Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastainová) vyráža na smrtiacu misiu. Prísne tajná zbraň sa dostala do rúk nepovolaných žoldnierov, a tak vymyslí plán. Spojí sily s medzinárodnou konkurenciou! Prvou oslovenou špiónkou je drsná nemecká agentka Marie (Diane Krugerová), ďalšou bývalá spolupracovníčka MI6 a špičková počítačová špecialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a treťou skúsená kolumbijská psychologička Graciela (Penélope Cruz). Tieto ženy sa navzájom nemajú príliš v láske, ale v záujme dôležitej misie je nevyhnutné, aby spolupracovali. Pred nepriateľom musia byť vždy o krok vpred, pretože sú v jeho hľadáčiku a neustále sleduje tajomná žena Li Mi Šeng (Bingbing Fanová). (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 4

Recenzie (130)

maddy 

všetky recenzie používateľa

Chudák Jessica Chastain, ja ju mám tak rád a doprial by som jej veľkú akčnú rolu, ale myslím, že po Ave a tomto silne podpriemernom pokuse sú jej vyhliadky stať sa akčnou hrdinkou úplne passé. The 355 je totiž až ukážkovo zlým filmom, ktorý nemá v kinách v roku 2022 čo hľadať. Niečo také si totiž nedovolí pustiť divákom ani Netflix a ten tam tiež má dosť veľké akčné srágory (Red Notice). V tristopäťdesiatpäťke nefunguje nič poriadne. Akcia je nemastná, neslaná a ani raz nestrhne. Tempo je vražedne pomalé, až neexistujúce (prvý krát som sa pozrel na hodinky s dojmom, že ten film už musí aj končiť a stopáž ukazovala ledva štyridsiatu-piatu minútu!). Príbeh je obohraný, s hlúpymi zvratmi, absolútne C-éčkový a za akýchkoľvek iných okolností ženské osadenstvo to kill for v podobe Jessice Chastain, Penelope Cruz, a Diane Kruger iba otravné, ukňúrané a trestuhodne nevyužité. Film, ktorý by chcel byť ženským Jason Bournom, ale je tak akurát skvelým prírastkom do partie k iným ženským kvalitatívne totožným akčňákom z ranku Aeon Flux, Elektra, Catwoman alebo Ultraviolet. CELKOVO: 3/10 ()

Bozvav 

všetky recenzie používateľa

Takový potenciál a takhle to zmršit. Sice to měli tvůrci hezky rasově pestré, skoro jako omalovánky, lokace zajímavé, nicméně divák z nich viděl houbeles. Příběh tuctový, ale s trochu lepším scénářem, menším agenturním galimatiášem a zajímavějšími hlavními postavami, to mohla býr dcela pecka. Holky byly fajn, ale bohužel nijak zvlášť nezaujaly, akce průměrná. A nkonec, pár logických kotrmelců které se vyskytly, jen dokončily dílo zkázy. Zapomenutelný béčkový film, který sice vyloženě neuráží, ale rozhodně nenadchne, což je škoda. Za mne 40% max. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

To, čo zráža túto akčnú jednohubku na zem, je jeho herecké obsadenie. Nehovorím, že pätica dám nie sú dobré herečky, ale vidieť ako sa bijú, strieľajú a hodnotia situácie ako školáčky, je bolestivé a v akčnom žánri neprípustné. Ak tu chcel niekto ukázať, že ženy vedia robiť to isté ako muži, mal si vybrať lepšiu zostavu. Zistil to zrejme celý divácky svet a poslal svojou ignoráciou snímok do ríše prepadákov. Tak predsa len spravodlivosť ( občas ) existuje. ()

HenryIvan 

všetky recenzie používateľa

Odmyslíme si smršť cringe dialógov, zo začiatku chabú akciu, úplne žánrové klišé, na 95% istú predvídateľnosť deja, časté nelogické vyústenia a scenáristické barličky, tak sa jedná o celkom pozerateľnú vec. Svoje hodnotenie skôr orientujem na výkon dievčat v akcii. Už len to, že si tento film samé zariadili a zohnali naň budget je úctihodné. Nie je to akože úplne female cringfest, keďže každá z hlavných postáv má svoj istý pôvab a veci typu Charlieho anjeli tu prítomné až tak nie sú. Tlieskam dievčatám za pokus, ale niekedy treba trošku zapracovať aj na scenári či prejave. Toto je silné béčko, no výrazne nenudí. ()

drake31 

všetky recenzie používateľa

V momente kedy by som si uvedomil, že za filmom stojí Simon Kinberg, nepotreboval by som kritikov či divákov aby mi povedali, že The 355 je zlým filmom. Keď ja - idiot extraordinaire - keď ja si všimnem to neskutočne zlé editovanie (a to nehovorím o tom v akčných scénach), tak je nad slnko jasné, že sa nejedená o kvalitný film ani len trochu. A vcelku ma to štve, lebo film ako je tento len dá muníciu incelom, a misogyny bude len prekvitať s takýmto doslovným hnojivom. Keď som zapínal film, bol som nastavený na vlnovú dĺžku, že sa budem baviť, lebo som vedel, že film dobrý nebude. A ja som sa patrične dokázal baviť na úkor tohto filmu, keďže film to sám od seba nedokázal. Diane Kruger ako Marie Schmidt, napríklad. Mimo toho, že bola nebezpečne krásna (v tom jumpsuite počas aukcie 😍), jej agentka bola neskutočne zábavná, a pripomínala mi mňa počas hrania Hitmana - ten takedown, ktorý zakryla rybami a ľadom *chef's kiss* a tona smiechu... čo rozhodne nebol tón o ktorý sa film snažil. A to bol jeden z najväčších problémov filmu: všetci prítomný mali byť agenti, špióni, no nikto sa tak po väčšine času nesprával, a mnohé scény vďaka tomu vyzneli neskutočne vtipne namiesto toho aby dožičili aspoň crumb napätia. Keď už nič iné, The 355 aspoň ukázalo, že všetky prítomné dámy majú na to aby viedli vlastné akčné/spy filmy, a ja by som skákal radosťou keby sa to stalo realitou. No na to ako mám rád tento cast, o kvalitných výkonoch sa tú v nikoho prípade moc hovoriť nedá, no ja zas na druhej strane plne podporujem obohacovanie bankových účtov takýmto neškodným spôsobom. Pevne verím, film by bol omnoho lepší keby bol v kompetentnejších rukách, a keď už nič iné, aspoň zábavnejší a viac badass - Gunpowder Milkshake a Kate sú príkladom dobrých a zábavných female-lead akčných filmov z poslednej doby. The 355 je zlým filmom, ktorý v mnohom nedáva zmysel, je nekompetentne skonštruovaný na každom kroku, je filmom, ktorý nedokáže byť spasený ani tým vysoko-charizmatickým castom. A ako napísal silentname: "...keď uvidíme nápis "Two Months Later"... absolútna tragédia." - to vo mne zabilo naproste všetko, a ja sa silou mocou snažím nedať odpad! Hrozný Januárový release ako vyšitý! ()

Galéria (181)

Zaujímavosti (11)

  • Postava Marie mluví anglicky, německy a francouzsky. Její představitelka Diane Kruger hovoří plynně všemi třemi jazyky. (peeteno78)
  • Film se natáčel ve Francii (Paříž), Maroku a Velké Británii (Londýn). (ČSFD)

Reklama

Reklama