Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(5) / Epizódy(61)

Obsahy(1)

Talentovaný a pre učenie zapálený Samo (Tomáš Maštalír) sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budeme svedkami toho, čo prežívajú mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou. Okrem riešenia problémov svojich študentov dostávajú Sama jeho nekonvenčné učebné metódy často do problémov s prísnym riaditeľom gymnázia Ráczom (Roman Luknár) či jeho konzervatívnejšími kolegami. Skutočnú búrku v jeho živote však spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne Klaudie (Gabriela Marcinková). Títo dvaja sa osudovo priťahujú, hoci si to zo začiatku ani jeden nechce priznať. Naplneniu tejto lásky budú stáť v ceste mnohé prekážky... (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (17)

Simon.Dobes 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Musím povedať, že toto sa Slovákom podarilo. Vtipné, pekne natočené, na dnešnú dobu výstižne, rieši to vážnejšie problémy a ku postavám si viete vytvoriť vzťah. Herecké výkony Maštalíra a Marcinkovej pomerne super, dokonca i študentov, samozrejme nie všetkých. Pri sledovaní som sa bavil a osobne dúfam v pokračovanie. ()

WillH. 

všetky recenzie používateľa

Neviem, či to bolo zrovna tým – vtedajším emočným rozpoložením toho dňa, ale náhodou som na toto narazil pri prepínaní, a zaujalo ma to... Som dosť skeptický voči našim SK rýchlo-kvaseným seriálom, vypadávajú jakoby z výrobnej linky produkcií a televízii – a hlavne mám pocit, že všetci naši herci a herečky hrajú vo všetkých :-P ... ale chápem – PRACHY SÚ PRACHY. Jedným z takýchto „actorov“ je aj Maštalír – no paradoxne – ako pán profesor pôsobí konečne prirodzene i charizmaticky; a tak hádam (s výnimkou filmu Čiara) mu konečne napísali „normálnu“ postavu. Prejavom a prístupom snáď jak Hank Moody po slovensky, a pedagogickými postupmi ako Ján Amos Džínový generácie Z. Kto vie však, ale či by jeho metódy, výchovné i učiteľské – mali pochopenie v reálnom profesorskom kolektíve. Aj keď som už podobný motív videl v mnohých iných filmoch a seriáloch, tu je to poňaté trochu inak, bez násilného pátosu, vcelku príjemnom zvýraznení nálad a citu pre atmosféru, šikovne napísané. Profesor ako chlapík, ktorý už má čo to odžité za sebou, a i možno vďaka tomu odoláva ženskej kolegyni. Tiež možno 😊 – som dal tomu šancu, aj pre moju mužskú slabosť pre Marcinkovú... Až na to ich vykanie, ktoré pôsobí absolútne rušivo, a to i v bežnom živote. Uvoľnujúce sú vtipné i komicko trápne situácie, trefné dialógy, náhodné nedorozumenia; autori evidentne majú toho dosť napozerané. Úprimne – som aj trochu prekvapený, že medzi seriálmi vzniklo u nás niečo takéto, hádam by z toho vydalo aj na celovečerný – minimálne TV film. Som fakt zvedavý čo prinesie nová séria na jeseň, určite tomu dám šancu. Akurát ten názov; -  neviem prečo sa nevieme v nich zbaviť totálnej gýčovitosti. Samozrejme – nie vo všetkých pohľadoch to vnímam – a už vôbec nie ako pecku. Také dronové zábery síce majú svoje čaro, ale keď nimi presýtite obrazy – začne to riadne nudiť. Tak ako aj poctivé happy-endy každého príbehu dielov, ale čo už - mainstreamový divák „si to žiada“. A hoci ako celok to nie je zlé, k odvysielaným častiam sa určite už vracať nebudem. Uvidíme čo príde s novými; ale doterajšie zostanú ako príjemný osviežujúci vánok a zjav, že seriálová produkcia televízii ešte – hádam – nie je úplne mrtvá. I keď  bez nejakého väčšieho nadšenia – si to určite zaslúži aspoň minimálne 2,5 hviezdy z piatich; a to je na SK (ale i CZ) pomery nepochybne veľký úspech, keďže drvivú väčšinu našich (rozumej českých i slovenských) produkcií označujem ako ODPAD! ()

Reklama

karelkilian 

všetky recenzie používateľa

Ale jo, tenhle seriál sice vychází tuším z belgické předlohy, nicméně Slováci to pojali tak trochu po svém a vsadili na mimořádně silné herecké obsazení. Jeden díl - jedno téma, které je nutné do konce epizody vyřešit. Ano, samozřejmě to vždycky dopadne dobře, což je trochu otrava, ale proč si nedopřát trochu té pohádkové pozitivity? Na čem podle mne tento seriál hodně staví, jsou hlášky, zejména mezi hlavními hrdiny Tomášem Maštalírem a Gabrielou Marcinkovou, jimž jejich role dokonale sedly. Důvodů k zasmání je tam více než dost, občas se divák i zamyslí. Za mne více než dobré, bavilo mě to a těším se na další sérii, takže dávám čtyři hvězdy. ()

imaginer21 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Že tahle záležitost není v červených číslech, přisuzuji výrazně větší kritičnosti tuzemského diváka k tuzemskému dílu než ke všem těm "plnohodnotným emerickým" rychlokvaškám, v nichž patos a moralizovaní tlačí výrazně víc na pilu a našinci jim to prostě už konvenčně žerou. Přitom tohle není jen na slovenské poměry (jak mnozí kriticky předesílají), ale z mého už léta na seriály všeho druhu využitého pohledu světové poměry fakt lahůdka. Výborný casting, prvotřídní střih, vytříbený vkus pro dialogy a do toho někdy poměrně silné příběhy. Žádný prvoplánově afektovaný humor, nýbrž poctivě hravé dialogové (i monologové) perly, příběhy vkusně provázané s mnohdy známými hudebními motivy a navrch překrásná Přešovčanka Marcinková, jejíž decentní špulení rtíků a uhýbání zrakem umí říct víc než tisíce grimas věhlasných charakterních hereček. O Maštalírově postu ani nemluvě, česká verze se naprosto nechytá. Objektivně tak 75 procent (zejména proto, že jde bohužel zas jen o kopii zahraničního námětu), ale subjektivně musím jít na plnou palbu. Už dlouho jsem se tak upřímně od srdce nenasmál (viděny všechny 3 série). ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Výborne napísaný seriál. V tej záplave lacných slovenských seriálov posledných rokov, patrí Pán profesor k tomu najlepšiemu, čo televízna “zábava” ponúka. Je to predovšetkým zásluha scenára jednotlivých dielov a samozrejme absolútne dokonalého Tomáša Maštalíra. Samo Vozár mi tak nejako prirástol k srdcu, navyše všetko mužsko chlapčenské osadenstvo je sympatické a takmer všetko žensko dievčenské osadenstvo je hrozne sexi. Dobre sa na to pozerá, má to myšlienku, hlavu aj pätu. 59??? Čo Vám zase vadí j***via. ()

Galéria (391)

Zaujímavosti (3)

  • Štvrtá séria priniesla nové intro. (Johnny.ARN)
  • Vojaci na sebe nemajú regulárne uniformy slovenskej armády. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama