliteľa tábora je „Ostrov mŕtvych“, najznámejší obraz od švajčiarskeho maliara 19. storočia Arnolda Böcklina. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Minsku (Bielorusko). Natáčacie obdobie trvalo od 7.11.2018 do 20.1.2019. (Arsenal83)
  • „Joon“ znamená v perzštine "drahý" a nie je to priezvisko; Reza je však meno. Takže „Reza Joon“ znamená „Drahý Reza“. (Arsenal83)
  • Scenár filmu bol najprv napísaný v ruštine a potom preložený do angličtiny a nakoniec nemčiny. (Arsenal83)
  • Film bol Bieloruskom vyslaný na Oscara do kategórie Najlepší medzinárodný film. Akadémia ho však diskvalifikovala, pretože drvivá väčšina štábu nepochádza z Bieloruska. (Real Tom Hardy)
  • Fiktívnu verziu perzštiny, ktorú môžeme počuť vo filme, vymyslel režisér v spolupráci s ruským lingvistom. Pre potreby filmu vyvinuli gramatiku i slovník obsahujúci až 600 slov. (tomashrabek)

Súvisiace novinky

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

Be2Can je zde, zahájí ho Chlast s Mikkelsenem

04.10.2020

Přehlídka toho nejlepšího z prestižních filmových festivalů z Berlína, Benátek a Cannes dokončila svého festivalového průvodce, a tím i seznam filmů, které mohou diváci letos očekávat. Přehlídka tak… (viac)

Reklama

Reklama